r
Nosalty Logó

Marcipánkrémes torta

Gonoszka1
Marcipánkrémes torta
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Diós piskóta

Krém

Tetejére

997
Kalória
20.1g
Fehérje
106.9g
Szénhidrát
53.6g
Zsír
39.5g
Víz
181.8g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
85g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Diós piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Diós piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 7988 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Diós piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    161.1 g

Zsír

  • Összesen
    429.2 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6301.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2574 mg
  • Nátrium
    1952 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    855.1 g
  • Cukor
    680 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    316.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1991 micro
Összesen 7988 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

Diós piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojássárgákhoz adjuk a sütőporral és a darált dióval elkevert 12 dkg lisztet 2-3 részre osztva. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. A zsiradékkal és a liszttel megszórt tortaformába simítjuk a masszát.
  4. Előmelegített, 160 fokos sütőbe tesszük, és kb. 40 percet sütjük (tűpróba!).
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük kihűteni.

Krém

  1. A krémhez lereszeljük a marcipánmasszát (lehetőleg előtte hűtőben tartsuk, mert úgy könnyebb reszelni).
  2. 5 dl habtejszínt lábosba öntünk, és tűzre tesszük. Beletesszük a lereszelt marcipánt. Addig kevergetjük, ameddig a marcipán felolvad, de vigyázzunk, hogy a tejszín ne forrjon fel. Kihűtjük, és lehetőleg másnapig hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Egy kis lábosba 0,4 dl vizet teszünk. Ha a víz felmelegedett, akkor a kicsavart zselatinlapokat feloldjuk benne.
  4. Az 1 dl habtejszínt habbá verjük.
  5. A marcipánkrémet is habosra keverjük, majd a kihűlt, de még folyékony zselatint hozzákeverjük a habverővel. Majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot. Hűtőbe tesszük 25-30 percre.
  6. A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Megtöltjük a tortánkat a krémmel, a tetejére és az oldalára csak vékony réteget kenjünk.

Tetejére

  1. A lübecki marcipánt összegyúrjuk, majd sütőpapíron kinyújtjuk nagyobbra, mint a tortánk átmérője.
  2. Óvatosan átemeljük a tortánkra, és szépen rásimítjuk a tetejére, oldalára.
  3. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és díszítjük vele a tortánkat. Tehetünk rá ízlésünk szerint más díszítéseket is.
  4. Hűtőbe tesszük pár órára, de legjobb másnapig.
  5. Szeletelve tálaljuk ezt a finomságos tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a tortát a marcipánért rajongó Kristóf unokaöcsémnek készítettem a 16.-ik születésnapjára, a kívánt epermisu mellé. Finom, könnyű torta. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 380 kalória van.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek