Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipánkrémes torta

Marcipánkrémes torta
Marcipánkrémes torta
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a marcipánért rajongó Kristóf unokaöcsémnek készítettem a 16.-ik születésnapjára, a kívánt epermisu mellé. Finom, könnyű torta. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 380 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Diós piskóta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Diós piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojássárgákhoz adjuk a sütőporral és a darált dióval elkevert 12 dkg lisztet 2-3 részre osztva. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. A zsiradékkal és a liszttel megszórt tortaformába simítjuk a masszát.
  4. Előmelegített, 160 fokos sütőbe tesszük, és kb. 40 percet sütjük (tűpróba!).
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük kihűteni.

Krém

  1. A krémhez lereszeljük a marcipánmasszát (lehetőleg előtte hűtőben tartsuk, mert úgy könnyebb reszelni).
  2. 5 dl habtejszínt lábosba öntünk, és tűzre tesszük. Beletesszük a lereszelt marcipánt. Addig kevergetjük, ameddig a marcipán felolvad, de vigyázzunk, hogy a tejszín ne forrjon fel. Kihűtjük, és lehetőleg másnapig hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Egy kis lábosba 0,4 dl vizet teszünk. Ha a víz felmelegedett, akkor a kicsavart zselatinlapokat feloldjuk benne.
  4. Az 1 dl habtejszínt habbá verjük.
  5. A marcipánkrémet is habosra keverjük, majd a kihűlt, de még folyékony zselatint hozzákeverjük a habverővel. Majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot. Hűtőbe tesszük 25-30 percre.
  6. A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Megtöltjük a tortánkat a krémmel, a tetejére és az oldalára csak vékony réteget kenjünk.

Tetejére

  1. A lübecki marcipánt összegyúrjuk, majd sütőpapíron kinyújtjuk nagyobbra, mint a tortánk átmérője.
  2. Óvatosan átemeljük a tortánkra, és szépen rásimítjuk a tetejére, oldalára.
  3. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és díszítjük vele a tortánkat. Tehetünk rá ízlésünk szerint más díszítéseket is.
  4. Hűtőbe tesszük pár órára, de legjobb másnapig.
  5. Szeletelve tálaljuk ezt a finomságos tortát.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 22 399
elküldve: 5
receptkönyvben: 87
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

marcipánkrémes diótorta, diótorta marcipános krémmel, tejszínes-marcipános diós torta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

papesz6
papesz6 Tue, 2016-10-25 14:46

Kedves Gonoszka1!

Nagyon tetszik ez a recept, szeretném megcsinálni.Még soha nem dolgoztam lapzselatinnal, ezért azt szeretném kérdezni,hogy azt csak 0,4 dl.ben kell feloldani? Az nagyon kevésnek tűnik, csak azért kérdezem.
Válaszodat előre is köszi!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Tue, 2016-10-25 16:13

Kedves Papesz6!
Igen, mert az a víz csak azért kell, hogy a zselatin feloldódjon. A tejszín az 6 dl, tehát bőven elég a krémhez. És a zselatint a marcipános tejszínbe keverjük bele! Remélem, hogy sikerülni fog, és bízom benne, hogy ízleni fog Nektek ez a remek torta. Jó sütögetést kívánok! Szép napot! Üdvözlettel: Kinga

papesz6
papesz6 Tue, 2016-10-25 16:28

Kedves Ki ga! Köszi a gyors segitséget!Biztos nagyon finom lesz! :)
További szép napot!
Eszter

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Tue, 2016-10-25 20:05

Kedves Eszter! Nagyon szívesen! Remélem ízleni fog! Szép estét kívánok! Üdvözlettel: Kinga

Mogyee
Mogyee Fri, 2016-02-26 22:32

Kedves Gonoszka!
Valami brutálisan marcipánosat kerestem a bátyám kérésére, és azt hiszem, meg van a tökéletes jelölt a közelgő születésnapra, köszönet érte! :) A kérdésem az lenne, hogy az ünnepelt nem szereti a diót, így a tésztában kipótolhatom azt liszttel, esetleg kakaóporral? Ha vegyesen, akkor milyen arányban?
Előre is köszönöm a válaszod! :)

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2016-03-03 16:02

Kedves Mogyee! ! Természetesen kipótolhatod liszttel is, vagy liszttel, és kakakóporral vegyesen. Én vagy 10 dkg lisztet és 2 dkg cukrozatlan kakaóport tennék hozzá, vagy 12 dkg lisztet. Elnézést, hogy csak most válaszolok, de eddig nem voltam, így nem vettem észre az értesítést. Remélem, hogy ha már elkészítetted akkor is remekül sikerült, és remélem, hogy bátyádnak is nagyon ízlett! Boldog születésnapot, és ünneplést kívánok! Üdvözlettel: Kinga

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2014-10-05 09:19

Kedves Anyanéna! Köszönöm! Nekünk nagyon ízlett , mert tényleg nagyon finom! Mondhatom, hogy kelendő volt. Remélem ha elkészíted, akkor nektek is ízleni fog! Üdvözlettel:Kinga

997
tojás 8 db
cukor 24 dkg
finomliszt 13 dkg
dió 12 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
kókuszzsír 8 g
növényi habtejszín 6 dl
marcipán 45 dkg
lapzselatin 1 csomag
marcipán 30 dkg
étcsokoládé 3 dkg