r
Nosalty Logó

Marcipánkrémes torta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gonoszka1
Marcipánkrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Diós piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Diós piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 7988 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Diós piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    161.1 g

Zsír

  • Összesen
    429.2 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6301.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2574 mg
  • Nátrium
    1952 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    855.1 g
  • Cukor
    680 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1991 micro
Összesen 7988 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Diós piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Diós piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojássárgákhoz adjuk a sütőporral és a darált dióval elkevert 12 dkg lisztet 2-3 részre osztva. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. A zsiradékkal és a liszttel megszórt tortaformába simítjuk a masszát.
  4. Előmelegített, 160 fokos sütőbe tesszük, és kb. 40 percet sütjük (tűpróba!).
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük kihűteni.

Krém

  1. A krémhez lereszeljük a marcipánmasszát (lehetőleg előtte hűtőben tartsuk, mert úgy könnyebb reszelni).
  2. 5 dl habtejszínt lábosba öntünk, és tűzre tesszük. Beletesszük a lereszelt marcipánt. Addig kevergetjük, ameddig a marcipán felolvad, de vigyázzunk, hogy a tejszín ne forrjon fel. Kihűtjük, és lehetőleg másnapig hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Egy kis lábosba 0,4 dl vizet teszünk. Ha a víz felmelegedett, akkor a kicsavart zselatinlapokat feloldjuk benne.
  4. Az 1 dl habtejszínt habbá verjük.
  5. A marcipánkrémet is habosra keverjük, majd a kihűlt, de még folyékony zselatint hozzákeverjük a habverővel. Majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot. Hűtőbe tesszük 25-30 percre.
  6. A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Megtöltjük a tortánkat a krémmel, a tetejére és az oldalára csak vékony réteget kenjünk.

Tetejére

  1. A lübecki marcipánt összegyúrjuk, majd sütőpapíron kinyújtjuk nagyobbra, mint a tortánk átmérője.
  2. Óvatosan átemeljük a tortánkra, és szépen rásimítjuk a tetejére, oldalára.
  3. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és díszítjük vele a tortánkat. Tehetünk rá ízlésünk szerint más díszítéseket is.
  4. Hűtőbe tesszük pár órára, de legjobb másnapig.
  5. Szeletelve tálaljuk ezt a finomságos tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 31500
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcipánkrémes torta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát a marcipánért rajongó Kristóf unokaöcsémnek készítettem a 16.-ik születésnapjára, a kívánt epermisu mellé. Finom, könnyű torta. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 380 kalória van.

Hozzávalók

Diós piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek