Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos mozzarellás lasagne

Spenótos mozzarellás lasagne
Spenótos mozzarellás lasagne
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még soha nem készítettem hús nélkül lasagnet. Mivel igen sok húst eszünk, kifejezetten jól esett egy ovo-lakto-vega fogás.

hozzávalók / 3 adag

Alapanyagok

Besamel mártás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mélyhűtött parajt felolvasztjuk, egy kanál olívaolajon erős tűzön kezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a 2 gerezd fokhagymát. Addig sütjük, míg a leve elpárolog.
  2. Egy edényben a vajat felolvasztjuk, ugyanannyi lisztet hozzáadunk, és együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk hozzá, majd felengedjük forró tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  3. A mozzarellát és a paradicsomot kb. 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  4. A frissen gyúrt fűszeres tésztát leterítjük a tepsi aljába, majd befedjük besamellel. 
  5. A mártás tetejére spenótréteget terítünk, amire felváltva paradicsom és mozzarella szeleteket helyezünk, majd újabb tésztaréteg következik. Addig folytatjuk így a rétegezést, míg az alapanyagok elfogynak.
  6. A felső réteg paradicsom és mozzarella réteget reszelt ementáli sajttal szórjuk meg.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 20 percig sütjük (a tészta a gőzben megfő), majd levesszük a fóliát, és megpirítjuk kicsit a sajtot a tetején. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x20 cm
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 58 635
elküldve: 14
receptkönyvben: 512
elkészítve: 55/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos lasagne, zöldséges lasagne, lasagne spenóttal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsuzska555
Zsuzska555 Thu, 2016-09-01 00:48

Egyszerű de nagyszerű! Nagyon finom lett és újra el fogom készíteni. Én bolti tésztóból készítettem,ezért több besamellt tettem,hogy kellően megpuhuljon a tészta. Legköregebb nagyobb adagot készítek.
Az egész családnak ízlett. ☺

cirmaci
cirmaci Wed, 2014-10-22 15:26

ma elkeszittem ezt a fincsi fogast ebedre. Annyit varialtam rajta, hogy besame helyett sajtszoszt hasznaltam marvanysajtbol, es tettem fott tojast is a retegek koze. nagyon finom lett. koszonom az otletet :)

vgabus
Gabus / vgabus Thu, 2014-03-06 15:09

Ma elkészítettem ebédre, és állati finom lett! Köszönöm szépen és gratulálok ehhez a finomsághoz!
Annyit módosítottam csak rajta, hogy csuszatésztából készítettem (nem volt időm tésztát gyúrni, ez pedig olcsóbb és ugyanolyan klassz, mint a lasagne tészta), és tettem még a rétegek közé egy kis füstölt bacont.
Szóval klassz lett! :)

Goblinginger
Goblinginger Mon, 2014-10-06 09:42

Szombaton nálunk is ez volt az ebéd, nagyon nagyon finom lett! ( érdekes, én is csusza tésztával készítettem, mert épp nem volt a boltban lasagne lap)

Köszi a receptet :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2014-03-06 15:11

Köszönöm, hogy ezt választottad. Igazán örülök, hogy elnyerte a tetszésedet.
Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-11-16 16:43

Kedves Chococat!
Ehhez a mennyiséghez talán 6-8 nagyobb lapot használtam el(20x15), amit a tésztanyújtó gépen 3-as fokozatúra nyújtottam, ami jóval vékonyabb, mint a gyári lasagne lapok. Nyersen teszem be a tésztát és a gőzben tökéletesen megfő. De ha nem akarsz minden alkalommal újat készíteni, nyújts többet és szárítsd ki. Egy jó tanács, ha egy napot száradt, akkor terítsd le tiszta konyharuhával és tegyél rá nehezéket, mert különben felpöndörödik.Néhány nap alatt kiszárad és papír dobozban tárolhatod hosszabb ideig, Nekem van 1 éves tésztám is és semmi baja. Általában 10 dkg kovászhoz használok 1 tojást és 16-17 dkg lisztet, meg amit éppen belegondolok (fűszer). Általában olyan ízesítésűre készítem a tésztát, mint az étel maga is, így hatványozom az ízeket. Annak, hogy milyen ízűt és színűt készítesz, csak a képzeleted szab határt. A lehetőségek sora végtelen. Most például készítettem Torma biztatására tojás nélkül íróval tésztát. Tudnám még ajánlani a tojás nélküli kefirest. Szenzációs valamennyi. Én nagy szerelmese vagyok a tésztázásnak, és még vagyunk így néhányan. Pont most keseregtünk, hogy senki nem érdeklődik a tésztakészítés iránt. Most nagyon boldoggá tettél. Tudd be annak a szóáradatomat. Bármiben a segítségedre lehetek, csak szólj.
Üdvözlettel: Évi néni

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Sat, 2013-11-16 16:21

Kedves Évi néni!
Annyira mutatósak a gyúrt tésztáid, kicsit körülnéztem nálad és csak gyönyörködök a színekben! Tegnap serdülokorba lépett Töhötöm, a tönkölyös vadkovászom, akit a kenyérsütés mellett ezúttal tésztázásra is szeretnék használni. A napokban lasagnét szeretnék készíteni, úgyhogy a tanácsodat szeretném kérni abban, hogy ehhez a mennyiséghez, mennyi tésztára van szükségem? Vagy érdemesebb egyszerre többet készíteni, egy részét rögtön felhasználni, a többit meg kiszárítani?
Szép napot: Chococat

797
mozzarella 25 dkg
spenót 45 dkg
paradicsom 3 közepes db
lasagne tészta 6 dkg
ementáli sajt 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
bors 1 kk
1 kávéskanál
olívaolaj 1 ek
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 5 dl
1 tk
bors 1 kk
szerecsendió 3 csipet