Nosalty Logó

Konfitált kacsacomb borban gőzölt körtével és röszti burgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Friedrich Antal
Konfitált kacsacomb borban gőzölt körtével és röszti burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kacsacomb konfitálás

Körte gőzölve

Röszti burgonya

Tálalás

Összesen 1042 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kacsacomb konfitálás

Körte gőzölve

Röszti burgonya

Tálalás

Összesen 4173 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kacsacomb konfitálás

Körte gőzölve

Röszti burgonya

Tálalás

Összesen 97 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5742.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    5074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 1042 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    311.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22970.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    20297 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1550.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 4173 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

Kacsacomb konfitálás

Körte gőzölve

Röszti burgonya

Tálalás

Elkészítés

Kacsacomb konfitálás

  1. A kacsacombot megtisztítjuk, és 6%-os sóoldatban pácoljuk 3 órát. Utána lemossuk és a fűszerekkel bedörzsöljük. A kacsa bőrös öldalát 1 percig forró zsírban megpirítjuk.
  2. A kacsazsírt megolvasztjuk egy megfelelő mély tepsiben vagy kerámia tálban, és a combokat belehelyezzük a tisztított hagymával, fokhagymával együtt.
  3. 90 fokon 4-6 órán át "sütjük" a húst, amíg vajpuha nem lesz. A combot kivesszük a zsírból ha szükséges a bőrös felét grillezőben pirosra sütjük. A zsírt lehűtjük és felhasználható újra, de meg is lehet enni, nagyon finom.

Körte gőzölve

  1. A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, és a magházat kivájjuk.
  2. Fehér, száraz borban megforgatjuk a körtéket.
  3. Kis tepsiben, 150 fokos sütőben 15 percig borral gőzöljük a körtét.
  4. A diót megszórjuk nádcukorral, és serpenyőben a cukorral pirítjuk, karamellizáljuk a diót.

Röszti burgonya

  1. A burgonyát megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vizet forralunk sóval, és reszelt burgonyára öntjük, 3 perc múlva leszűrjük, így kb félig megpuhul és jól formázható lesz.
  2. Fűszerezzük, és pirított hagymával elkeverjük.
  3. Formázzuk és tömörítjük.
  4. Kacsazsíron megsütjük pirosra.

Tálalás

  1. A kacsát kivesszük a zsírból, és bőrével felfele, 220 fokos sütőben 10 perc alatt ropogósra sütjük a bőrt.
  2. Tálaláskor a rukkolasalátára rakjuk a körtét, mellé helyezzük a kacsacombot és a röszti burgonyát.
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 300 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 21053
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Friedrich Antal 76 recept

Konfitálás nem más, mint lassú sütés alacsony hőfokon. A modern kifejezés egy régi technikát takar, de érdemes használni. A lényeg, hogy teljesen el kell lepje a húst a zsiradék, és 80-90 fokon 4-6 órán át sütjük a húst, amíg vajpuha nem lesz.

Hozzászólások

Walaky

Kedves Antal! Én is hasonlóképpen készítem, nagyon guszta! Végre valaki, aki szómagyarázatot használ, hogy az is tudja, akinek fogalma sincs róla, de úgy elkészítené, csak nem meri, mert gondolja, valami extrém dologról lehet szó, s ? biztosan nem tudja azt megcsinálni! (A konfitálásra gondolok!) Nálunk karácsonykor "kötelez?" menü, különleges párolt lila káposztával, burgonyával, a receptjeim között meg is találod, ha érdekelne - ugyan kacsacombbal látható, de a káposzta miatt tettem fel! :) Már a kacsát fel sem tehetném, mert én is így készítem, mint írtam, csak esetleg a f?szerezésben térünk el kicsit! :) Nagyon megörültem a receptednek! :) További jó töltögetést! :)

Friedrich Antal

Kedves Judyth! Köszönöm a leveled, és megnézem a receptjeidet is. Üdvözlettel: Friedrich Antal

zsuzsa.sulyok

Kedves Antal! Szerintem is, nagyon finom így a kacsacomb "kétszer sütve"... Remélem nem haragszol, ha felhívom a figyelmet, a -"sok ünnepek el?tt", arra, a nagy el?nyére is, hogy jó el?re elkészíthet?. Konfitálás után, áttesszük egy edénybe, és "teasz?r?n" rász?rjük a kacsazsírt, -lepje el!, -ha kih?lt, be a h?t?be, -hetekig eláll. Annyit veszünk ki bel?le, amennyi éppen kell, -és "megpirítjuk". Így "percek alatt", isteni sült kacsacombot tehetünk az asztalra.

Friedrich Antal

Kedves Zsuzsa! Egyetértek veled, és köszönöm!

Miren

Kedves Antal! Nemrég tettem be egy jénaiban a kacsahúst a süt?be. Lefedjem? Köszönöm szépen, Miren

Friedrich Antal

Most már mindegy... de biztos finom lett!

mese habbal

Kedves Antal! Mi az a 6%-os sóoldat?

Friedrich Antal

1 liter víz 6 dkg só keveréke, fel kell oldani a sót a vízben és kész az oldat.

mese habbal

Koszonom szepen! Kellemes unnepeket!

Hozzávalók

Kacsacomb konfitálás

Körte gőzölve

Röszti burgonya

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 egyszerű, BURGONYÁS étel – ebédötletek, ha ihlet nélkül maradtál

Krumpliimádatunk a sírig tart, ez már biztos, és ne hidd, hogy néha-néha nem fér bele akár egy fogyókúrás étrendbe is. Attól függ, hogy készíted el - olaj helyett süsd sütőben, tejföl helyett rakj rá fűszereket, joghurtot, és egyél hozzá mindig friss zöldséget is! Mutatunk pár változatot burgonyára, van köztük egészségesebb és bűnösebb típus is...