Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kerti zöldséges-darált húsos szósz

Kerti zöldséges-darált húsos szósz
Kerti zöldséges-darált húsos szósz
80 perc / előkészület: 35 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az udvar zöldfűszereit és zöldségeit szerettem volna előtérbe helyezni, ehhez ebben a receptben darált hús is társult és tészta. Az ebéd finomra sikerült, a családnak ízlett. Nyári nagy melegben finom, és nem túl laktató ebéd sikerült. Augusztus elején az ebéd nagy sikert aratott. Finom édesség (joghurtos és gyümölcsös, babapiskótás) került tálalásra, ami szintén nagyon sikeres választásnak bizonyult.

hozzávalók / 5 adag

A zöldséges raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Könnyed gyümölcslevest kínáljunk előtte, az ételsort finom, szintén a nagy melegben jóleső gyümölcsös-joghurtos-babapiskótás, vagy darált kekszes nem feltétlenül sütött, hanem csak összeállított édességgel fejezzük be.

Kínálhatunk ezután finom bort, vagy idény szerinti szörpöt, ásványvizet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajon a felkarikázott pórét és az áttört fokhagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a friss darált húst, elkeverjük, és fehéredésig keverés mellett pirítjuk.
  3. Beletesszük a felkarikázott pepperoni és zöldpaprikát, a hámozott, negyedelt paradicsomokat, a zellerzöldet, petrezselyemzöldet, sózzuk és borsozzuk, a zöldborsót, a kukoricát, és kb. 15 percig fedő alatt pároljuk.
  4. Beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, ráöntjük a paradicsomlevet, szükség szerint sózzuk és borsozzuk, a finomra vágott zsályát, a finomra vágott rozmaringot, és főzzük tovább fedő alatt 160 fokon, 40 percig. Kóstoljuk, felöntjük a habtejszínnel, és összeforraljuk, ha forrt pár percet kikapcsoljuk, és melegen tartjuk.
  5. Lobogó sós vízben, kevés olajjal a tésztát kifőzzük, előírás szerinti ideig, és ha kész, leszűrjük, tálaljuk.
  6. Tálaláskor friss fűszernövénnyel, zöldségekkel díszítve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 279
elküldve: 4
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vegyes zöldséges-darált húsos szósz tésztával, tejszínes-húsos szósz, zöldfűszeres-tejszínes tésztaszósz

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

koszorucska
koszorucska Mon, 2013-05-20 06:38

Kedves Éva-Anyóca!

Már nem először írok, hogy a receptjeit dicsérjem. :)
Döbbenetes, hogy ha keresek valamit szinte mindig Önbe botlom. :D
A receptjein túl a kedves szavai, az emberséges hozzáállása is szívet melengető, mindig meghat, ha olvasom.
Köszönöm a recepteket (ismét) és kívánom, hogy sose veszítse el a kedvét, kedvességét és a lelkesedését! :)

Tisztelettel: Orsolya

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-05-20 09:39

Kedves Orsolya!

Köszönöm a kedves szavakat. :)
Örülök, hogy a receptek ennyire megtetszettek,...vagy teljes mód elkészítve, esetleg alapot adva. :D
Próbálok mosolyogni, örömmel tenni-venni napi teendőimet, de tagadhatatlan, én se vagyok mindig ennyire pozitív, érnek gondok-bánatok,...akkor inkább nem is írok véleményt, mert akkor soha nem szabad, csak bánt az ember, mivel rossz passzban van. :)

Próbálom megtalálni mindenben, a lehető legjobbat, és a lehető legkisebb apróságnak is örülni! :D
Most annak, hogy megint csodásan süt a nap, pedig éjjel nagyon dörgött és villámlott, igaz eső kellett volna,...de majd locsolunk! :)
Az is elkeserített, hogy sok palántánkat ( paradicsom és paprika félék), a lótetű kirágott, de majd holnap kedden reggel piac, és remélem még tudunk venni, pótoljuk, és lesz friss zöldségféle az udvarban, megint.:)

Ha véget ér a lányom sulija, azaz ő is elballag,( a fiam a középsuliból harmadikán ballagott :) ), jövőhét pénteken, már nyugodtabb körülmények lesznek, és ha beindul a kiskert is: már sokkal nagyobb lelkesedéssel fogok új ételeket kitalálni,/ a lányomnak is vannak ám jó meglátásai :), és most már lesz rám is ideje a sok tanulás után! / - és ha megfelelőek a receptek, fel is tenni,..mostanában ez nem így volt, rutinos ételek voltak,...másra nem volt időm, energiám, és kedvem se nagyon.. :(

Köszönöm a kedves és biztató szavakat!
Nagyon jól indult általuk is a napom! :D :D
Szép Pünkösd Hétfőt kívánok!

