Nosalty Logó

Sertéskaraj legyező formában sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sertéskaraj legyező formában sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 969 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 3875 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 146 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 969 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290 g

Zsír

  • Összesen
    229.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9532.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    1459 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    3570 mg
  • Nátrium
    3679 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1584.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 3875 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajt vékony szeletekre bevágjuk csontig.
  2. Bekenjük pirosarannyal mindenhol, majd fűszerezzük borssal és fűszerkeverékkel.
  3. Minden szelet közé betesszük a lapkasajtot, a karikára vágott hagymát, meg a szeletelt füstölt tarját.
  4. Cérnával szorosan összekötjük az egész húst.
  5. Sütőzacskóba tesszük, majd ráöntjük az olajat, és sütőben készre sütjük.
  6. Ha megsült a hús és a sütőzacskóba mártást enged -ezt a végén a tálaláskor a húsra öntjük - levágjuk róla a cérnát.
  7. Körethez: A krumplit meghámozzuk, és hosszában szeletekre vágjuk.
  8. Befűszerezzük, ráöntjük az olajat, és a sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 31922
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 04.

Ajánló

Akár ünnepi alkalomra is elkészíthető!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptett a munkatársamtól hallottam. Azt mondta, hogy ezt ő mindig karácsonyra készíti el. Én nem tudtam arra várni, és másnap elkészítettem. A vélemény: isteni finom, ajánlom mindenkinek szeretettel.

Hozzászólások

nika26

Ma elkészitettem,nem akartam karácsonyig várni. Tènyleg isteni, ahogy az izek összeérnek! Megvan a karácsonyi menü :-)

Törölt felhasználó

Szia. Köszönöm a hozzá szólást, nekem is az tetszett benne ahogy az izek össze érnek. És a lapka sajt kiolvad, és a végén isteni finom szószt enged. Minden jót

Salamon Csilla

Szia Györgyi! Ez tényleg nagyon finom lehet.Majd én is kipróbálom:) Szép napokat:) Csilla:)

Törölt felhasználó

Köszönöm kedves Csilla

Törölt felhasználó

Kedves Györgyi!Nagyon tetszik a recepted, de még nem csináltam soha ehhez hasonló ételt, ezért azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell összekötni?Válaszodat el?re is köszönöm!Szép hétvégét!

Törölt felhasználó

Kedves Ronchica. Én himz? cérnát használtam, a megtöltött húst nagyon össze nyomod és keresztben és átlósan többször ráhajtasz a cérnával elég er?sen hogy sütés közben ne essen szét,én mikor éreztem hogy eléggé szoros és eléggé össze van fogva a hús, elvágtam a cérnát és csak bedugtam a másik alá, többször áthajtva hogy ne bomoljon ki a vége. Remélem tudtam segiteni. ÜDV Györgyi

Törölt felhasználó

Szia Györgyi!Nagyon köszönöm szépen a gyors választ. Nálunk ? lesz a karácsonyi ebéd :-). Igyekszem beszámolni az élményr?l. Kellemes Ünnepeket kívánok Neked!!!! :-)

Törölt felhasználó

KEDVES RONCHICA. Neked is kellemes karácsonyi ünnepeket és kedves családodnak is. ÜDV GYÖRGYI

dadimami

Kedves Györgyi! Adott volt egy szép darab tarja, bacon, lapka sajt helyett sajtkrém) hagyma volt, de végül kimaradt) magyaros f?szer, fokhagyma, ezeket összeraktam, a fentiek szerint, egy nap h?tés, ketchuppal meglocsoltam, megsütöttem. Nagyon puha, omlós és ízletes lett. Legközelebb megint tarjából, de az itt leírtak szerint (beszerezve a kellékeket) is elkészítem, most a fotó és leírás kecsegtet? volta miatt - muszáj volt elkészítenem azzal ami itthon volt és passzolt. Párolt rizs volt hozzá, a szafttal meglocsolva. Általában nem szeretek húst egyben sütni, nem olyan zamatos mint a szeletként sütött, finom szaftos husi, ez átmenet a szelet és az egyben sütés között, ez nagyon bejött nekünk. Köszönet a receptért: Margó

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.