r
Nosalty Logó

Spárgás-sajtkrémes lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Thisandthat
Spárgás-sajtkrémes lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 2156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4527.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    2246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3026 micro
Összesen 2156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. A langyos vizet összekeverjük a cukorral és az élesztővel, és a liszthez öntjük.
  2. Amikor az élesztő felfut, hozzáadjuk az olajat és a sót.
  3. Sima, egynemű tésztává gyúrjuk, és kb. 30 percig pihentetjük.
  4. Miután a tészta megkelt, tepsibe nyújtjuk.

Feltét

  1. Tetejére jön a sajtkrém, arra a zöld spárga szára (kemény végét és a csúcsát letörtem, és 2-3 percre forró vízben főztem előtte) és két tojás (ráütve, mintha tükörtojást csináltam volna).
  2. Tetejét egy pici sóval szórjuk meg, majd sütőbe tesszük 180 fokra.
  3. Amikor a tojás már majdnem megsült rajta, rászórjuk a spárgák csúcsát (ez a része szinte nem is igényel hőkezelést, annyira zsenge) és egy kis reszelt sajtot.
  4. Amikor a tészta széle megpirul, és a sajt is rendesen ráolvad, késznek nyilvánítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1039
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-sajtkrémes lepény
Thisandthat 161 recept

Egy egyszerű, de finom reggeli/vacsora ötlet, ami nem csak spárgával, de spenóttal, reszelt répával, de brokkolival is nagyon finom! :)

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...