Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (1)

leírás

A len magjából az olaj kipréselése után őrléssel nyert lisztféle. A len évezredek óta ismert és használt haszon- ill. gyógynövény. A szárából nyert rostokat szövetkészítésre, magját pedig étkezési és gyógyászati célokra használták. A lenmagból nyert olaj nem csak táplálkozási célokra alkalmas, festékeket, lakkokat, ragasztókat is gyártanak belőle. A lenmag fogyasztása rendkívül egészséges, mivel igen nagy arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat, amelyek előállítására az emberi szervezet képtelen. A lenmagnak magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint, kezelhetőek az ízületi gyulladások, serkenti az agyműködést. Lenmaglisztet elsősorban kenyérsütésre használnak, de terápiás céllal, esetleg tejtermékekkel fogyasztva orvosolhatóak vele bizonyos gyomorbántalmak

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Sötét, hűvös, száraz helyen.

Lenmagliszt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Gringabringa
        Gringabringa Thu, 2017-05-04 00:20

        Ha esetleg valakinek eszébe jutna besamelt csinálni vele: ne tegye!
        Olyan állaga lett, mint a takonynak, egy takonyzselé. Persze jól sűrít a lenmag, szó szerint kocsonyásít de szerintem pont ezért erre alkalmatlan.