Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors rakott káposzta pussycattól

Gyors rakott káposzta pussycattól
Gyors rakott káposzta pussycattól
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért kreáltam ezt a káposztát, mert nem szeretek fölöslegesen mosogatni. Így egy nagy lábosba megy minden sorban és az ízek is jobban összefőnek-összeérnek a rizzsel is.

A sajtszósz ad neki egy gazdagabb ízt, annak ellenére, hogy nincs telepakolva zsíros húsokkal és szalonnával. Fogyizók is ehetik, és mégis olyan íze van, mint a hagyományos, gazdag rakott káposztának. 

Azért használok kétféle káposztat, hogy ne kelljen a savanyú káposztat kinyomni/kimosni. Így nem dobjuk ki az értékes káposztalevet. A kettő nagyon jól kiegyenlíti egymást. 

hozzávalók / 8 adag

A káposztához

A sajtszószhoz

ajánlat

Nem túl nehéz, és nagyon finom. Könnyen elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy lábosban a bacont az olajon kisütjük, rátesszük a kockára vágott hagymát, zúzott fokhagymát.
  2. Ha a hagyma megsült, beletesszük a húst, fehéredésig sütjük, fűszerezzük.
  3. A káposztát vékonyra szeleteljük és rátesszük. 
  4. Ha már összeesett, akkor jön bele a savanyú káposzta (nem kell kinyomni, sem kimosni), a paradicsom és a paprika. 
  5. Így főzzük kb. 10 percig, rátesszük a rizst és a vizet. Ha forr, levesszük kislángra és fedő alatt puhára pároljuk az egészet a  rizzsel együtt.
  6. Egy kisebb lábosban a margarinon megfuttatjuk egy kicsit a lisztet, feleresztjük a tejjel, simára keverve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről.
  7. Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a mustárt, a sajtot és ha az elolvadt, elkeverjük benne a tejfölt.
  8. Egy nagy jénaiba belerakjuk a húsos-káposztás massza felét, és rákenjük a sajtszósz felét.
  9. Erre megint a hús, és a maradék sajtszósz. Kirakjuk a karikára vágott kolbásszal.
  10. 200 C fokon sütjük alul-felül kb 35-40 percig, amíg a teteje megpirul.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 535
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtszószos rakott káposzta, kolbászos-húsos rakott káposzta, rakott káposzta gazdagon

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-10-06 09:17

Miért nem készítettem el előbb? Nagyon jó, időigényes, de cserébe igazi káposztás. Köszönöm, hogy feltetted a receptet.

714
napraforgó olaj 0.5 dl
bacon 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
darált sertéshús 60 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
bors 1 tk
babérlevél 2 db
káposzta 80 dkg
savanyú káposzta 40 dkg
paradicsom 2 db
zöldpaprika 1 db
rizs 1 bögre
víz 7.5 dl
lángolt kolbász 20 dkg
margarin 2 ek
finomliszt 3 evőkanál
tej 3.25 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 tk
sajt 15 dkg
tejföl 2 dl