Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-mustáros csirkemáj

Tejszínes-mustáros csirkemáj
Tejszínes-mustáros csirkemáj
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves kolléganőmtől kaptam a receptet. Sokáig csak rakosgattam, mire végre rászántam magam, hogy elkészítsem. Nem bántam meg, hogy megfőztem, mert NAGYON ÍZLIK ;)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Petrezselymes burgonyával, tört burgonyával, rizzsel, bulgurral lehet fogyasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát vékonyra felszeleteljük, az uborkát vékony csíkokra vágjuk.
  2. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a májat, és addig kevergetjük, míg megfehéredik a máj.
  3. Rátesszük az uborkát, ráöntjük a tejfölben elkevert mustárt és a tejszínt.
  4. Borsozzuk, és lefedve 10-15 percig pároljuk.
  5. Csak a tányéron sózhatjuk, de a só nélkül is ízletes.

  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 40 002
elküldve: 8
receptkönyvben: 655
elkészítve: 32/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkemáj tejszínes-mustáros szószban

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mataka
mataka Thu, 2016-01-28 12:01

Szia Skorpió!
Elszeretném készíteni ezt a finomságot, egy kérdésem lenne hogy a csemege uborka ecetes vagy friss? Elöre is köszönöm a választ, Mata

fulopa
fulopa / fulopa Tue, 2011-04-05 16:13

Szia!

Ma megfőztem és tényleg finom lett!
Mivel nem volt itthon tejföl, így kicsit újítottam rajta :-)
Helyette egy tömlős sajtot nyomtam bele, így is finom :-)
Üdv

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-04-05 16:40

Szia fulopa!

Aztaaa, így még nem kóstoltuk, az biztos hogy így is nagyon fincsi lehet!
Örülünk, hogy ízlett, és megírtad (nameg köszi az ötletet) :D
Szép napot ;)

Ilcsenzia
Ilcsenzia Thu, 2011-03-24 12:50

Szia,

én főzőtejszín hiánya miatt dupla adag tejföllel (+ egy kis majorannával) készítettem el tegnap, nagyon finom lett! Köszi a receptet!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2011-03-24 13:16

Kedves Ilcsenzia!
Nagyon örülök, hogy ízlett! Legközelebb én is kipróbálom majorannával. Köszi az ötletet és a visszajelzést! További jó főzöcskézést és szép napot! Üdv Skorpió

Vidtim
Vidtim Mon, 2010-10-18 15:08

Szia Skorpió!
Az lenne a kérdésem, hogy pulykamájból is elkészíthető ez az étel?
Köszönöm.
Timi

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Thu, 2010-09-09 14:36

Szia Skorpió!Egy valamikori Planétás kártyán volt ez a recept,nálam időnként az asztalra kerül,nagyon szeretjük.Mindenféleképpen csemegeuborkával készítsétek,mert akkor lesz olyan "vadas ízhatású".Bár én kígyóuborkával nem próbáltam,de az szerintem csak levet ereszt,íze meg semmilyen ebben az ételben.De persze kinek a pap,kinek a papné.De egy biztos:nagyon finom!Köszi Skorpió,hogy feltetted!Üdv.:Éva

Skorpió
Skorpió / Skorpió Fri, 2010-09-10 21:40

Szia Nyughatatlan8!
Örülök, hogy ismered a receptet és még ízlik is : ) mi is nagyon imádjuk! Üdv: Skorpió

csato
csato Thu, 2010-09-09 13:38

Szia!

Biztos finom ki is fogom próbálni,elmentettem!
A baromfi májat bátran lehet sózni,nem keményedik meg!
Amúgy egy szakácstól azt hallottam a sertést is,csak állni kell hagyni utána.Na ezt még nem próbáltam! i.

üdv Csató

272
vöröshagyma 20 dkg
csemegeuborka 10 dkg
csirkemáj 50 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
főzőtejszín 2 dl
mustár 3 ek
tejföl 150 g
bors 1 kk