r
Nosalty Logó

Franciasaláta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Franciasaláta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1794 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    779 micro
  • β-karotin
    1982 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 224 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2540.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1245.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2070 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    6231 micro
  • β-karotin
    15855 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5573 micro
Összesen 1794 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    861 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, és apró kockára vágva puhára főzzük a zöldborsóval együtt, majd leszűrjük.
  2. A héjában főtt burgonyát, az ecetes uborkát és a meghámozott almát szintén kockára vágjuk.
  3. Az olajat, a sót és a mustárt jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt. Az összes zöldségfélét leöntjük a mártással, összekeverjük, és legalább 3-4 órára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 44477
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 01.

Ajánló

Mi szoktunk adni hozzá kukoricakonzervet is, de ez ízlés kérdése.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nálunk Anya készíti a legjobban, így minden évben Ő csinálja.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Tejföl helyett próbáld meg natúr joghurttal! Sokkal könnyebb! Ez csak egy ötlet,de különben mind a kétféle képen fini!

Dorka

Kedves Lidi! Köszönöm az ötletet!

Hasznos Virág

Bocsánat de a fehérrépát mi mindig petrezselyem gyökérnek neveztük. Vira

Törölt felhasználó

Megis mikoze van a recephez annak hogy te , vagy ti , vagy akar tifeletek hogyan nevezik a feherrepat? Ez nemvolt egy hasznos hozzaszolas :)

Hasznos Virág

... köszönöm a recept tökételetes. Vira

Dorka

Kedves Hasznos Virág! Mifelénk is petrezselyemgyökérnek hívják. Minden receptben sorkerül apró változtatásokra.

Törölt felhasználó

Próbálj egy kis, kockára vágott hagymát is beletenni. Igazán feldobja. Én is egy barátomtól lestem el.

Dorka

Kedves Premzoli! Köszönöm a tippet , biztosan ki fogom próbálni , mert szeretem a hagymás ételeket! Üdv: Dorka

Törölt felhasználó

Az ember mindig tanul valamit.Francisalátát kismilliószor készítettem már,de az olivaolajas variációt most próbáltam el?ször.Bejött.Köszi!

Dorka

Szívesen , örülök, hogy ízlett!

Törölt felhasználó

Ez a franciasalata a legfinomabb szerintem ! En is mindig igy csinalom . Nem mindig meregetek ki minden hanem csak ugy kb-ra rakom ossze :P (pl kicsit tobb uborka , kisse kevesebb krumpli stb) A martast mindig megkostolom mielott raontom hogy tuti fincsi legyen ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek