r
Nosalty Logó

Rakott káposzta egyszerűsítve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Rakott káposzta egyszerűsítve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1613 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    551 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4736.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    2260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2204.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    449 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    920 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    818 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 1613 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst (ez az adag egy csészényi volt) egy csészényi vízzel, kicsi sóval félpuhára főzzük, hagyjuk kihűlni.
  2. A darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, valamint a rizst. Miután sajnos petrezselyem csak kevés van itthon, de valami zöld még kívánkozott bele, így leszedegettem a hűtő aljában búslakodó halványító zeller levélkéit, azt vágtam össze és kevertem bele.
  3. A káposztát kicsi kockákra vágjuk. Van egy szép őrségi fedeles cseréptálam, ennek az aljára öntöttem egy csepp olívát, rászórtam a káposzta felét. Erre simítjuk a húsos keveréket. Majd jön a káposzta másik fele a tetejére.
  4. Fél liter forró vízben feloldunk egy leveskockát, ezzel meglocsoljuk a rakott káposztát. Természetesen maradék húsleves sokkal jobb lett volna, de hát... Rárakjuk a fedelet, és a 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  5. Időnként ellenőrizzük, hogy mennyire puhult meg a káposzta illetve a hús. Úgy igazán pontos időt nem tudok adni, hogy mennyi ideig sütöttem, lehetett olyan 1,5-2 óra. A végén rákanalaztam a tejfölt, és pár percre még visszadugtam a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3108
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott káposzta egyszerűsítve
Pogácsa 386 recept

Az eredeti variációban kis formás gombócokat gyúrok a húsból, de most nem volt türelmem, csak úgy két réteg káposzta közé raktam a hústölteléket. A karantén megváltoztatta a főzési szokásaimat (is). Vagy elbíbelődök az ebéddel, hogy lekössem magam, vagy igyekszem gyorsan összecsapni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!