Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A növényi tej erjesztett gabonából előállított, állati eredetű tejet helyettesítő tej.
A gabonatejet zabból, rizsből, rozsból, búzából vagy szójából állítják elő.
A növényi tej küllemét tekintve nagyon hasonlít a tehéntejhez. Kevesebb fehérjét és több szénhidrátot tartalmaz, mint a tehéntej. Kevés telített zsírsavat tartalmaz, és nem tartalmaz laktózt (tejcukrot). Így a tejcukorra érzékenyek is fogyaszthatják. Tejfehérjét sem tartalmaz, ezért vegetáriánusok és tejfehérje érzékenyek is fogyaszthatják.
Vanília, csokoládé és más ízesítésekkel is kapható. Gyakran tartalmaz hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat. A növényi tejszín is kedvelt alapanyaga elsősorban a vegetáriánus konyhának.
kókusztej a gyümölcshús és víz pürésített keverékéből készül, melyet kendőn paszíroznak át és így nyerik a tejszerű folyadékot.
Számos fogás: szószok, levesek, és néhány koktél, pl. a "Piña Colada" kedvelt alapanyaga.
A rizstej a növényi tej leggyakoribb formája. Bő vízben főzött darált rizsből állítják elő, mely erjedni kezd. A krémes állagú masszát fermentálják, azaz erjesztik és átszűrik. Növényi olajat adnak az átszűrt folyadékhoz és emulgeálják, azaz a folyadékban az eredetileg nem elegyedő olajat eloszlatják.
Európában a rizstejet elsősorban a vegetáriánusok és azok fogyasztják, akik tejfehérje- vagy tejcukor érzékenyek.
A szójatej szójababból előállított növényi ital. Természetéből fakadólag magas a fehérje- és alacsony a zsírtartalma. Telítetlen zsírsavakban gazdag és kevés koleszterint tartalmaz.
A tofut szójatejből állítják elő, melyet altatnak, majd az aludt tejet szögletes tömbökké préselik.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Növényi tej alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!