Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Franciasaláta Méri konyhájából

Franciasaláta Méri konyhájából
Franciasaláta Méri konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi nagyon szeretjük a franciasalátát, de csak ebben a formában. A majonézt mindig én készítem el hozzá, sokkal finomabb és olcsóbb.

hozzávalók / 5 adag

A majonézhez

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a majonézt készítsük el: A tojások sárgáját és a felaprított vajat, a sót, a mézet, a citromot és a mustárt egy hőálló tálba tesszük, és vízgőz felett kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (ha kicsit összeugrik, tegyünk bele egy kevés mustárt). A vízgőzről levéve kicsit hűtjük, majd apránként hozzákeverjük a tejfölt, és behűtjük.
  2. A zöldborsót és az apró kockákra vágott sárgarépát megfőzzük, tehetünk hozzá egy kevés sót. Ha megfőtt leszűrjük, és egy kicsit hagyjuk hűlni.
  3. Ha hűlt, akkor összekeverjük a majonézzel, lehűtjük, hogy összeérjenek az ízek.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 28 971
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Méri

Mióta szakács: 2012.11.21.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

Egyszerű francia saláta, mézes franciasaláta, majonézes franciasaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

262
tojássárgája 2 db
vaj 3 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
1 kávéskanál
méz 2 teáskanál
mustár 2 ek
tejföl 3 dl
zöldborsó 30 dkg
sárgarépa 20 dkg