r
Nosalty Logó

Libazsírban konfitált kacsamáj

Miss Lemon
Libazsírban konfitált kacsamáj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

564
Kalória
15.7g
Fehérje
3.2g
Szénhidrát
53.8g
Zsír
60.4g
Víz
479.2g
Koleszterin
18.9mg
Élelmi rost
9mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 3388 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9987 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 564 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    322.6 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    153 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    362.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59920 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3690 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 3388 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 420 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 90 fokra.
  2. Egy fémnyelű, sütőbe is tehető lábosban megolvasztjuk a zsírt, épp csak annyira, hogy folyós legyen.
  3. A májakat átnézzük, ha szükséges, levágjuk róluk a felesleges részeket. Szépen a zsírba pakoljuk őket úgy, hogy lehetőleg ne lógjanak ki belőle.
  4. Betesszük a sütőbe, és jó másfél órát békén hagyjuk. Figyeljük, hogy sülés közben se ficcenjen ki a máj a zsírból, mert úgy kiszárad.
  5. A máj sülését hústűvel ellenőrizhetjük. Ha már nem folyik belőle semmi, krémesnek tűnik az állaga és semmi ellenállást nem mutat a tűvel szemben, akkor valószínűleg elkészült.
  6. A fokhagymákat megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, és a májhoz adjuk, még 10 percig együtt sütjük. Ennyi épp elég, hogy a hagyma megpuhuljon, de ne keserítse meg a zsírt.
  7. Ha a zsír alján barnás üledék lenne, akkor még folyósan szűrjük le, egy tálban öntsük rá a májra és hagyjuk megdermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 100 p
  • Sütés hőfoka: 90 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A szegény ember libamája. A zsírban főzött kacsamáj, legyen az bármilyen zsír is, fantasztikus találmány. A libazsírral viszont biztosan verhetetlen páros.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...