r
Nosalty Logó

Konfitált kacsacomb sváb körettel (Kacsa konfit 2.)

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Konfitált kacsacomb sváb körettel (Kacsa konfit 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1141 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4566 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 138 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 1141 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.4 g

Zsír

  • Összesen
    341.6 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3576.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1788 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1696.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    1377 micro
Összesen 4566 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fogom a kacsatesthájat, fölkockázom, majd lassú tűzön kiolvasztom egy edényben.
  2. A kacsacombokat megtisztítom, bedörzsölöm sóval és borssal.
  3. A kiolvadt kacsazsírt ízesítem babérlevéllel, 1 db hagymával és fokhagymával.
  4. A sütőt 100 fokra melegítem és nagyságtól függően két órát abálom a combokat.
  5. A burgonyákat meghámozom, sós vízben puhára főzöm.
  6. A két nagy fej vöröshagymát apróra vágok és egy-másfél dl kacsazsíron üvegesre párolom.
  7. A burgonyát durván kézzel áttöröm, majd a hagymával keverem.
  8. A lilakáposztát vékony csíkokra fölszeletelem, cukrot karamellizálok a kacsazsíron, átforgatom benne a káposztát, fölöntöm a fehérborral, majd párolom (némi víz hozzáadásával), míg puha nem lesz.
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30870
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 26.

Ajánló

Cabernet sauvignon barrique az ajánlatom mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű, ám de mégis klasszikus, ízletes villányi étel.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Elnézést, de ez mit?l villányi étel?

Törölt felhasználó

Éppúgy villányi, mint ahogy pesti vagy pécsi, de mivel Villányban készült és már a helyi sváb lakosság több generáció óta így készíti ezt az ételt, így bátorkodtam "villányinak" hívni. Amúgy jobban örültem volna, ha hozzászólásod nem az eredetét kérd?jelezi meg, hanem az étel ízéhez, esetleg elkészítéséhez tesz hozzá. Üdv:Gerg?

Törölt felhasználó

Szia Gerg?, el?ször is, nagyon tetszenek a receptjeid.:) Jó, hogy nem csak amat?rök pakolnak fel ide tartalmat. De: és esküszöm, nem kukacoskodni akarok, de tudtommal a kacsacombot, miután már elkészült ("konfitálódott" :) hogy ez milyen egy hülye szó) a zsírban, egy serpeny?ben b?rével lefelé pirítjuk, (vagy grill alatt) hiszen így lesz olyan, ahogyan a nagykönyvben meg van írva: belül omlik, kívül roppan. Éppen azért szeretik a "csúcskonyhák" ezt a technológiát, hiszen el?re el lehet készíteni a combokat és amikor a vendég rendel egy adagot, akkor regenerálják. (Rossz helyken beteszik a mikróba, vagy süt?be, amit?l se nem roppan, a húsa pedig szálkás....brrr, volt már benn részem...) Ja, és bár ezt a leírás nem tartalmazza, de tudtommal annyi mennyiség? zsírral kell konfitálni, hogy teljesen belepje a combokat. Legalábbis én így készítem. 80 fokon, néha nyitogatva a süt?ajtót (megjegyzem legjobb lenne igazi sparherdon, lábosban- csakhogy az én konyhám modernebb, sparherd nincs benne :)))) Így nekem 4-5 óráig tartott (közben végeztem a karácsonyi nagytakarítással, a combok meg elvoltak maguknak :)))) , plusz tálalás el?tt kb. 10 perc pirítás, amit grill alatt végeztem, mert 8 f?re készült és azt lassú lett volna egyesével serpeny?ben pirítgatni. Libazsírban pirított burgonyát és konyakos fügét adtam mellé. A bor azt hiszem egy River Russian Valley volt, amit ittunk hozzá (amerikai bor, azt hiszem a Monarchiások importálják -isteni testes vörösbor) Remélem, nem sért?dsz meg az "okoskodó" megjegyzésemen :)) Üdv Juci

Marcsi

Gyerekkoromban csak egy féle kacsa volt. A sült kacsa. Simán megsütve. Mostanában fedezem fel a kacsát, a gyerekkor miatt sokáig nem volt hozzá kedvem. Nekem is van egy kiváló receptem, Kacsa Cabernet módra. Isteni, majd felteszem.

