r
Nosalty Logó

Indonéz kókuszos palacsinta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Spicy Momma
Indonéz kókuszos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Palacsinta töltése

Összesen 818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Palacsinta töltése

Összesen 4090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Palacsinta töltése

Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    268.2 g
  • Telített zsírsav
    230 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2663.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 4090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Palacsinta töltése

Elkészítés

Palacsinta

  1. A finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojásokat. A kókusztejjel és a vízzel lassan felengedve csomómentesre keverjük.
  2. A palacsintatésztába keverjük a zöld ételfestéket. Egyenletes, szép zöld kapjunk.
  3. A palacsintasütőt egy kevés olajjal kikenjük, és egyesével kisütjük a zöld palacsintákat. A palacsinták nem lesznek papírvékonyak. Sütés közben a színük még élénkebb zöld lesz.
  4. A fent megadott mennyiségből 8-10 palacsinta fog kisülni.

Töltelék

  1. Egy lábasban feltesszük a pálmacukrot az összekötözött pandanlevéllel és a vízzel.
  2. Kislángon melegítjük.
  3. Amikor a cukor elolvad, mehet bele a kókuszreszelék. Ha szárított kókuszreszelékkel dolgozunk, a keverékünk még túl száraz, ezért kókusztejjel folyamatosan felöntjük.
  4. Folyamatosan kevergetjük, és amikor a kókuszos töltelék már nem híg, akkor készen is vagyunk. Vigyázzunk, mert a cukor könnyen megéghet!

Palacsinta töltése

  1. A kisült palacsintát egy ecsettel vékonyan olajjal megkent tányérra tesszük.
  2. Kb. 1.5-2 ek tölteléket az alsó harmadba kanalazzuk.
  3. Először alulról hajtjuk fel a palacsintát, majd jobbról és balról. Ha ez kész, akkor pedig feltekerjük.
  4. Melegen vagy szobahőmérsékletűen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2423
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 07.

Ajánló

Ha be tudjuk szerezni, akkor érdemes pandanlevél kivonattal, vagy ún. pandan pasztával is kipróbálni a receptet, hiszen a szurokpálma levele egy egyedi, semmivel össze nem hasonlítható illatot és ízt ad a palacsintának. A pandan kivonatból 1 evőkanálnyit szoktam használni, a pandan pasztából pedig kb egy kávéskanálnyit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indonéz kókuszos palacsinta
Spicy Momma 11 recept

Az indonéz kókuszos palacsinta az egyik legkedveltebb desszert szerte Indonéziában, különösen Jáva szigetén. A palacsinta zöld színét eredetileg nem ételfesték, hanem a szurokpálma levelének, a pandannak a kivonata adja. Aki szereti a kókuszt meg a palacsintát, annak ízleni fog ez a különleges édesség. Nagyon laktató és szuper finom. Vigyázat függőséget okozhat :)

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Palacsinta töltése

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...