r
Nosalty Logó

Kenyértésztában sült burgonyástészta

Éva-Anyóca
Kenyértésztában sült burgonyástészta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A burgonyás tésztához

A kelt tésztához

A tetejére

A sütéshez

A tálaláshoz

1490
Kalória
48.5g
Fehérje
253.4g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
300.7g
Víz
49.7g
Koleszterin
22.3g
Élelmi rost
22.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgonyás tésztához

A kelt tésztához

A tetejére

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgonyás tésztához

A kelt tésztához

A tetejére

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 8921 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgonyás tésztához

A kelt tésztához

A tetejére

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    253.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    300.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 1490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    291 g

Zsír

  • Összesen
    176.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11941 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    545 mg
  • Kálcium
    1973 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    1238 mg
  • Foszfor
    4284 mg
  • Nátrium
    3785 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1520.2 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    134 mg

Víz

  • Összesen
    1804.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3106 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    2695 micro
  • β-crypt
    625 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3056 micro
Összesen 8921 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

A burgonyás tésztához

  1. A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük kb. 25-30 percig ,majd leszűrjük, hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, kicsire felkockázzuk.
  2. A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük, és leszűrés után, melegen tartjuk.
  3. Két ek olajon a kétféle hagymát sóval, fedő alatt 20 percig kis lángon puhára pároljuk. Rátesszük a házi pirospaprikát, elkeverjük.
  4. Beletesszük a burgonyát, a tésztát, és összekeverjük.
  5. Egy kelesztőtálba beletesszük a lisztet, 1 tojást, a marék cukrot, egy marék tengeri sót.
  6. Egy kis bögrében a langyos 3 dl tejet és az 1 ek cukrot az élesztővel felfuttatjuk. Ezután beletesszük a tálba a maradék langyos tejjel, és jó alaposan egyneművé, simává, hólyagossá dolgozzuk. Lefedve, langyos helyen , a tálban hagyjuk megkelni kb.20-25 percig.
  7. Lisztezett deszkára kirakjuk a tésztát, majd átgyúrjuk, és megfelezzük. Két cipót formázunk.
  8. A tepsibe sütőpapírt helyezünk, és kiolajozzuk.
  9. Az egyik cipót kinyújtjuk, és az olajozott sütőpapírra teszük, a belsejét egyengessük el, de nem baj , ha kilóg a szélein
  10. Ebbe tesszük a burgonyás-tésztás keveréket, majd a tetejére rákanalazzuk a leszűrt vörösbabot,majd ennek a tetejére, az üvegnyi gombamártást, hogy nagyjából, mindenhova jusson. A tészta széleit ráfordítjuk.
  11. A másik cipót is kinyújtjuk, és ezzel fedjük le jó szorosan a tölteléket, és a széleit alaposan összedolgozzuk, hogy a töltelék ne jöhessen ki.
  12. A tetejét a tejföllel elkevert olajjal kenjük meg, és előmelegített sütőbe tesszük.
  13. Közepes lángon sütjük, és lehetőleg ne nagyon nézegessük, mert kelt tészta.
  14. A sütőből kivéve, felkockázzuk, és még melegen tálaljuk.
  15. Házi savanyú uborkát vagy savanyú káposztát adunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8

Nem főztem levest. A család rettentő éhes volt, és azt most tényleg elmondhatom, hogy a hóvégi spájzkiürítés megtörtént. Annyi volt, hogy elkészítem ezt a kenyérféleséget, de ez és ennyi? Mit kezdhetek még? Volt egy fél csomag tészta, pár szem burgonya, hagymafélék is, egy konzerv bab és egy üveg szósz. És aztán, gyerünk, mindent bele! Olyan laktató étel, hogy ezután csak vizet tudtunk inni, és minden hozzávaló külön is finom (burgonyás tészta, bab, szósz, kelt tészta). Én csak egyberaktam őket, és gondoltam, nagy baj nem lehet. Nem is lett. Szerintem, ha összerakva elolvassuk, már laktató. Bár a fiam egy óra múlva kibontotta a hűtőt, hátha talál még valami ennivalót, de hát fejlődő szervezet. Ha ennie kell, egyen. Szerencsére sok gyümölcsből salátát készítettem, amihez nem volt időm a pudingot elkészíteni, mert szabályosan felfalták a gyümölcstálat, de nem baj, az is szükséges a fejlődéshez, azon kívül nagyon finom. Jó kísérője volt ennek a nagyon telítő ebédnek. Amúgy az én édes nagyfiam a sima burgonyás tésztát is savanyúsággal és kenyérrel eszi, hogy jóllakjon. Ezért jött ez az ötlet, hogy akkor rakjuk össze a kettőt. Bevált!

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...