Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-gombás csirkemell zölborsóval

Tejszínes-gombás csirkemell zölborsóval
Tejszínes-gombás csirkemell zölborsóval
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tejszínes-gombás csirkemell klasszikussá vált. Már-már jellemző rá az "ahány ház, annyi félét készítenek" gondolat. Íme az én verzióm, egy kis roppanós zöldborsóval kiegészítve. Fantasztikus! 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű, száraz fehérbort kínáljunk mellé, akár az illatosabb fajtákból is (Irsai Olivér, száraz muskotály).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott (vagy csíkokra vágott) csirkemellet üres, forró serpenyőben pirítani kezdjük.
  2. Közben megmossuk a gombát, felszeleteljük, majd amikor a hús kezd levet engedni, rátesszük a gombát. Gyakori kevergetés mellett pirítjuk a húst a gombával együtt.
  3. Amikor kezdené a levét elfőni, hozzáadjuk a borsót, a leveskockát, majd az egészet sózzuk, borsozzuk, végül ráöntjük a tejszínt, és rányomjuk a krémsajtot.
  4. Lassú tűzön főzzük még néhány percig, majd párolt rizzsel, forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 536
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes csirkemell, tejszínes-gombás csirkemell, tejszínes-gombás csirkemell zöldborsóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

449
csirkemell filé 60 dkg
csiperkegomba 40 dkg
zöldborsó 20 dkg
leveskocka 1 db
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
főzőtejszín 5 dl
tömlős krémsajt 10 dkg