Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Franciasaláta 3.

Franciasaláta 3.
Franciasaláta 3.
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk Anya készíti a legjobban, így minden évben Ő csinálja.


hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Mi szoktunk adni hozzá kukoricakonzervet is, de ez ízlés kérdése.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, és apró kockára vágva puhára főzzük a zöldborsóval együtt, majd leszűrjük.
  2. A héjában főtt burgonyát, az ecetes uborkát és a meghámozott almát szintén kockára vágjuk.
  3. Az olajat, a sót és a mustárt jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt. Az összes zöldségfélét leöntjük a mártással, összekeverjük, és legalább 3-4 órára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 42 096
elküldve: 4
receptkönyvben: 265
elkészítve: 15/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

majonézes burgonyás-sárgarépás-fehérrépás-zöldborsós saláta almával és savanyú uborkával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

flava
flava Mon, 2016-08-29 04:32

Ez a franciasalata a legfinomabb szerintem ! En is mindig igy csinalom . Nem mindig meregetek ki minden hanem csak ugy kb-ra rakom ossze :P (pl kicsit tobb uborka , kisse kevesebb krumpli stb) A martast mindig megkostolom mielott raontom hogy tuti fincsi legyen ;)

balintmonika
balintmonika Sun, 2014-03-02 12:38

Az ember mindig tanul valamit.Francisalátát kismilliószor készítettem már,de az olivaolajas variációt most próbáltam először.Bejött.Köszi!

premzoli
premzoli Wed, 2010-08-18 16:22

Próbálj egy kis, kockára vágott hagymát is beletenni.
Igazán feldobja. Én is egy barátomtól lestem el.

Dorka
Dorka / Dorka Wed, 2010-08-18 17:52

Kedves Premzoli!

Köszönöm a tippet , biztosan ki fogom próbálni , mert szeretem a hagymás ételeket! Üdv: Dorka

Dorka
Dorka / Dorka Mon, 2010-02-08 08:54

Kedves Hasznos Virág!

Mifelénk is petrezselyemgyökérnek hívják. Minden receptben sorkerül apró változtatásokra.

flava
flava Mon, 2016-08-29 04:27

Megis mikoze van a recephez annak hogy te , vagy ti , vagy akar tifeletek hogyan nevezik a feherrepat?
Ez nemvolt egy hasznos hozzaszolas :)

Lidi
Lidi Mon, 2010-02-01 18:59

Tejföl helyett próbáld meg natúr joghurttal!
Sokkal könnyebb!
Ez csak egy ötlet,de különben mind a kétféle képen fini!

222
burgonya 3 db
sárgarépa 20 dkg
fehérrépa 20 dkg
zöldborsó 20 dkg
csemegeuborka 2 közepes db
alma 2 db
tejföl 4 dl
majonéz 3 ek
mustár 2 ek
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint