Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott káposzta

Rakott káposzta
Rakott káposzta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnaponként általában elfogy a hús, a rizsköret pedig megmarad. Kiönteni sajnálom, ezért jön a rakott káposzta. Nagyon jól eltűnteti a maradékokat. Ha a pörkölt nem darált húsból van, akkor sincs probléma, attól még ugyanolyan finom.
Tejfölből soha nem elég rá a családnak, ezért készüljünk rá, hogy bőven fog fogyni.

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kicsit macerás a sok minden hozzá, de a végeredmény megéri a fáradságot.
Készülhet karfiollal vagy zöldbabbal is. Mindegyikkel finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha nagyon savanyú, átmossuk.
  2. Kevés olajon megpároljuk.
  3.  A vöröshagymát finomra vágjuk, olajon megdinszteljük.
  4. Ha a hagyma már üveges, rádobjuk az áttört fokhagymát.
  5. Megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a darált húst.
  6. Jól összeforgatjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
  7. Ízesítjük sóval, őrölt borssal.
  8. Mire a leve elpárolog, addigra a hús is puha lesz.
  9. A rizst olajon megpirítjuk, sózzuk, és kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntve elkészítjük.
  10. Ha minden hozzávalónk elkészült, rétegezzük az ételünket: a tepsi, vagy nagyobb hőálló edény alját megkenjük olajjal. Alulra teszünk egy sor káposztát, ráterítünk egy sor rizst, rámerjük a darált húst szaftjával együtt, majd bőven megöntözzük tejföllel.
  11. Addig folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tejfölt locsolunk, és már tesszük is a sütőbe.
  12. Addig sütjük, míg a tetején a tejföl kicsit megpirul.
  13. Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 111 652
elküldve: 21
receptkönyvben: 617
elkészítve: 28/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

darált húsos rakott káposzta, rizses-darált húsos rakott káposzta, tejfölös-darált húsos rakott káposzta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2015-08-09 15:28

Köszönöm! Elkészítem, és később referálok róla :-)

vkjudit
vkjudit Sun, 2010-09-05 13:35

Kedves Maria!
Megtudnád írni hogy hany fokon kell sütni ?
Előre is köszi: Judit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-12-21 17:32

Köszönöm ezt a receptet, holnap jönnek vendégek és ezt fogom tálalni, tyúkhúsleves jön elöételként. Imádom a rakott káposztát, sajnos párom nem szereti, ezért mindig arra várok, hogy jöjjenek vendégek... ;-)

Üdv. Hajni (Németországból)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-12-22 21:11

Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
Boldog Karácsonyt!

1388
savanyú káposzta 0.5 kg
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
tejföl 10 dl
rizs 0.5 kg