r
Nosalty Logó

Rakott káposzta

NS
Rakott káposzta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1400
Kalória
41.2g
Fehérje
119.9g
Szénhidrát
83.8g
Zsír
437.6g
Víz
226.3g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
12.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2102.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    437.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.8 g

Zsír

  • Összesen
    335.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8408.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1278 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2467 mg
  • Nátrium
    3992 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    479.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1750.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1270 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1366 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1235 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 5596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

  1. A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha nagyon savanyú, átmossuk.
  2. Kevés olajon megpároljuk.
  3. A vöröshagymát finomra vágjuk, olajon megdinszteljük.
  4. Ha a hagyma már üveges, rádobjuk az áttört fokhagymát.
  5. Megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a darált húst.
  6. Jól összeforgatjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
  7. Ízesítjük sóval, őrölt borssal.
  8. Mire a leve elpárolog, addigra a hús is puha lesz.
  9. A rizst olajon megpirítjuk, sózzuk, és kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntve elkészítjük.
  10. Ha minden hozzávalónk elkészült, rétegezzük az ételünket: a tepsi, vagy nagyobb hőálló edény alját megkenjük olajjal. Alulra teszünk egy sor káposztát, ráterítünk egy sor rizst, rámerjük a darált húst szaftjával együtt, majd bőven megöntözzük tejföllel.
  11. Addig folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tejfölt locsolunk, és már tesszük is a sütőbe.
  12. Addig sütjük, míg a tetején a tejföl kicsit megpirul.
  13. Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p

Vasárnaponként általában elfogy a hús, a rizsköret pedig megmarad. Kiönteni sajnálom, ezért jön a rakott káposzta. Nagyon jól eltűnteti a maradékokat. Ha a pörkölt nem darált húsból van, akkor sincs probléma, attól még ugyanolyan finom. Tejfölből soha nem elég rá a családnak, ezért készüljünk rá, hogy bőven fog fogyni.  

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek