Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéskaraj legyező formában sütve

Sertéskaraj legyező formában sütve
Sertéskaraj legyező formában sütve
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptett a munkatársamtól hallottam. Azt mondta, hogy ezt ő mindig karácsonyra készíti el. Én nem tudtam arra várni, és másnap elkészítettem. A vélemény: isteni finom, ajánlom mindenkinek szeretettel.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

ajánlat

Akár ünnepi alkalomra is elkészíthető!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt vékony szeletekre bevágjuk csontig.
  2. Bekenjük pirosarannyal mindenhol, majd fűszerezzük borssal és fűszerkeverékkel.
  3. Minden szelet közé betesszük a lapkasajtot, a karikára vágott hagymát, meg a szeletelt füstölt tarját.
  4. Cérnával szorosan összekötjük az egész húst.
  5. Sütőzacskóba tesszük, majd ráöntjük az olajat, és sütőben készre sütjük.
  6. Ha megsült a hús és a sütőzacskóba mártást enged -ezt a végén a tálaláskor a húsra öntjük - levágjuk róla a cérnát.
  7. Körethez: A krumplit meghámozzuk, és hosszában szeletekre vágjuk.
  8. Befűszerezzük, ráöntjük az olajat, és a sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 842
elküldve: 66
receptkönyvben: 594
elkészítve: 30/45
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: AB0 diéta – 0 vércsoport

egyéb elnevezések

sertéskaraj legyező formában fűszeres sült krumplival, sertés rövidkaraj sajttal és hagymával töltve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Tue, 2015-02-03 21:01

Kedves Györgyi!
Adott volt egy szép darab tarja, bacon, lapka sajt helyett sajtkrém) hagyma volt, de végül kimaradt) magyaros fűszer, fokhagyma, ezeket összeraktam, a fentiek szerint, egy nap hűtés, ketchuppal meglocsoltam, megsütöttem. Nagyon puha, omlós és ízletes lett.
Legközelebb megint tarjából, de az itt leírtak szerint (beszerezve a kellékeket) is elkészítem, most a fotó és leírás kecsegtető volta miatt - muszáj volt elkészítenem azzal ami itthon volt és passzolt. Párolt rizs volt hozzá, a szafttal meglocsolva. Általában nem szeretek húst egyben sütni, nem olyan zamatos mint a szeletként sütött, finom szaftos husi, ez átmenet a szelet és az egyben sütés között, ez nagyon bejött nekünk.
Köszönet a receptért: Margó

Ronchica
Ronchica Sun, 2012-12-16 14:39

Szia Györgyi!Nagyon köszönöm szépen a gyors választ. Nálunk Ő lesz a karácsonyi ebéd :-). Igyekszem beszámolni az élményről. Kellemes Ünnepeket kívánok Neked!!!! :-)

Ronchica
Ronchica Sun, 2012-12-16 14:13

Kedves Györgyi!Nagyon tetszik a recepted, de még nem csináltam soha ehhez hasonló ételt, ezért azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell összekötni?Válaszodat előre is köszönöm!Szép hétvégét!

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Sun, 2012-12-16 14:30

Kedves Ronchica. Én himző cérnát használtam, a megtöltött húst nagyon össze nyomod és keresztben és átlósan többször ráhajtasz a cérnával elég erősen hogy sütés közben ne essen szét,én mikor éreztem hogy eléggé szoros és eléggé össze van fogva a hús, elvágtam a cérnát és csak bedugtam a másik alá, többször áthajtva hogy ne bomoljon ki a vége. Remélem tudtam segiteni. ÜDV Györgyi

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Sun, 2012-10-07 18:41

Szia. Köszönöm a hozzá szólást, nekem is az tetszett benne ahogy az izek össze érnek. És a lapka sajt kiolvad, és a végén isteni finom szószt enged. Minden jót

nika26
nika26 Sun, 2012-10-07 18:09

Ma elkészitettem,nem akartam karácsonyig várni. Tènyleg isteni, ahogy az izek összeérnek! Megvan a karácsonyi menü :-)

969
sertés rövidkaraj 1 kg
füstölt tarja 10 dkg
lapkasajt 10 db
vöröshagyma 3 db
paprikakrém 6 dkg
bors 0 ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
burgonya 1 kg
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl