r
Nosalty Logó

Rakott káposzta

NS
Rakott káposzta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1400
Kalória
41.2g
Fehérje
119.9g
Szénhidrát
83.8g
Zsír
437.6g
Víz
226.3g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
12.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2102.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    437.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.8 g

Zsír

  • Összesen
    335.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8408.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1278 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2467 mg
  • Nátrium
    3992 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    479.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1750.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1270 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1366 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1235 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 5596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

  1. A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha nagyon savanyú, átmossuk.
  2. Kevés olajon megpároljuk.
  3. A vöröshagymát finomra vágjuk, olajon megdinszteljük.
  4. Ha a hagyma már üveges, rádobjuk az áttört fokhagymát.
  5. Megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a darált húst.
  6. Jól összeforgatjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
  7. Ízesítjük sóval, őrölt borssal.
  8. Mire a leve elpárolog, addigra a hús is puha lesz.
  9. A rizst olajon megpirítjuk, sózzuk, és kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntve elkészítjük.
  10. Ha minden hozzávalónk elkészült, rétegezzük az ételünket: a tepsi, vagy nagyobb hőálló edény alját megkenjük olajjal. Alulra teszünk egy sor káposztát, ráterítünk egy sor rizst, rámerjük a darált húst szaftjával együtt, majd bőven megöntözzük tejföllel.
  11. Addig folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tejfölt locsolunk, és már tesszük is a sütőbe.
  12. Addig sütjük, míg a tetején a tejföl kicsit megpirul.
  13. Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p

Vasárnaponként általában elfogy a hús, a rizsköret pedig megmarad. Kiönteni sajnálom, ezért jön a rakott káposzta. Nagyon jól eltűnteti a maradékokat. Ha a pörkölt nem darált húsból van, akkor sincs probléma, attól még ugyanolyan finom. Tejfölből soha nem elég rá a családnak, ezért készüljünk rá, hogy bőven fog fogyni.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...