Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indonéz kókuszos palacsinta

Indonéz kókuszos palacsinta
Indonéz kókuszos palacsinta
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az indonéz kókuszos palacsinta az egyik legkedveltebb desszert szerte Indonéziában, különösen Jáva szigetén. A palacsinta zöld színét eredetileg nem ételfesték, hanem a szurokpálma levelének, a pandannak a kivonata adja. Aki szereti a kókuszt meg a palacsintát, annak ízleni fog ez a különleges édesség. Nagyon laktató és szuper finom. Vigyázat függőséget okozhat :)

hozzávalók / 5 adag

Palacsinta

Töltelék

ajánlat

Ha be tudjuk szerezni, akkor érdemes pandanlevél kivonattal, vagy ún. pandan pasztával is kipróbálni a receptet, hiszen a szurokpálma levele egy egyedi, semmivel össze nem hasonlítható illatot és ízt ad a palacsintának. A pandan kivonatból 1 evőkanálnyit szoktam használni, a pandan pasztából pedig kb egy kávéskanálnyit.

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinta

  1. A finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojásokat. A kókusztejjel és a vízzel lassan felengedve csomómentesre keverjük.
  2. A palacsintatésztába keverjük a zöld ételfestéket. Egyenletes, szép zöld kapjunk.
  3. A palacsintasütőt egy kevés olajjal kikenjük, és egyesével kisütjük a zöld palacsintákat. A palacsinták nem lesznek papírvékonyak. Sütés közben a színük még élénkebb zöld lesz.
  4. A fent megadott mennyiségből 8-10 palacsinta fog kisülni.

Töltelék

  1. Egy lábasban feltesszük a pálmacukrot az összekötözött pandanlevéllel és a vízzel.
  2. Kislángon melegítjük.
  3. Amikor a cukor elolvad, mehet bele a kókuszreszelék. Ha szárított kókuszreszelékkel dolgozunk, a keverékünk még túl száraz, ezért kókusztejjel folyamatosan felöntjük.
  4. Folyamatosan kevergetjük, és amikor a kókuszos töltelék már nem híg, akkor készen is vagyunk. Vigyázzunk, mert a cukor könnyen megéghet!

Palacsinta töltése

  1. A kisült palacsintát egy ecsettel vékonyan olajjal megkent tányérra tesszük.
  2. Kb. 1.5-2 ek tölteléket az alsó harmadba kanalazzuk.
  3. Először alulról hajtjuk fel a palacsintát, majd jobbról és balról. Ha ez kész, akkor pedig feltekerjük.
  4. Melegen vagy szobahőmérsékletűen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 388
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Spicy Momma

Mióta szakács: 2016.02.03.
11 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Kue dadar guling, dadar gulung isi kelapa, kuih dadar gulung

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

817
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
kókusztej 3 dl
víz 1 dl
1 csipet
ételfesték 4 csepp
kókuszolaj 1 ek
kókuszreszelék 25 dkg
pálmacukor 13 dkg
1 csipet
pandanlevél 1 db
víz 1 dl
kókusztej 1 dl