Törölt felhasználó

Szia Gerg?, el?ször is, nagyon tetszenek a receptjeid.:) Jó, hogy nem csak amat?rök pakolnak fel ide tartalmat. De: és esküszöm, nem kukacoskodni akarok, de tudtommal a kacsacombot, miután már elkészült ("konfitálódott" :) hogy ez milyen egy hülye szó) a zsírban, egy serpeny?ben b?rével lefelé pirítjuk, (vagy grill alatt) hiszen így lesz olyan, ahogyan a nagykönyvben meg van írva: belül omlik, kívül roppan. Éppen azért szeretik a "csúcskonyhák" ezt a technológiát, hiszen el?re el lehet készíteni a combokat és amikor a vendég rendel egy adagot, akkor regenerálják. (Rossz helyken beteszik a mikróba, vagy süt?be, amit?l se nem roppan, a húsa pedig szálkás....brrr, volt már benn részem...) Ja, és bár ezt a leírás nem tartalmazza, de tudtommal annyi mennyiség? zsírral kell konfitálni, hogy teljesen belepje a combokat. Legalábbis én így készítem. 80 fokon, néha nyitogatva a süt?ajtót (megjegyzem legjobb lenne igazi sparherdon, lábosban- csakhogy az én konyhám modernebb, sparherd nincs benne :)))) Így nekem 4-5 óráig tartott (közben végeztem a karácsonyi nagytakarítással, a combok meg elvoltak maguknak :)))) , plusz tálalás el?tt kb. 10 perc pirítás, amit grill alatt végeztem, mert 8 f?re készült és azt lassú lett volna egyesével serpeny?ben pirítgatni. Libazsírban pirított burgonyát és konyakos fügét adtam mellé. A bor azt hiszem egy River Russian Valley volt, amit ittunk hozzá (amerikai bor, azt hiszem a Monarchiások importálják -isteni testes vörösbor) Remélem, nem sért?dsz meg az "okoskodó" megjegyzésemen :)) Üdv Juci

Törölt felhasználó

Hozzászólásod egyáltalán nem okoskodó hanem nagyon is találó valóban a kész konfitált avagy (zsírban abált kacsacombot) lesokkoljuk majd vákumtasakban tálalásig h?t?ben tároljuk. Rendelésre 58c vízfürd?ben regeneráljuk 10 percig így szépen átmelegszik és az el?melegített szalamander alatt ropogósra sütjük!! Sok minden számomra egy recept feltöltésénél annyira egyértelm? hogy meg sem emlitem, illetve nem vagyok egy számítógép guru így törekszem a leírásban a tényekre . Persze ez hiba de ez van:) A válaszom talán kicsit megkésve érkezett de jobb kés?bb mint soha.

Törölt felhasználó

Strawberry-vel értek egyet. Szerintem a hozzászólása egyáltalán nem okoskodó. A recept szerz?jét?l annyit kérdeznék, hogy a hozzávalók listájában szerepel a demi glace - ami szerintem egy mártás, de nem sokat tudok róla -, a receptben viszont nem említtetik meg - mi ez pontosan, és mikor kell szerinted hozzáadni?

Törölt felhasználó

Kedves Zoli bácsi, a demi glace egy beforralt mártás, hagyományosan egy rész barnamártás, egy rész barna alaplé és kevéske madeira vagy portói bor kell bele. Tálaáskor kell a kacsa mellé feladni. Az én receptjeim között is van egy hasonló (már bocsánat, hogy itt reklámozom magam :) : http://www.nosalty.hu/zoldfuszeres_sertesszuz_zelleres_burgonyapurevel_recept_14928 Barnamártás burgundival és gyöngyhagymával. Isteni. Remélem, segítettem. Üdv, Juci

mamec

Olvasom ezeket a sorokat és csak ámulok. Én már 10 éve minden karácsonyra kacsamellet és combot sütök, 20 adagot. 1. lépés - sütés el?tt 1 nappal kisütöm a kacsahájat - fokhagymával megtüzdelem a kacsahúst leöntöm kacsazsírral - légmenetesen lezárva h?t?be rakom. 2.nap Serpeny?ben felforrósítok kacsazsírt- és hirtelen megkapatom mind a két oldalán - a húsrostjai összezárnak, majd tepsibe rakom ?ket b?rrel lefelé, sózom, füszerezem - ez mindenki ízlése szerint teszi - ráöntöm a maradék kacsazsírt és fóliával lefedem. El?ször nagylángon 20 percig majd takarékon kb.1 órahosszat párolom. Puhaság ellen?rzés után a husit megfordítom és mostmár fólia nélkül sütöm zsírjára. A vacsora után megmaradt húst zsírjával légmentesen zárt dobozba rakom. Így egy hétig lehet a h?t?ben - vagy pedig a fagyasztóba téve 1 évig. Az így sütött kacsám sosem kemény, sosem száraz és szálkás

witch

Ha nem vagyok ilyen szerencses, hogy hajat vegyek a piacon, akkor "sima" zsirban is meg lehet igy sutni?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

#HÁZICSEMEGE: Városiak, fiatalok, mégis egy tanyán váltják valóra álmaikat –...

Miért dönt úgy egy informatikus és egy divattervező, hogy a nagyvárosi életet és karriert hátra hagyva egy óriási tanyán kezdenek újra mindent, életüket pedig a fenntartható gazdálkodásnak szentelik? A Nosalty és a Suzuki #HÁZICSEMEGE című sorozatának legújabb részében Juhász Anna és Goldmann Dávid a bekölcei Remény Farmon mutatták meg, hogy a csirketenyésztés is lehet emberséges, hovatovább környezetkímélő is. (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek