r
Nosalty Logó

Karfiolos-gombás rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Karfiolos-gombás rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 582 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3489 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 582 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7463.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    2284 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2320 mg
  • Nátrium
    2052 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1332 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 3489 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát bő, sós vízben 6-8 perc alatt al dentére főzzük, majd leszűrjük, félretéve egy deci főzővizet. Mivel kukoricaalapú tésztáról van szó, érdemes picit átöblögetni a tésztát, hogy ne ragadjanak össze a szemek.
  2. Közben a rózsáira szedett karfiolt és a tetszőlegesen aprított gombákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy, hogy amennyire lehetséges, ne keveredjenek össze. Sózzuk-borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal, majd picit átforgatjuk a zöldségeket, hogy az olaj egyenletesen bevonjon mindent.
  3. 185 fokos sütőben nagyjából 10 percet sütjük. A gombák ekkorra már megpirulnak, úgyhogy szedjük ki őket egy tálkába, a karfiolt pedig toljuk vissza még egyszer 10 percre a sütőbe.
  4. A felszabadult tésztafőzős fazékban elkészítjük a besamelt. Megmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a keményítőt és csomómentesre keverjük. Ekkor jöhet bele a reszelt fokhagyma és a szerecsendió is, és picit megpároljuk.
  5. Több adagban hozzáadva felöntjük a tejjel, folyamatosan keverve közben, nehogy leégjen. Jöhet bele a félretett főzővíz is – a tésztából nem csak íz, de nagy mennyiségű keményítő is kifő, ami remekül jön a szószunkhoz!
  6. Végül beleszórunk 10 deka parmezánt. Amikor a karfiol is kész, a rózsák felét a besamellel összeturmixoljuk, jó alaposan, hogy egynemű legyen.
  7. Hozzáadjuk a kisebb darabokra tépkedett fodros kelt és a gombákat, és alacsony lángon így főzzük pár percet, hogy a kel kissé összeessen. Ekkor jöhet bele a karfiol maradéka és a főtt penne is, és az egészet nagyon alaposan összeforgatjuk.
  8. Egy nagyobb tepsit kivajazunk-zsemlemorzsázunk és belelapátoljuk a tésztaételünket. A tetejét megszórjuk parmezánnal és zsemlemorzsával, majd 170 fokos sütőbe küldjük 20 percre.
  9. Azon melegében a legfinomabb, de hidegen se semmi csemege!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12314
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 12.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: vegetáriánus ünnepi receptek

Receptjellemzők

Van az úgy, hogy az ember igencsak rákíván egy-egy tésztaételre – na, mi most a rakott tésztával jártunk így. Azonban azt akartuk, hogy ne csak isteni finom, de tartalmas is legyen, szóval jól telepakoltuk zöldséggel is! A penne tésztához így pirított gomba és karfiol, valamint fodros kel is társult, sőt a karfiolból a parmezános besamelbe is tettünk, ami valami eszméletlenné tette az összhatást!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek