r
Nosalty Logó

Gyors zsírszegény spenótos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Gyors zsírszegény spenótos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A szószhoz

A rétegzéshez

Összesen 621 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A szószhoz

A rétegzéshez

Összesen 3101 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A szószhoz

A rétegzéshez

Összesen 181 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2375.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2058 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4408 micro
Összesen 621 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    158.9 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11875.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    3715 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    5389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    882 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1021 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22038 micro
Összesen 3101 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1287 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A rétegzéshez

Elkészítés

A szószhoz

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A sajtot reszeljük le nagy lyukú reszelőn. A fokhagymát préseljük át fokhagymanyomón, vagy reszeljük finomra.
  3. A tejben keverjük el a zablisztet, a sót, a szercsendiót és a zúzott fokhagymátTegyük fel a tűzre a krémet, gyakran kevergetve forraljuk sűrűre. Ha már olyan sűrű, mint a meleg puding, akkor vegyük le a tűzről, és keverjük belea vajat.
  4. A spenótot aprítsuk fel késsel, így adjuk a tejkrémhez.
  5. Egy akkora tepsiben kezdjük el a rétegezést, melynek az alját nagyjából lefedi 3 lasagne lap. Alulra kerüljön 2-3 evőkanálnyi spenótos szósz, erre fektessünk 3 tésztalapot, erre bőven tegyünk a spenótkrémből, melyre ismét tészta kerüljön, erre szórjunk sajtot. A sajtra tehetjük közvetlenül a tésztalapot, amit bőven locsoljunk meg a parajkrémmel. Ezt addig folytassuk, amíg van rétegeznivalónk. A torony tetejére kerüljön szósz és sajt is. Aszósztól puhul meg a felső lap is, a sajttól pedig szép színe lesz.
  6. A 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig alufóliával lefedve, további 15 percig anélkül süssük készre. Ha tálalás előtt negyed órát hagyjuk állni, akkor szebben lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25*15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3120
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húsmentes ételeket és a spenótot kifejezetten szeretem. Ez egy hirtelen felindulásból készített, gyors, húsmentes recept, melyet a húsimádók sem szoktak félretolni a tányérjukról.

Hozzávalók

A szószhoz

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.