Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne stílusú puliszka rakottas

Lasagne stílusú puliszka rakottas
Lasagne stílusú puliszka rakottas
125 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korábban írtam már arról, hogy gyakran nézelődök angol receptes oldalakon, mert sok olyan étellel találkozom ott, amiről eddig még nem is hallottam. Na, akkor erre a receptre (is) gondoltam. 

hozzávalók / 6 adag

a puliszkához

a szószhoz

a káposztás réteghez

a lerakáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

a puliszkához

  1. A vizet feltesszük főni, amikor forr, sózzuk, és állandó keverés mellett vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát.
  2. Rögtön takarékra vesszük a lángot és sebesen kavargatjuk a puliszkát, mert, ha csomós lesz, akkor még nem mehetünk férjhez. :o)
  3. Lefedve 5 percig főzzük, közben többször megkeverjük, hogy ne süljön le az alja. Nagyon vigyázzunk, mert a dara, ahogy fortyog, kicsaphat a kezünkre.
  4. Amikor az 5 perc letelt, rögtön egy nagy tepsibe simítjuk, jó vékonyra. A tepsi mérete: 42 cm X 26 cm x 2cm.
  5. Rakjuk félre.

a szószhoz

  1. Amíg a puliszka hűl, elkészítjük a szószt. A közepes lángon, felhevített olajon a finomra vágott hagymát, fokhagymát meg a finomra reszelt sárgarépát pár percig pároljuk.
  2. A sűrített paradicsomot belerakjuk, jól elkavarjuk, kicsit sütjük vele, hogy elveszítse a nyers ízét.
  3. Felöntjük a paradicsom konzervvel, sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Pici vizet öntünk hozzá, amivel a konzervdobozt kiöblítettük. Alacsony lángon, 15 percig főzzük, néha megkeverve.

a káposztás réteghez

  1. Amíg a szósz fő, elkészítjük a zöldség réteget. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat közepes lángon. A finomra vágott hagymát megpirítjuk a felaprított rozmaringgal. Rakjuk bele a finomra vágott fokhagymát, meg a vékonyra felszeletelt sárgarépát, pároljuk pár percig.
  2. Adjuk hozzá a felaprított káposztát, lefedve pároljuk addig, amíg a káposzta megpuhul (8-10 perc).

a lerakáshoz

  1. Gyújtsuk be a sütőt. Egy közepes méretű tepsit olajozzunk ki.
  2. A kihűlt puliszkát vágjuk fel kisebb kockákra, rakjunk le egy réteget a tepsibe. Öntsük rá a szósz felét, morzsoljuk rá a feta sajtot, hintsük meg az olajbogyóval, amit előzőleg finomra vágtunk. A káposztás réteg a következő, amit befedünk a maradék puliszkával. Öntsük nyakon a szósz másik felével, végül reszeljük rá a sajtokat.
  3. Mehet a forró sütőbe, és, ha nem akarna a sajt megpirulni, az utolsó 5 percben állítsuk grillező fokozatra a sütőt.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 28x22x7 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 11 462
elküldve: 1
receptkönyvben: 139
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
731 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos-káposztás polenta, rakott polenta, rakott puliszka káposztával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

canon
canon Mon, 2015-07-20 13:45

Nagyon finom lett!! Érdekes a sokféle állag, íz és szín!
Köszönöm!

witch
witch / witch Tue, 2015-07-21 04:14

De jo, nagyon orulok, hogy izlett Neked is, kedves egeszsegedre! Foleg ennyi pancsolas utan. :o) Mert van vele munka.

A receptet pedig nagyon szivesen!

323
kukoricadara 1 bögre
víz 1.25 l
1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 0.5 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
sárgarépa 0.5 közepes db
sűrített paradicsom 1 ek
konzerv paradicsom 45 dkg
0.5 teáskanál
bazsalikom 0.5 teáskanál
oregánó 0.5 teáskanál
petrezselyem 2 ek
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 0.5 közepes fej
rozmaring 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 0.5 közepes db
fodros kel 25 dkg
olívaolaj 1 ek
feta sajt 10 dkg
fekete olajbogyó 5 dkg
parmezán sajt 5 dkg
sajt 5 dkg