r
Nosalty Logó

Konfitált kacsacomb borban gőzölt körtével és röszti burgonyával

Friedrich Antal
Konfitált kacsacomb borban gőzölt körtével és röszti burgonyával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kacsacomb konfitálás

Körte gőzölve

Röszti burgonya

Tálalás

1042
Kalória
26.1g
Fehérje
44.3g
Szénhidrát
77.9g
Zsír
387.7g
Víz
136.8g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
14.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kacsacomb konfitálás

Körte gőzölve

Röszti burgonya

Tálalás

Összesen 1042 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kacsacomb konfitálás

Körte gőzölve

Röszti burgonya

Tálalás

Összesen 4173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kacsacomb konfitálás

Körte gőzölve

Röszti burgonya

Tálalás

Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5742.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    5074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 1042 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    311.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22970.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    20297 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    177.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1550.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 4173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

Kacsacomb konfitálás

  1. A kacsacombot megtisztítjuk, és 6%-os sóoldatban pácoljuk 3 órát. Utána lemossuk és a fűszerekkel bedörzsöljük. A kacsa bőrös öldalát 1 percig forró zsírban megpirítjuk.
  2. A kacsazsírt megolvasztjuk egy megfelelő mély tepsiben vagy kerámia tálban, és a combokat belehelyezzük a tisztított hagymával, fokhagymával együtt.
  3. 90 fokon 4-6 órán át "sütjük" a húst, amíg vajpuha nem lesz. A combot kivesszük a zsírból ha szükséges a bőrös felét grillezőben pirosra sütjük. A zsírt lehűtjük és felhasználható újra, de meg is lehet enni, nagyon finom.

Körte gőzölve

  1. A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, és a magházat kivájjuk.
  2. Fehér, száraz borban megforgatjuk a körtéket.
  3. Kis tepsiben, 150 fokos sütőben 15 percig borral gőzöljük a körtét.
  4. A diót megszórjuk nádcukorral, és serpenyőben a cukorral pirítjuk, karamellizáljuk a diót.

Röszti burgonya

  1. A burgonyát megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vizet forralunk sóval, és reszelt burgonyára öntjük, 3 perc múlva leszűrjük, így kb félig megpuhul és jól formázható lesz.
  2. Fűszerezzük, és pirított hagymával elkeverjük.
  3. Formázzuk és tömörítjük.
  4. Kacsazsíron megsütjük pirosra.

Tálalás

  1. A kacsát kivesszük a zsírból, és bőrével felfele, 220 fokos sütőben 10 perc alatt ropogósra sütjük a bőrt.
  2. Tálaláskor a rukkolasalátára rakjuk a körtét, mellé helyezzük a kacsacombot és a röszti burgonyát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 200 p
  • Sütés ideje: 300 p
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Konfitálás nem más, mint lassú sütés alacsony hőfokon. A modern kifejezés egy régi technikát takar, de érdemes használni. A lényeg, hogy teljesen el kell lepje a húst a zsiradék, és 80-90 fokon 4-6 órán át sütjük a húst, amíg vajpuha nem lesz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek