Franciasaláta Méri konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
A majonézhez
-
8g tojássárgája26 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g méz9 kcal
-
4g mustár2 kcal
-
60g tejföl119 kcal
A salátához
Összesen
264
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 712.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 135.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 1253 micro
-
β-karotin 3252 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1672 micro
Összesen
264
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 95.3 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 676 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3563.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 511 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 801 mg
-
Nátrium 2025 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 676.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2331 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 498 mg
-
Retinol - A vitamin: 713 micro
-
α-karotin 6267 micro
-
β-karotin 16262 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 8362 micro
Összesen
1313
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 675 micro
-
β-karotin 1752 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 901 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A majonézhez
- Először a majonézt készítsük el: A tojások sárgáját és a felaprított vajat, a sót, a mézet, a citromot és a mustárt egy hőálló tálba tesszük, és vízgőz felett kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (ha kicsit összeugrik, tegyünk bele egy kevés mustárt). A vízgőzről levéve kicsit hűtjük, majd apránként hozzákeverjük a tejfölt, és behűtjük.
- A zöldborsót és az apró kockákra vágott sárgarépát megfőzzük, tehetünk hozzá egy kevés sót. Ha megfőtt leszűrjük, és egy kicsit hagyjuk hűlni.
- Ha hűlt, akkor összekeverjük a majonézzel, lehűtjük, hogy összeérjenek az ízek.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 39218
- Feltöltés dátuma: 2014. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mi nagyon szeretjük a franciasalátát, de csak ebben a formában. A majonézt mindig én készítem el hozzá, sokkal finomabb és olcsóbb.