r
Nosalty Logó

Konfitált császárhús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Konfitált császárhús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
75 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2246 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 13471 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 331 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    201.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 2246 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    544.5 g

Zsír

  • Összesen
    1209.2 g
  • Telített zsírsav
    461 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    613 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    2550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8743.6 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    681 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    5671 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    2169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    20 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    1545 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    141 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    1978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 13471 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 331 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, a bőréről eltávolítjuk a szőrt (pörkölés, borotválás, epilálás - nekem villanytűzhelyem van...:)
  2. Leitatjuk a nedvességet, nagyobb darabokra vágjuk (kb. 6x 12 nálam 12 db), de egyben is maradhat, ha találunk megfelelő méretű edényt.
  3. Bedörzsöljük sóval, őrölt borssal. Beletesszük egy megfelelő méretű, mély tűzálló edénybe. Közétesszük a negyedelt hagymákat, a félbevágott paprikát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket. Megszórjuk egészborssal, köménymaggal, a babérleveleket rátesszük.
  4. Feltöltjük olvasztott zsírral, hogy teljesen ellepje, + 2 cm-nyire befedje.
  5. Sütőbe tesszük és 15-20 percig 150 fokon sütjük, majd leállítva 70-75 fokra, sütjük még 5-5,5 órát. (Közben nyugodtan végezzünk nagy bevásárlást, álljunk neki takarítani vagy bármit.:))
  6. Akkor jó, ha a kést beleszúrva lecsúszik arról. Átszűrjük,hagyjuk saját zsírjában kihűlni, így napokig eláll, vagy kiszedjük a zsírból és hirtelen 220 fokos sütőben megpirítjuk. Azonnal tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 75 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 360 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 17129
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 05.

Ajánló

Hidegen, melegen is nagyon finom. Bármilyen köret illik hozzá, lightosabb és férfiasabb is. Én, itt a képen rácsos burgonyát, sült savanyúkáposztát és házi savanyúságot adtam, de volt hagymás törtburgonya is köretként. És... nem fogyózók! A zsírját ki ne hagyjátok!:) Ha tovább szeretnénk eltartani, szűrjük le a pecsenyelevet és csak zsírjában tároljuk, hogy mindenhol ellepje. Így több hétig is eláll, hűtőben még tovább. A zsírból kivéve teljesen olyan, mintha frissen sütöttük volna. A zsírja isteni kenyérre kenve is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Úgy kezdődött, hogy a férjem hazaállított 2,5 kg gyönyörű bőrös császárhússal, hét elején. Teljes kétségbeesés, a fagyasztott húst én nem szeretem, szerintem kiolvad, aminek nem kellene. Ilyenkor csak ketten vagyunk, a gyerekeim más városban tanulnak, csak hétvégén jönnek haza, de akkor hozzák a párjukat is. Így rögtön leszünk hatan, + egy jó étvágyú kutyus.:) Nem tudtam mit kezdeni ennyi hússal...isteni szikra, konfitálunk. Eszembejutott gyerekkorom sülthusija, amit egy zsírosbödönből varázsoltak elő és nagyon szerettem. Talán ez sem lesz olyan rossz, kipróbálom. Amikor együtt voltunk mind, kihalásztam a dermedt zsírból és átpirítottam. Nagy sikere volt.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nálunk ezt hívják lesütött húsnak. Gyerekkoromban, disznóvágáskor rendszeresen készítettük, így tartósítottuk a húst,és az én kedvemért a sült kolbászt is. Ez még a h?t?ládák térhódítása el?tt volt. (Idén tavasszal készített anyukám - nosztalgiából és mert persze nagyon szeretjük;), tegnap ez volt az ebédem:) amint a példa is mutatja, hónapokig eltartható így a hús, a kolbász. A lényeg, hogy kell? mennyiség? zsírral öntsük le, és az légmentesen zárja az alsó húsos réteget. H?vös helyen kell tárolni. Így töpörty?t is tettünk el....tavasszal öntött salátával igazi csemege volt:) Tündér

Geleva

Szia Tündér! Ez így igaz, a régi ízek feledhetetlenek. Bár azt nem tudom, hogy mennyi ideig abálták zsírban régen, de az íz hasonlóan finom. És a töpörty?, hmmm..., most, hogy említetted nagyon megkívántam.:) Ez lesz a következ? akcióm!:) Üdv.: G. Éva

Törölt felhasználó

Gratulálok az ételhez! Látod, ez a legjobb példája annak, hogy nem csak a csúcskonyhákon kell az ilyesmit alkalmazni, bár megjegyzem, ?k is a régi öregekt?l vették át...:D Juci

Geleva

Kedves Juci! Köszönöm az elismerést. Igazad van, az öregekt?l tanulni nem szégyen, hanem bölcsesség! Jó lenne, ha még az alapanyagok min?ségét is örökölhetnénk...az lenne az igazi! A tápos m?húsra, a fóliás zöldségekre gondolok, amit az üzletekben lehet kapni. A házi, takarmánnyal etetett állatok húsa és a kis göcsörtös, sáros, isteni íz? zöldségek helyett. Az már nem lesz a régi...sajnos. Üdv.:G. Éva

animoni

Szia! Igen,IGEN! Ott az a krumpli! Kérlek,kérlek tudnál küldeni egy fényképet ennek a fajta krumplinak a szeletel?jér?l!!! Tudom, hogy ennek egy speciális fajta kell és azt is tudom, hogy nekünk is van ilyenünk valahol, de mivel kis koromba ettem ilyet utoljára, csak a krumplira emlékszem, hogy így nézett ki!!! email: animoni@vipmail.hu Köszönöm! Üdv:animoni

Geleva

Kedves animoni! Persze, hogy átküldöm! Haza megyek, lefényképezem és küldöm a megadott mailre. Remélem még nem lesz kés?. Én hullámgyalunak hívom, annyi a titka, hogy minden húzásnál elfordítjuk 90 fokkal. Ett?l lesz rácsos. Az enyémben két szintre lehet tenni a betétet, a szélesebb részen olyan hullámosat is tudok készíteni, ami nem lyukas, csak hullámos. Ujjakra nagyon kell vigyázni, könnyen meg van a baj. Üdv.: G. Éva

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.