Konfitált kacsacomb borban gőzölt körtével és röszti burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Friedrich Antal

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
Kacsacomb konfitálás
-
250g kacsacomb727 kcal
-
10g só0 kcal
-
3g bors6 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
375g kacsazsír0 kcal
Körte gőzölve
Röszti burgonya
-
125g burgonya72 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Tálalás
-
13g rukkola3 kcal
Összesen
1042
Kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
Kacsacomb konfitálás
-
1000g kacsacomb2909 kcal
-
40g só0 kcal
-
10g bors25 kcal
-
10g kakukkfű10 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
1500g kacsazsír0 kcal
Körte gőzölve
Röszti burgonya
-
500g burgonya289 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Tálalás
-
50g rukkola13 kcal
Összesen
4173
Kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
Kacsacomb konfitálás
-
23.5g kacsacomb68 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0.2g bors1 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
35.3g kacsazsír0 kcal
Körte gőzölve
Röszti burgonya
-
11.8g burgonya7 kcal
-
1.2g vöröshagyma0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g kacsazsír0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Tálalás
-
1.2g rukkola0 kcal
Összesen
97
Kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 77.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5742.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 5074 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 387.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 272 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 507 micro
Összesen
1042
Kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.4 g
Zsír
-
Összesen 311.7 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22970.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 508 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 1607 mg
-
Nátrium 20297 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.3 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1550.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 460 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 1090 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2029 micro
Összesen
4173
Kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 540.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 478 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
97
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Kacsacomb konfitálás
- A kacsacombot megtisztítjuk, és 6%-os sóoldatban pácoljuk 3 órát. Utána lemossuk és a fűszerekkel bedörzsöljük. A kacsa bőrös öldalát 1 percig forró zsírban megpirítjuk.
- A kacsazsírt megolvasztjuk egy megfelelő mély tepsiben vagy kerámia tálban, és a combokat belehelyezzük a tisztított hagymával, fokhagymával együtt.
- 90 fokon 4-6 órán át "sütjük" a húst, amíg vajpuha nem lesz. A combot kivesszük a zsírból ha szükséges a bőrös felét grillezőben pirosra sütjük. A zsírt lehűtjük és felhasználható újra, de meg is lehet enni, nagyon finom.
Körte gőzölve
- A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, és a magházat kivájjuk.
- Fehér, száraz borban megforgatjuk a körtéket.
- Kis tepsiben, 150 fokos sütőben 15 percig borral gőzöljük a körtét.
- A diót megszórjuk nádcukorral, és serpenyőben a cukorral pirítjuk, karamellizáljuk a diót.
Röszti burgonya
- A burgonyát megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vizet forralunk sóval, és reszelt burgonyára öntjük, 3 perc múlva leszűrjük, így kb félig megpuhul és jól formázható lesz.
- Fűszerezzük, és pirított hagymával elkeverjük.
- Formázzuk és tömörítjük.
- Kacsazsíron megsütjük pirosra.
Tálalás
- A kacsát kivesszük a zsírból, és bőrével felfele, 220 fokos sütőben 10 perc alatt ropogósra sütjük a bőrt.
- Tálaláskor a rukkolasalátára rakjuk a körtét, mellé helyezzük a kacsacombot és a röszti burgonyát.
- Sütés hőfoka: 80 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 300 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 21053
- Feltöltés dátuma: 2015. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- szezon:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Friedrich Antal
76 recept
Konfitálás nem más, mint lassú sütés alacsony hőfokon. A modern kifejezés egy régi technikát takar, de érdemes használni. A lényeg, hogy teljesen el kell lepje a húst a zsiradék, és 80-90 fokon 4-6 órán át sütjük a húst, amíg vajpuha nem lesz.
Hozzászólások
Kedves Antal! Én is hasonlóképpen készítem, nagyon guszta! Végre valaki, aki szómagyarázatot használ, hogy az is tudja, akinek fogalma sincs róla, de úgy elkészítené, csak nem meri, mert gondolja, valami extrém dologról lehet szó, s ? biztosan nem tudja azt megcsinálni! (A konfitálásra gondolok!) Nálunk karácsonykor "kötelez?" menü, különleges párolt lila káposztával, burgonyával, a receptjeim között meg is találod, ha érdekelne - ugyan kacsacombbal látható, de a káposzta miatt tettem fel! :) Már a kacsát fel sem tehetném, mert én is így készítem, mint írtam, csak esetleg a f?szerezésben térünk el kicsit! :) Nagyon megörültem a receptednek! :) További jó töltögetést! :)
Kedves Judyth! Köszönöm a leveled, és megnézem a receptjeidet is. Üdvözlettel: Friedrich Antal
Kedves Antal! Szerintem is, nagyon finom így a kacsacomb "kétszer sütve"... Remélem nem haragszol, ha felhívom a figyelmet, a -"sok ünnepek el?tt", arra, a nagy el?nyére is, hogy jó el?re elkészíthet?. Konfitálás után, áttesszük egy edénybe, és "teasz?r?n" rász?rjük a kacsazsírt, -lepje el!, -ha kih?lt, be a h?t?be, -hetekig eláll. Annyit veszünk ki bel?le, amennyi éppen kell, -és "megpirítjuk". Így "percek alatt", isteni sült kacsacombot tehetünk az asztalra.
Kedves Zsuzsa! Egyetértek veled, és köszönöm!
Kedves Antal! Nemrég tettem be egy jénaiban a kacsahúst a süt?be. Lefedjem? Köszönöm szépen, Miren
Most már mindegy... de biztos finom lett!
Kedves Antal! Mi az a 6%-os sóoldat?
1 liter víz 6 dkg só keveréke, fel kell oldani a sót a vízben és kész az oldat.
Koszonom szepen! Kellemes unnepeket!