r
Nosalty Logó

Lasagne stílusú puliszka rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Lasagne stílusú puliszka rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

a puliszkához

a szószhoz

a káposztás réteghez

a lerakáshoz

Összesen 311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

a puliszkához

a szószhoz

a káposztás réteghez

a lerakáshoz

Összesen 1863 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

a puliszkához

a szószhoz

a káposztás réteghez

a lerakáshoz

Összesen 71 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    434 micro
  • β-karotin
    1314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2826 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9803.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1726 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1502 mg
  • Nátrium
    6081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1986.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    2606 micro
  • β-karotin
    7884 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16955 micro
  • Lut-zea
    3868 micro
Összesen 1863 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    642 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

a puliszkához

a szószhoz

a káposztás réteghez

a lerakáshoz

Elkészítés

a puliszkához

  1. A vizet feltesszük főni, amikor forr, sózzuk, és állandó keverés mellett vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát.
  2. Rögtön takarékra vesszük a lángot és sebesen kavargatjuk a puliszkát, mert, ha csomós lesz, akkor még nem mehetünk férjhez. :o)
  3. Lefedve 5 percig főzzük, közben többször megkeverjük, hogy ne süljön le az alja. Nagyon vigyázzunk, mert a dara, ahogy fortyog, kicsaphat a kezünkre.
  4. Amikor az 5 perc letelt, rögtön egy nagy tepsibe simítjuk, jó vékonyra. A tepsi mérete: 42 cm X 26 cm x 2cm.
  5. Rakjuk félre.

a szószhoz

  1. Amíg a puliszka hűl, elkészítjük a szószt. A közepes lángon, felhevített olajon a finomra vágott hagymát, fokhagymát meg a finomra reszelt sárgarépát pár percig pároljuk.
  2. A sűrített paradicsomot belerakjuk, jól elkavarjuk, kicsit sütjük vele, hogy elveszítse a nyers ízét.
  3. Felöntjük a paradicsom konzervvel, sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Pici vizet öntünk hozzá, amivel a konzervdobozt kiöblítettük. Alacsony lángon, 15 percig főzzük, néha megkeverve.

a káposztás réteghez

  1. Amíg a szósz fő, elkészítjük a zöldség réteget. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat közepes lángon. A finomra vágott hagymát megpirítjuk a felaprított rozmaringgal. Rakjuk bele a finomra vágott fokhagymát, meg a vékonyra felszeletelt sárgarépát, pároljuk pár percig.
  2. Adjuk hozzá a felaprított káposztát, lefedve pároljuk addig, amíg a káposzta megpuhul (8-10 perc).

a lerakáshoz

  1. Gyújtsuk be a sütőt. Egy közepes méretű tepsit olajozzunk ki.
  2. A kihűlt puliszkát vágjuk fel kisebb kockákra, rakjunk le egy réteget a tepsibe. Öntsük rá a szósz felét, morzsoljuk rá a feta sajtot, hintsük meg az olajbogyóval, amit előzőleg finomra vágtunk. A káposztás réteg a következő, amit befedünk a maradék puliszkával. Öntsük nyakon a szósz másik felével, végül reszeljük rá a sajtokat.
  3. Mehet a forró sütőbe, és, ha nem akarna a sajt megpirulni, az utolsó 5 percben állítsuk grillező fokozatra a sütőt.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 28x22x7
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14720
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korábban írtam már arról, hogy gyakran nézelődök angol receptes oldalakon, mert sok olyan étellel találkozom ott, amiről eddig még nem is hallottam. Na, akkor erre a receptre (is) gondoltam. 

Hozzávalók

a puliszkához

a szószhoz

a káposztás réteghez

a lerakáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek