r
Nosalty Logó

Lasagne grillezett zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A kis gasztronauta
Lasagne grillezett zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Grillezett zöldségekhez

Paradicsomos raguhoz

Besamell mártáshoz

Rétegezéshez

Összesen 1068 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Grillezett zöldségekhez

Paradicsomos raguhoz

Besamell mártáshoz

Rétegezéshez

Összesen 6405 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Grillezett zöldségekhez

Paradicsomos raguhoz

Besamell mártáshoz

Rétegezéshez

Összesen 136 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3218.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1231 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    2091 micro
Összesen 1068 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    322.2 g

Zsír

  • Összesen
    378.2 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19313.2 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    434 mg
  • Kálcium
    4438 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    4214 mg
  • Nátrium
    9463 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.9 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2510.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2081 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    408 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    409 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1140 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1423 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    7388 micro
  • β-crypt
    992 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    12548 micro
Összesen 6405 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    233 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Grillezett zöldségekhez

Paradicsomos raguhoz

Besamell mártáshoz

Rétegezéshez

Elkészítés

Grillezett zöldségekhez

  1. A cukkinit és a padlizsánt felkarikázzuk, és vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd grill serpenyőben meggrillezzük. Egy tálba téve őket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük morzsolt oregánóval.
  2. A paprikát feldaraboljuk, és szintén grillen készre sütjük.
  3. A paradicsomos raguhoz zsírjára pirítjuk a felkockázott szalonnát, megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is.
  4. Jöhet bele a kétféle hús, és jól átpirítjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott szárzellert, majd a lereszelt sárgarépát. Ezzel is alaposan átpirítjuk, majd fedővel lefedve 15-20 percig saját levében pároljuk.
  5. Ezután felöntjük hámozott paradicsommal, pár perc forralás után elzárjuk alatta a lángot, és hozzáadjuk a felcsíkozott bazsalikomleveleket.
  6. Sűrű besamellt készítünk, melyet ízesítünk sóval, szerecsendióval és reszelt parmezánnal. (A vajat megolvasztjuk, a lisztet beledobjuk, sózzuk, borsozzuk, 1 percig közepes lángon pirongatjuk, felengedjük a tejjel, csomómentesre elkeverjük.)
  7. Egy mélyebb jénai alján oszlassunk szét kevés besamellt, majd jöhet a rétegezés tetszőleges sorrendben, és persze a grillezett zöldségekről se feledkezzünk meg.
  8. A legfelső réteg tésztalapok tetejét alaposan borítjuk be besamellel.
  9. Alufóliával lefedve süssük 25-30 percig, majd levéve róla tépkedjük rá a mozzarella sajtot, és jöhet még rá egy nagy adag frissen reszelt parmezán.
  10. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük addig, míg a sajt szépen meg nem olvad.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1219
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne grillezett zöldségekkel
A kis gasztronauta 142 recept

Egy nagyon finom módja a lasagne készítésének, ha a hagyományos, paradicsomos-húsos ragu mellé grillezett zöldségekkel gazdagítjuk ezt az ételt. 

Hozzávalók

Grillezett zöldségekhez

Paradicsomos raguhoz

Besamell mártáshoz

Rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek