r
Nosalty Logó

Kerti zöldséges-darált húsos szósz

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Kerti zöldséges-darált húsos szósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A zöldséges raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1045 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A zöldséges raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5227 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A zöldséges raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 128 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    1947 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    11095 micro
  • Lut-zea
    3514 micro
Összesen 1045 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    209 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6099.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    558 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    899 mg
  • Foszfor
    3175 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710.5 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    2612.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1436 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1285 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    987 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2398 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    688 micro
  • β-karotin
    9735 micro
  • β-crypt
    282 micro
  • Likopin
    55477 micro
  • Lut-zea
    17568 micro
Összesen 5227 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1378 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

A zöldséges raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A zöldséges raguhoz

  1. Olívaolajon a felkarikázott pórét és az áttört fokhagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a friss darált húst, elkeverjük, és fehéredésig keverés mellett pirítjuk.
  3. Beletesszük a felkarikázott pepperoni és zöldpaprikát, a hámozott, negyedelt paradicsomokat, a zellerzöldet, petrezselyemzöldet, sózzuk és borsozzuk, a zöldborsót, a kukoricát, és kb. 15 percig fedő alatt pároljuk.
  4. Beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, ráöntjük a paradicsomlevet, szükség szerint sózzuk és borsozzuk, a finomra vágott zsályát, a finomra vágott rozmaringot, és főzzük tovább fedő alatt 160 fokon, 40 percig. Kóstoljuk, felöntjük a habtejszínnel, és összeforraljuk, ha forrt pár percet kikapcsoljuk, és melegen tartjuk.
  5. Lobogó sós vízben, kevés olajjal a tésztát kifőzzük, előírás szerinti ideig, és ha kész, leszűrjük, tálaljuk.
  6. Tálaláskor friss fűszernövénnyel, zöldségekkel díszítve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3653
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

Könnyed gyümölcslevest kínáljunk előtte, az ételsort finom, szintén a nagy melegben jóleső gyümölcsös-joghurtos-babapiskótás, vagy darált kekszes nem feltétlenül sütött, hanem csak összeállított édességgel fejezzük be. Kínálhatunk ezután finom bort, vagy idény szerinti szörpöt, ásványvizet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kerti zöldséges-darált húsos szósz
Éva-Anyóca 350 recept

Az udvar zöldfűszereit és zöldségeit szerettem volna előtérbe helyezni, ehhez ebben a receptben darált hús is társult és tészta. Az ebéd finomra sikerült, a családnak ízlett. Nyári nagy melegben finom, és nem túl laktató ebéd sikerült. Augusztus elején az ebéd nagy sikert aratott. Finom édesség (joghurtos és gyümölcsös, babapiskótás) került tálalásra, ami szintén nagyon sikeres választásnak bizonyult.

Hozzávalók

A zöldséges raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek