r
Nosalty Logó

Lasagne Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Sylvia Gasztro Angyal
Lasagne Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tepsi előkészítés

Bolognai ragu

Besamel mártás

Összeállítás

1371
Kalória
69.6g
Fehérje
114.2g
Szénhidrát
67.9g
Zsír
321.8g
Víz
220.8g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
23g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tepsi előkészítés

Bolognai ragu

Besamel mártás

Összeállítás

Összesen 1371 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tepsi előkészítés

Bolognai ragu

Besamel mártás

Összeállítás

Összesen 6859 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tepsi előkészítés

Bolognai ragu

Besamel mártás

Összeállítás

Összesen 177 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2757 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    666 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    1048 micro
  • β-karotin
    3140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18288 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1371 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    348 g

Zsír

  • Összesen
    339.4 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13785 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    603 mg
  • Kálcium
    4192 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    754 mg
  • Foszfor
    4484 mg
  • Nátrium
    3650 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    570.9 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1609.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3332 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1438 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    5240 micro
  • β-karotin
    15702 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    91439 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 6859 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2351 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

Tepsi előkészítés

  1. Kivajazunk egy kb. 30x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.

Bolognai ragu

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk a szalonnával együtt.
  2. A sárgarépát és a zellert egy nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
  3. A szalonnát az olajon kisütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, később a fokhagymát, és megpároljuk.
  4. Ezután hozzáadjuk a reszelt zöldségeket: a répát és a zellert. Kb. 10 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A paradicsomot kockára vágjuk, és a zöldségekhez keverjük. Az ételhez adjuk a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd következnek a további fűszerek: kakukkfű, oregánó, bazsalikom és a babérlevél. Belekeverjük a paradicsompürét és a vörösbort, valamint ha szükséges, akkor egy kevés vizet is adunk hozzá.
  6. Kb. 1 óra alatt minden megpuhul, ekkor félretesszük a ragut.

Besamel mártás

  1. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
  2. Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt.
  3. Végül ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Amikor kicsit kihűlt a mártás, hozzákeverjük a reszelt parmezánt. Akkor jó, ha olyan az állaga, hogy se nem híg, se nem sűrű.

Összeállítás

  1. A kivajazott tepsi aljába, kevés besamel mártást teszünk, majd egy réteg száraz tésztát.
  2. Erre teszünk ismét besamel mártást, amit egyenletesen elsimítunk a tésztán, majd következik a bolognai ragu, erre pedig egy sor reszelt sajtot teszünk.
  3. Az előző lépéseket addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak (ebben a tepsi méretben nekem összesen 4 sor lett).
  4. Lezárásként a legfelső tésztasorra maradjon még besamel mártás, és vastagon szórjuk meg reszelt sajttal. 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig, majd 180 fokon még 20-30 percig készre sütjük a lasagne-t. Kb. fél órát pihentessük, hogy szeletelni tudjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Régóta kedvelem az olaszos ízeket, és régi kedvencem a kemencében sült lasagne!

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek