r
Nosalty Logó

Konfitált báránycsülök zöld morzsában

dnbsoldiers
Konfitált báránycsülök zöld morzsában
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A bárányhoz

A morzsához

A fehérrépapüréhez

1939
Kalória
5.6g
Fehérje
32.4g
Szénhidrát
197.7g
Zsír
101.6g
Víz
209.5g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 59% Zsír

A bárányhoz

A morzsához

A fehérrépapüréhez

Összesen 1939 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 59% Zsír

A bárányhoz

A morzsához

A fehérrépapüréhez

Összesen 15513 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 59% Zsír

A bárányhoz

A morzsához

A fehérrépapüréhez

Összesen 400 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 59% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    197.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1939 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 59% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    1581.4 g
  • Telített zsírsav
    463 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    872 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    1676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4828.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    2670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    259.5 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    812.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 15513 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 59% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 400 kcal

Elkészítés

A bárányhoz

  1. Konfitált báránycsülök:
  2. A megmosott, letisztított báránycsülköket sózzuk, borsozzuk, majd tegyük egy olyan sütőbe helyezhető edénybe amiben éppen, hogy elférnek. Minél nagyobb tér ki van töltve az edényen belül, annál kevesebb zsiradékra van szükség.
  3. A zsiradékot melegítsük fel 50°C körülire, majd öntsünk a csülökre annyit, amennyi ellepi. Ha passzentos az edény, elég lesz 1 kg.
  4. A megpucolt fokhagymát, rozmaringot dobjuk a zsiradékba.
  5. Tegyük az egészet 85°C-ra beállított sütőbe, és a bárány korától függően hagyjuk ott 7-10 órán keresztül. Villával ellenőrizhetjük, hogy megpuhult-e. Ha nem tud a gázsütőnk 85°C-t, akkor az ajtaját résnyire nyissuk ki, és támasszuk meg valamivel, és úgy állítsuk be a pontos hőfokot.
  6. Olvasszunk vajat egy lábosban, és adjunk hozzá 1 mk ételszínezéket. Keverjük el, majd pirítsuk meg benne a panko morzsát.
  7. Ha a csülök elkészült, vegyük ki a zsírból, csöpögtessük le egy kicsit, majd hempergessük meg a zöld morzsában.
  8. Tálaljuk vaníliás fehérrépapürével.
  9. Vaníliás fehérrépapüré:
  10. A fehérrépát, krumplit, almát kockázzuk fel, és tegyük egy megfelelő edénybe.
  11. Öntsünk az edénybe annyi tej és húsleves keveréket, amennyi éppen ellepi a zöldségeket, majd fedő alatt 20 perc alatt puhára főzzük.
  12. Hozzáadjuk a kikapart vaníliamagokat, sózzuk, borsozzuk.
  13. Pürésítsük botmixerrel vagy turmixgépben. A kívánt állagot beállíthatjuk a maradék tej-alaplé hozzáadásával. Ne legyen túl híg.
  14. Vajjal, citromlével ízesítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 420 p
  • Sütés hőfoka: 85 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az első saját fejlesztésű főételem. :) Libazsír helyett használhatunk olívaolajat, aminek hatására kicsit lágyabb ízű lesz a hús, de ha szeretjük a markánsabb ízeket, maradjunk a libazsírnál. Az elkészítési idő elég hosszú, de nem muszáj az elfogyasztás napján megcsinálni. Mivel a konfitált étel hűtőben, jól lezárt edényben hetekig is eláll, elkészíthetjük előre. A lényeg, hogy a zsiradék teljesen elfedje a húst, és zsírjában hagyjuk kihűlni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek