Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Franciasaláta 2.

Franciasaláta 2.
Franciasaláta 2.
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a franciasalátát, nem is emlékszem, mikor ettem először...

hozzávalók / 4 adag

A zöldségalaphoz

Az öntethez

ajánlat

Sültekhez, rántott ételekhez, budás virslihez és szinte bármihez ajánlom, még magában is, hiszen olyan finom :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségalapot megpirítjuk kicsit, 1 ek olajon, majd lassan megpároljuk kevés vízben.
  2. Összeállítjuk az öntetet (mindent összekeverünk, ami az öntethez kell).
  3. Ráöntjük az öntetet a már kihűlt zöldségkeverékre, és összeforgatjuk.
  4. Ízlés szerint tehetünk bele felkockázott almát, illetve uborkát.
  5. 1-2 órára betesszük a hűtőbe, hadd ismerkedjenek az ízek...

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 140 146
elküldve: 8
receptkönyvben: 552
elkészítve: 32/40
Facebookon megjelent: 2

szakács

Amazon

Mióta szakács: 2009.12.04.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

majonézes burgonya-répa-zöldborsó saláta almával és savanyú uborkával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kulcsarpisti
kulcsarpisti / kulcsarpisti Mon, 2013-07-29 20:59

Nem kell keveréket venni mert az eredeti összetevőkben nincs kukorica.
Összetevői:borsó,krumpli, répa, savanyú alma és ecetes uborka. A tartár pedig enyhén savanykás. A majonézhez pedig : tejföl, mustár ,só, porcukor, fehérbors, citromlé, esetleg fehérbort adunk. Elnézést nem okoskodni akartam.

Gery83
Gery83 / Gery83 Sun, 2010-10-10 10:32

Még sosem csináltam francia salátát, de ezt most vendégváró ebédhez megcsináltam és nagyon finom lett.

Köszi a receptet!

637
franciasaláta alap 1 kg
napraforgó olaj 1 ek
alma 1 közepes db
kovászos uborka 20 dkg
tejföl 750 ml
majonéz 4 ek
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 0.5 ek