r
Nosalty Logó

Lasagne parmezános besamellel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Lasagne parmezános besamellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A húsmártáshoz

A besamelhez

Összesen 1176 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A húsmártáshoz

A besamelhez

Összesen 4700 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A húsmártáshoz

A besamelhez

Összesen 162 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2080.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 1176 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.3 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8323.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    2263 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    3142 mg
  • Nátrium
    1856 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1528.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1480 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1400 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1049 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1330 micro
Összesen 4700 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    895 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húsmártáshoz

A besamelhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Olasz húsmártást készítünk: a hagymát finomra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk és apróravágjuk, a fokhagymát elkaparjuk.
  2. Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, kevergetjük. Ha kifehéredett, ráöntjük a paradicsomot (télen konzervet). Fűszerezzük fokhagymával, sóval, borssal, bazsalikommal, szurokfűvel és fedő alatt készre pároljuk. Ne sűrítsük be, maradjonjó leveses.
  3. Közben elkészítjük a besamelt: a vajon jól átforrósítjuk a lisztet (nem kell megpirítani) és felöntjük hideg tejjel. Most csomósnak tűnik, de ne ijedjünk meg, ahogy melegszik, a csomókel fognak oszlani. Kevergetve forraljuk mindaddig, míg olyan sűrűnem lesz, mint a tejföl. Ne hagyjuk abba a keverést, mert leég.
  4. A kész besamelt parmezánnal, sóval, borssal ízesítjük. Ha hűl, sűrűsödik, de tejjel újra felhígíthatjuk.
  5. A kész húsmártást összekeverjük a kész besamellel.
  6. Elkezdjük lerakni a tésztát. Ha mozzarellát is teszünk bele, azt csöpögtessük le és szeleteljük fel.
  7. A tepsi alján kenjünk el 2-3kanál mártást. Erre fektessükrá a száraz lapokat úgy, hogy a szélek ne feküdjenek egymásra. (Másképp nempuhulmeg.) Ha a lap nagyobb, mint a sütőedény, törjük méretre. A letört darabokat is felhasználhatjuk, a végeredmény össze fog dagadni. A megadott méretű tepsibe3 lap fér egy sorba: kettő egymás mellett, egy pedig eltörve, keresztbe fordítva.
  8. A tésztalapokat kenjük meg a mártás egyharmadával - ebből a mennyiségből 3 sort fogunk tudni lerakni. Szórjuk meg egy marék sajttal, vagy oszlassuk el rajtaa mozzarellát.
  9. A lerakást még két sorban megismételjük, a tetején húsmártás legyen, amit bőven szórjunk meg sajttal. Tehát alul-felül mártás van, így a száraz tészta tökéletesen megpuhul!
  10. A tepsit fedjük le fóliával és dugjuk előmelegített sütőbe.
  11. 45 perc után megnézhetjük, addigra a tészta már biztosan puha (ellenőrzésképp szúrjunk bele villát). Most már csak addig sütjük, míg a sajt ízlésünk szerint rápirul. Tálalhatjuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 118
  • Össznézettség: 23942
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 11.

Ajánló

Kínáljunk hozzá friss salátát és egy pohár finom vörösbort.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lasagne parmezános besamellel
koszider 91 recept

Ezt a lasagnét évekkel ezelőtt a tévében láttam. Egy olasz mesterszakács készítette, úgy emlékszem, az olasz nagykövetség szakácsa volt, de erre nem esküszöm meg. Azóta csak így csinálom, nagyon bejött. Kicsit macerás, de megéri kínlódni vele. Aki eddig evett belőle, az mind kinyalta még a tepsit is. A tészta vastagra megdagad és az összes levet felszívja, ezért kell levesesre hagyni a mártást. Az eredeti receptben nem reszelt, hanem vékonyra szeletelt sajt volt, de reszelve kiadósabb. Eredetileg is csak a besamelben volt parmezán, közé és rá félkemény sajt került. Ha nagyon ki akarunk tenni magunkért, a rétegeket is megszórhatjuk egy-egy kanál parmezánnal, de nem kell sok, mert nagyon intenzív ízű.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

mentve :-O

koszider

Köszönöm a bizalmat!

Törölt felhasználó

Én ma elkészítettem. Magyar szokás szerint egyszer?sítve trappista sajttal és paradicsompürével, mert én nem nagyon szeretem a megfonnyadt paradicsomot. De így is isteni lett, köszönöm a receptet. :) Azt hiszem mostantól így készítem a lasagne-t. :) Én szezámmag függ? vagyok, annyira fel tudja dobni a hasonló rakott ételeket, ha szórok a sajt tetejére. Erre is tettem. :)

koszider

Kedves Marcsi! Örülök, hogy megtetszett ez a recept és ki is próbáltad. Én általában Pannóniát használok, ha meg "hopp-nap" van, akkor Grana Padano-t (szerintem jobb, mint a parmezán). A paradicsompüré teljesen jó, ahogy a házi paradicsomlé is. És a szezámmag se ronthatja el, én is szeretem, ki is fogom próbálni az ötletedet. Ja, épp mostanában olvastam valahol - ezt is érdemes esetleg kipróbálni -, hogy ropogósabb lesz a sajt, ha egy kevés zsemlemorzsával elkeverve szórjuk a tetejére. Köszönöm a visszajelzést! Üdvözöl: Koszider

anyoca78

Tegnap elkészítettem, nagyon finom volt! Annyit változtattam rajta, hogy a sajt fele füstölt trappista volt. Isteni finom lett! :) Köszönöm a receptet! :)

koszider

Kedves Anyóca! Örülök, hogy ízlett! A füstölt sajt csak el?nyére válhat. Üdvözöl: Koszider

Törölt felhasználó

Kedves Koszider Elkészítettem én is a receptedet de nekem nagyon szétfött a tészta. 20 perc után levettem a fóliát a tetejéröl és a sajt megpirulásáig sütöttem.Tehát jóval rövidebb ideig sütöttem. A mennyiségek is ugyanazok de csak 1 doboz paradicsomot tettem rá, nem tudom mit ronthattam el. Üdv Blumen

koszider

Kedves Blumen! Száraz tésztalapot használtál? Nem is értem, mit?l f?hetett szét, mert soha nem szokott - inkább azon szoktam izgulni, hogy elegend? legyen a szotyak alatta ahhoz, hogy teljesen megpuhuljon. Még az egészen híg mártást is felszívja az utolsó cseppig, a tészta vastagra megdagad, sosem szokott leveses maradni. Lehet, hogy a tésztában volt a hiba? Én a papírdobozban árult, olasz lasagne-lapot szoktam használni, de abból bármilyen márka megteszi, nem kell a legdrágább (bár a Barilla az igazi, azt szeretem a legjobban). Ha a sütési id? rövidebb lett, az nem lehetne probléma, mert minden süt? másként viselkedik, a lényeg, hogy a tészta puha, a sajt pedig pirult legyen. G?zöm sincs, mi lehet a baj oka, én eddig annyira bombabiztosnak gondoltam ezt a receptet, százszor csináltam és mindig jó lett. Üdvözöl: Koszider

Törölt felhasználó

Szia,igen száraz lapot használtam, én is azon izgultam, hogy meg tudjon föni a lében a tészta, de annyira megfött, hogy nem is látni a rétegeket. Az íze az finom lett a recepttel nincs gond, csak reméltem találkoztál már ilyennel és van ötleted,hogy mit rontottam el. Legközelebb más márkájú tésztát veszek (ez olasz Volt,már föztem vele) és lehet azzal jobban sikerül. Köszi a gyors választ, Blumen

Hozzávalók

A tésztához

A húsmártáshoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek