r
Nosalty Logó

Lasagne Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Lasagne Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tepsi előkészítés

Bolognai ragu

Besamel mártás

Összeállítás

Összesen 1371 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tepsi előkészítés

Bolognai ragu

Besamel mártás

Összeállítás

Összesen 6859 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tepsi előkészítés

Bolognai ragu

Besamel mártás

Összeállítás

Összesen 177 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2757 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    666 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    1048 micro
  • β-karotin
    3140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18288 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1371 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    348 g

Zsír

  • Összesen
    339.4 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13785 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    603 mg
  • Kálcium
    4192 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    754 mg
  • Foszfor
    4484 mg
  • Nátrium
    3650 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.9 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1609.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3332 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1438 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    5240 micro
  • β-karotin
    15702 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    91439 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 6859 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2351 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

Tepsi előkészítés

Bolognai ragu

Besamel mártás

Összeállítás

Elkészítés

Tepsi előkészítés

  1. Kivajazunk egy kb. 30x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.

Bolognai ragu

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk a szalonnával együtt.
  2. A sárgarépát és a zellert egy nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
  3. A szalonnát az olajon kisütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, később a fokhagymát, és megpároljuk.
  4. Ezután hozzáadjuk a reszelt zöldségeket: a répát és a zellert. Kb. 10 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A paradicsomot kockára vágjuk, és a zöldségekhez keverjük. Az ételhez adjuk a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd következnek a további fűszerek: kakukkfű, oregánó, bazsalikom és a babérlevél. Belekeverjük a paradicsompürét és a vörösbort, valamint ha szükséges, akkor egy kevés vizet is adunk hozzá.
  6. Kb. 1 óra alatt minden megpuhul, ekkor félretesszük a ragut.

Besamel mártás

  1. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
  2. Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt.
  3. Végül ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Amikor kicsit kihűlt a mártás, hozzákeverjük a reszelt parmezánt. Akkor jó, ha olyan az állaga, hogy se nem híg, se nem sűrű.

Összeállítás

  1. A kivajazott tepsi aljába, kevés besamel mártást teszünk, majd egy réteg száraz tésztát.
  2. Erre teszünk ismét besamel mártást, amit egyenletesen elsimítunk a tésztán, majd következik a bolognai ragu, erre pedig egy sor reszelt sajtot teszünk.
  3. Az előző lépéseket addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak (ebben a tepsi méretben nekem összesen 4 sor lett).
  4. Lezárásként a legfelső tésztasorra maradjon még besamel mártás, és vastagon szórjuk meg reszelt sajttal. 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig, majd 180 fokon még 20-30 percig készre sütjük a lasagne-t. Kb. fél órát pihentessük, hogy szeletelni tudjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3905
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 24.

Ajánló

Nálunk a parmezánból sosem elég, így én még azt kínálok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Régóta kedvelem az olaszos ízeket, és régi kedvencem a kemencében sült lasagne!

Hozzávalók

Tepsi előkészítés

Bolognai ragu

Besamel mártás

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek