r
Nosalty Logó

Karácsonyi franciasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi franciasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Karácsonyi franciasaláta hozzávalók

Dekoráció

Összesen 193 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Karácsonyi franciasaláta hozzávalók

Dekoráció

Összesen 1554 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Karácsonyi franciasaláta hozzávalók

Dekoráció

Összesen 85 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    784 micro
  • β-karotin
    2411 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    897 micro
Összesen 193 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3523.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    1749 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1053.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2425 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    402 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    1012 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    6269 micro
  • β-karotin
    19289 micro
  • β-crypt
    965 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7174 micro
Összesen 1554 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    339 micro
  • β-karotin
    1043 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Karácsonyi franciasaláta hozzávalók

Dekoráció

Elkészítés

Karácsonyi franciasaláta hozzávalók

  1. Főzzük a tojásokat 10 percig.
  2. Tegyük hideg vízbe hűlni.
  3. Szintén főzzük meg a sárgarépát, burgonyát és a borsót enyhe sós vízben addig, amíg meg nem puhulnak, de vigyázzunk, nehogy szétfőzzük.
  4. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
  5. Pucoljuk meg és kockázzuk fel az almát, majd forgassuk meg a citromlében.
  6. Tegyük a zöldségeket és az almát egy tálba. Emlékezzünk arra, hogy minden kb. egyforma méretű legyen.
  7. Keverjük össze a majonézt, sót, borsot, tejfölt, majd keverjük a zöldségekhez.
  8. Pótoljuk a sót, ha szükséges.
  9. Melegítsük fel a húsleves lét, és tegyük hozzá a zselatint, kevergessük, amíg teljesen fel nem oldódik.
  10. Tegyük félre hűlni.
  11. Béleljük ki az őzgerincformát folpackkal úgy, hogy minden oldalán 15-20 centire lógjon ki az edényből.
  12. Keverjük össze a zselatinos lét a salátával, egyenletesen szét kell hogy oszoljon a lé a salátában.
  13. Simítsuk a fele salátát a kibélelt őzgerincforma aljába.
  14. Majd tegyük bele a megpucolt, főtt tojásokat egymás után, egyenként fektetve a salátába.
  15. Simítsuk rá a saláta másik felét, majd fedjük be a folpackkal. Szépen hajtogassuk rá.
  16. Jól verjük a pulthoz, hogy rendesen eligazodjon.
  17. Dermesszük hűtőben (nem fagyasztóban) 5 óra hosszáig, vagy egy éjszakán át.
  18. Másnap vagy 5 óra múlva bontsuk ki, majd elővigyázatosan borítsunk rá egy hosszú, lapos tányérra, ahogy a képen látható. Utána a másik feléről is szedjük le a folpackkot.

Dekoráció

  1. Dekoráljuk paprikából kivágott piros virágokkal, ahogy a képen látható, és petrezselyem zöldjével.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16879
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 23.

Ajánló

 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karácsonyi franciasaláta el sem maradhat az ünnepi asztalról Karácsonykor és Húsvétkor. Nagyszerű előétel vagy köret. 

Hozzávalók

Karácsonyi franciasaláta hozzávalók

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek