r
Nosalty Logó

Spenótos mozzarellás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Spenótos mozzarellás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Alapanyagok

Besamel mártás

Összesen 800 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Alapanyagok

Besamel mártás

Összesen 2399 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Alapanyagok

Besamel mártás

Összesen 133 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3930.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    908 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    536 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    6621 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    13309 micro
Összesen 800 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    148.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11792.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    3127 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1881 mg
  • Nátrium
    6198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1607 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    858 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    19864 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7720 micro
  • Lut-zea
    39928 micro
Összesen 2399 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    432 micro
  • Lut-zea
    2234 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Alapanyagok

Besamel mártás

Elkészítés

Alapanyagok

  1. A mélyhűtött parajt felolvasztjuk, egy kanál olívaolajon erős tűzön kezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a 2 gerezd fokhagymát. Addig sütjük, míg a leve elpárolog.
  2. Egy edényben a vajat felolvasztjuk, ugyanannyi lisztet hozzáadunk, és együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk hozzá, majd felengedjük forró tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  3. A mozzarellát és a paradicsomot kb. 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  4. A frissen gyúrt fűszeres tésztát leterítjük a tepsi aljába, majd befedjük besamellel.
  5. A mártás tetejére spenótréteget terítünk, amire felváltva paradicsom és mozzarella szeleteket helyezünk, majd újabb tésztaréteg következik. Addig folytatjuk így a rétegezést, míg az alapanyagok elfogynak.
  6. A felső réteg paradicsom és mozzarella réteget reszelt ementáli sajttal szórjuk meg.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 20 percig sütjük (a tészta a gőzben megfő), majd levesszük a fóliát, és megpirítjuk kicsit a sajtot a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 105
  • Össznézettség: 78683
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spenótos mozzarellás lasagne
Évi néni 1830 recept

Még soha nem készítettem hús nélkül lasagnet. Mivel igen sok húst eszünk, kifejezetten jól esett egy ovo-lakto-vega fogás.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Évi néni! Annyira mutatósak a gyúrt tésztáid, kicsit körülnéztem nálad és csak gyönyörködök a színekben! Tegnap serdülokorba lépett Töhötöm, a tönkölyös vadkovászom, akit a kenyérsütés mellett ezúttal tésztázásra is szeretnék használni. A napokban lasagnét szeretnék készíteni, úgyhogy a tanácsodat szeretném kérni abban, hogy ehhez a mennyiséghez, mennyi tésztára van szükségem? Vagy érdemesebb egyszerre többet készíteni, egy részét rögtön felhasználni, a többit meg kiszárítani? Szép napot: Chococat

Évi néni

Kedves Chococat! Ehhez a mennyiséghez talán 6-8 nagyobb lapot használtam el(20x15), amit a tésztanyújtó gépen 3-as fokozatúra nyújtottam, ami jóval vékonyabb, mint a gyári lasagne lapok. Nyersen teszem be a tésztát és a g?zben tökéletesen megf?. De ha nem akarsz minden alkalommal újat készíteni, nyújts többet és szárítsd ki. Egy jó tanács, ha egy napot száradt, akkor terítsd le tiszta konyharuhával és tegyél rá nehezéket, mert különben felpöndörödik.Néhány nap alatt kiszárad és papír dobozban tárolhatod hosszabb ideig, Nekem van 1 éves tésztám is és semmi baja. Általában 10 dkg kovászhoz használok 1 tojást és 16-17 dkg lisztet, meg amit éppen belegondolok (f?szer). Általában olyan ízesítés?re készítem a tésztát, mint az étel maga is, így hatványozom az ízeket. Annak, hogy milyen íz?t és szín?t készítesz, csak a képzeleted szab határt. A lehet?ségek sora végtelen. Most például készítettem Torma biztatására tojás nélkül íróval tésztát. Tudnám még ajánlani a tojás nélküli kefirest. Szenzációs valamennyi. Én nagy szerelmese vagyok a tésztázásnak, és még vagyunk így néhányan. Pont most keseregtünk, hogy senki nem érdekl?dik a tésztakészítés iránt. Most nagyon boldoggá tettél. Tudd be annak a szóáradatomat. Bármiben a segítségedre lehetek, csak szólj. Üdvözlettel: Évi néni

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem ebédre, és állati finom lett! Köszönöm szépen és gratulálok ehhez a finomsághoz! Annyit módosítottam csak rajta, hogy csuszatésztából készítettem (nem volt id?m tésztát gyúrni, ez pedig olcsóbb és ugyanolyan klassz, mint a lasagne tészta), és tettem még a rétegek közé egy kis füstölt bacont. Szóval klassz lett! :)

Évi néni

Köszönöm, hogy ezt választottad. Igazán örülök, hogy elnyerte a tetszésedet. Üdv: Évi néni

Goblinginger

Szombaton nálunk is ez volt az ebéd, nagyon nagyon finom lett! ( érdekes, én is csusza tésztával készítettem, mert épp nem volt a boltban lasagne lap) Köszi a receptet :)

Törölt felhasználó

ma elkeszittem ezt a fincsi fogast ebedre. Annyit varialtam rajta, hogy besame helyett sajtszoszt hasznaltam marvanysajtbol, es tettem fott tojast is a retegek koze. nagyon finom lett. koszonom az otletet :)

Törölt felhasználó

Egyszer? de nagyszer?! Nagyon finom lett és újra el fogom készíteni. Én bolti tésztóból készítettem,ezért több besamellt tettem,hogy kell?en megpuhuljon a tészta. Legköregebb nagyobb adagot készítek. Az egész családnak ízlett. ?

Évi néni

Örülök a sikerednek. :-)

Hozzávalók

Alapanyagok

Besamel mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek