Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi diótorta

Karácsonyi diótorta
Karácsonyi diótorta
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor kötelező minden látogatásnál megkóstolni a házigazdák bejglijét. Ami elég megterhelő. Ezért hoztam egy alternatívát, ami ünnepi, karácsonyillatú, mégis könnyebb és változatosabb.

Ez a torta glutén és tejtermék nélkül, hozzáadott cukor nélkül készül. Hálásak lesznek érte a különféle diétát tartó vendégek! Teljes élményt nyújt, minden "kompromisszum" nélkül élvezhető az íze, állaga. 

hozzávalók / 10 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Botmixerrel összeturmixoljuk a megsült sütőtököt, a mézet, a tojássárgájákat és a kókuszolajat.
  2. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval habbá verjük.
  3. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, és belekanalazzuk a sütőtökös keverékbe. Majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje-habot is.
  4. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát.
  5. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Hozzávalók a krémhez

  1. A csokoládét és a kókuszolajat gőz fölött felolvasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a kimagozott datolyát, a sütőtökpürét, a narancs héját, a fűszereket, és botmixerrel krémmé turmixoljuk. Ezután belekeverjük a darált diót.
  3. A növényi tejet felmelegítjük, belekeverjük a zselatint, kevergetve feloldjuk benne (nem forraljuk!). Langyosra hűtjük.
  4. A diós pürét hozzákeverjük a zselatinos növényi tejhez.

Összeállítás

  1. A kihűlt tortalapot visszatesszük a formába, és rákanalazzuk a langyos krémet.
  2. Hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni. Tetejét darált dióval és csokoládéval díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 858
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

mandulaforgács

Mióta szakács: 2016.11.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny, Pur karácsonyi finomságok receptverseny
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokitorta, paleo torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-12-16 15:06

Kedves Játékosunk!
Gratulálunk, Te vagy az egyik nyertes, a NOSALTY – Danubius Hotels Group közös, fűszeres sütemények receptversenyén.

A nyereményértesítő e-mailt már elküldtük Neked. Amennyiben ez az e-mail nem érkezett meg hozzád, kérlek küldd el a teljes nevedet, címedet és telefonszámodat a jatek@nosalty.hu e-mail címre, hogy a szervezők minél hamarabb felvehessék veled a kapcsolatot.
Üdvözlettel: NOSALTY

378
sütőtök 10 dkg
kókuszolaj 0.5 dl
méz 10 dkg
tojás 4 db
kukoricaliszt 6 dkg
lenmagliszt 3 dkg
tápiókaliszt 3 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
fahéj 1 kk
szódabikarbóna 2 kk
1 csipet
étcsokoládé 5 dkg
kókuszolaj 0.5 dl
datolya 18 dkg
sütőtök 15 dkg
dió 15 dkg
zselatin 2 ek
növényi tej 2 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
szegfűszeg 1 kávéskanál
zöld kardamom 1 kávéskanál