Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászhúsos raguval töltött sertés előcsülök

Kolbászhúsos raguval töltött sertés előcsülök
Kolbászhúsos raguval töltött sertés előcsülök
155 perc / előkészület: 5 perc főzés: 90 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy töltött finomság, szilveszterre egy kiváló fogás.

hozzávalók / 4 adag

A csülök főzéséhez:

A töltelékhez:

A körítéshez:

A sütéshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

A csülök főzéséhez:

  1. A csülköt alaposan megsikáljuk, betesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, beletesszük a hozzávalókat, s egy éjszakát hagyjuk benne.
  2. Másnap kb. másfél órát főzzük. Amikor már kellően puha (a villa könnyedén beleszalad), kivesszük a csontot.

A töltelékhez:

  1. Amíg a csülök fő, elkészítjük a tölteléket, s előfőzzük a krumplikat.
  2. A hagymákat, csiperkegombát, paprikát, paradicsomot aprítjuk, ráütjük a tojást, fűszerezzük. Alaposan összekeverjük.

A körítéshez:

  1. A krumplikat hosszában bevágjuk, megtöltjük a pestoval, betekerjük a baconba. A paradicsomok szintén kapnak bacon köntöst.

A sütéshez:

  1. A csülköt megtöltjük a töltelékkel. Egy nagy serpenyőbe belerakjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal, ráhelyezzük a csülköt, meglocsoljuk pezsgővel, melléhelyezzük a krumplikat, paradicsomokat és a paprikát. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Letakarjuk egy alufóliával, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen 50 percig sütjük. Közben időnként a csülköt meglocsoljuk a lével.
  3. Majd levesszük a fóliát, a csülökre rátesszük a chiliket, s még 10 percig grillezzük 200 C fokon.
  4. Tálaláskor szelünk egy szeletet a csülökből, mellérakunk káposztát, egy krumplit, egy fél paradicsomot és chilit, s egy negyed hegyes paprikát.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 531
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Kolbászhúsos raguval töltött sertés előcsülök savanyú káposzta ágyon zöldpesztós burgonyával, paradicsommal bacon köntösben, kolbászhúsos raguval töltött sertéscsülök savanyú káposzta ágyon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

837
füstölt sertéscsülök 75 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 2 db
fekete bors 1 teáskanál
köménymag 1 teáskanál
víz 2 l
kolbászhús 15 dkg
újhagyma 2 db
fokhagyma 1 gerezd
csiperkegomba 1 nagy db
hegyes erős paprika 0.5 db
chili 1 db
paradicsom 1 db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
savanyú káposzta 20 dkg
burgonya 4 db
pesto 2 ek
paradicsom 2 db
bacon 5 szelet
hegyes erős paprika 1 db
chili 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
köménymag 1 kávéskanál
pezsgő 1 dl
sertészsír 2 ek
rozmaring 4 szál
kakukkfű 6 szál