Éva-Anyóca

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2012-11-04 22:32

Kedves Eva, ez a ragu nagyon guszta! Bar nekem lenne olyan edenkertem, ahol ilyen sok finomsag terem...:-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-11-05 10:03

Kedves Boribon!
Nagyon köszönöm, kedves vagy.:-O

Sajnos megérkezett az ősz, és a csodás kis kertem bezárt, felásva, és betrágyázva várja, hogy pihenhessen, nekem meg forog az agyam, mit és hova lehet ültetni, mit ültetek máshova, mert ugyanoda nem szabad, és mi újdonságot lehet még ültetni, amit szeretünk, és még mindig találtam olyan csodás és finom zöldséget, ami még eddig nem volt!! :-D

A karácsony egy csodás szép ünnep, de elnézést kérek, én a tavasz várók közé tartozok, és akik a nyarat szeretik: a színektől, illatoktól, a látványtól, és a póló-rövidnadrág-papucs kombináció mint ruha elég, ez nekem bejön! :-D
Most nem győzöm magamnak és a családnak is variálni, ki mit vegyen fel, mert annyira hideg még nincs, de...eső igen,- ezt nem szeretem: a szürkeséget, sötétséget, ködöt, esőt,...brrr.:-(((

Ilyenkor a lefényképezett kertemet átnézem, és variálgatok rajta,...na persze vannak a szokásos napi háziasszonyi teendők is,.....azok elmaradhatatlanok.
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Boribon
Boribon / Boribon Wed, 2012-11-07 03:37

Kepzeld el, megcsinaltam a ragut, de most eloszor egy kis modositassal. Mostanaban ugyanis koretekre vadaszok, mert amiket szoktam csinalni, azokta kicsit unom. Ezert itt a daralt hus helyett fott quinoat hasznaltm, igy szuper finom zoldsegkoret kerekedett belole. Koszonom megegyszer a receptet.
Haha, ha nekem kertem lenne, az egeszbe padlizsant telepitenek..:-)) Na meg persze sok szep viragot..
Szep hetet nektek is!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-11-07 08:40

Kedves Boribon!

Örülök, hogy elkészítetted.:-O

Tudod, ha vki egy az egyben megcsinálja, és ízlik, az is nagyon jó,- de tulajdonképpen, ez az étel , mint a többi, hasonló alkotásom, egy alap, ami magában is jó, de: variálható, a családtagok zöldségszeretete, vagy bármi más miatt,(köret),.....ügyes vagy, és csak így tovább. Abból a variációból , csak jó származhat, ha vki egy alapnak használja a recit, és átgondolja, másként fog a végeredmény állni.
Remélem, hogy sikerült, nagyon finom volt, ízlett mindenkinek.
Én legalábbis így érzékeltem a soraidból.:-o
Ha lenne földed padlizsán lenne benne,:-O...hmm nem rossz gondolat, de nem tudnék sok dolgot mellőzni, én maradok a saját vegyes tartalmú kertünknél.Ezért is várom többek közt a Tavaszt.
Szép hetet kívánok!
Éva-A.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-11-04 15:32

Szia Éva!
Már a színektől is megjön az ember étvágya, hát még a sok finom fűszertől. Szép vasárnapot. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-11-05 10:05

Kedves csikipi!
Köszönöm Neked is a kedves szavakat.:-O
Ha elkészíted, nem fogod megbánni, tényleg nagyon finom, és nem nehéz étel, na persze, semmi nem kötelező ami fűszer, vagy más alapanyag benne van, mindenki saját ízlése alapján tehet bele, vagy elvehet belőle.:-O
A színek és illatok csodásak, sokszor már ez is rengeteget számít a jókedvemhez, na és ha finom, az külön öröm.:-O
Szép hetet kívánok, még ha esik is!
Éva-Anyóca

1045
sertéslapocka 40 dkg
zellerlevél 4 db
petrezselyem 1 csokor
pepperoni 4 db
zöldpaprika 8 db
paradicsom 4 db
paradicsomlé 5 dl
habtejszín 2 dl
póréhagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 2 ek
fűszerpaprika 3 teáskanál
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 35 dkg
csemegekukorica 200 g
zsálya 8 db
rozmaring 3 szál
tészta 700 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
pepperoni 1 db
paprika 1 db