Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi franciasaláta

Karácsonyi franciasaláta
Karácsonyi franciasaláta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi franciasaláta el sem maradhat az ünnepi asztalról Karácsonykor és Húsvétkor. Nagyszerű előétel vagy köret. 

hozzávalók / 8 adag

Karácsonyi franciasaláta hozzávalók

Dekoráció

ajánlat


 

Szólj hozzá!

elkészítés

Karácsonyi franciasaláta hozzávalók

  1. Főzzük a tojásokat 10 percig.
  2. Tegyük hideg vízbe hűlni.
  3. Szintén főzzük meg a sárgarépát, burgonyát és a borsót enyhe sós vízben addig, amíg meg nem puhulnak, de vigyázzunk, nehogy szétfőzzük.
  4. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
  5. Pucoljuk meg és kockázzuk fel az almát, majd forgassuk meg a citromlében.
  6. Tegyük a zöldségeket és az almát egy tálba. Emlékezzünk arra, hogy minden kb. egyforma méretű legyen.
  7. Keverjük össze a majonézt, sót, borsot, tejfölt, majd keverjük a zöldségekhez.
  8. Pótoljuk a sót, ha szükséges.
  9. Melegítsük fel a húsleves lét, és tegyük hozzá a zselatint, kevergessük, amíg teljesen fel nem oldódik.
  10. Tegyük félre hűlni.
  11. Béleljük ki az őzgerincformát folpackkal úgy, hogy minden oldalán 15-20 centire lógjon ki az edényből.
  12. Keverjük össze a zselatinos lét a salátával, egyenletesen szét kell hogy oszoljon a lé a salátában.
  13. Simítsuk a fele salátát a kibélelt őzgerincforma aljába.
  14. Majd tegyük bele a megpucolt, főtt tojásokat egymás után, egyenként fektetve a salátába.
  15. Simítsuk rá a saláta másik felét, majd fedjük be a folpackkal. Szépen hajtogassuk rá.
  16. Jól verjük a pulthoz, hogy rendesen eligazodjon.
  17. Dermesszük hűtőben (nem fagyasztóban) 5 óra hosszáig, vagy egy éjszakán át.
  18. Másnap vagy 5 óra múlva bontsuk ki, majd elővigyázatosan borítsunk rá egy hosszú, lapos tányérra, ahogy a képen látható. Utána a másik feléről is szedjük le a folpackkot.

Dekoráció

  1. Dekoráljuk paprikából kivágott piros virágokkal, ahogy a képen látható, és petrezselyem zöldjével.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 836
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Helen Konyhája

Mióta szakács: 2015.12.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

franciasaláta őzgerinc formában, franciasaláta másképp, formában készült franciasaláta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2015-12-23 23:45

Gratulalok, remek ötlet, köszönettel eltettem.

Kellemes ünnepeket kivanok, üdvözlettel: Marti

edit56
VnéEdit / edit56 Wed, 2015-12-23 23:11

Fantasztikusan csodás recept,de a fotó !!
Gratulálok!
Boldog Karácsonyt kívánok!

193
zöldborsó 200 g
sárgarépa 200 g
burgonya 350 g
alma 100 g
citromlé 1 teáskanál
1 csipet
bors 1 csipet
majonéz 6 ek
tejföl 3 ek
csirke alaplé 250 ml
zselatinfix 2 csomag
főtt tojás 5 db
csemegeuborka 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
petrezselyem 10 szál