Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-csokis fánkos torta

Diós-csokis fánkos torta
Diós-csokis fánkos torta
90 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ferenc napra készítettem. Kettő is van a családban. A sütési idő 25 + 15 perc. A megadott 40 perc a tortára és a fánkra értendő.

hozzávalók / 6 adag

A tortához

A krémhez

A fánkhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját, rácsurgatjuk a mézet, majd óvatosan beleforgatjuk a morzsával és a citromhéjjal elvegyített diót. 25 cm átmérőjű tortaformában, előmelegített sütőben megsütjük.
  2. 5 dl tejet felteszünk forrni. A 2 tojást a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingport és a kakaót, csomómentesre kavarjuk, majd a maradék tejjel felhigítjuk és a forrásban lévő tejhez adjuk. Állandó kavarással besűrítjük. Levesszük a tűzről, beletördeljük a csokit és addig kavarjuk, míg a forró masszában elolvad. A krémet kihűtjük, vigyázzunk, hogy ne bőrözzön meg, majd hozzáadjuk a habosra kavart vajat.
  3. Ha a torta megsült hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen 3 részre vágjuk.
  4. Amíg a krém kihűl, elkészítjük a fánkokat a szokásos módon. A vizet felforraljuk, a vajat felolvasztjuk benne, majd a liszttel addig kavarjuk, amíg elválik az edénytől. Ha lehűlt, egyenként elkavarjuk benne a tojásokat, és a szokásosnál kisebb halmokat nyomunk a sütőpapírra. Kb 15 perc alatt megsütjük, közben nem nyitjuk ki a sütőajtót.
  5. Amikor a fánkok megsültek és kihűltek, félig töltjük a krémmel, a többi krémet három részre osztjuk, megkenjük az elvágott torta lapokat, egymásra helyezzük, a tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.
  6. Körbe rárakjuk a fánkokat, az előre felvert és behűtött tejszínhabból nyomunk a tetejére, majd visszarakjuk a levágott kalapjukat. A maradék tejszínhabból még kidíszíthetjük a tortát.
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 835
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes-fánkos torta, töltött fánkos torta, diótorta tejszínes krémmel töltött fánkkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1083
cukor 15 dkg
méz 5 dkg
dió 15 dkg
kekszmorzsa 2 ek
tojásfehérje 6 db
tojássárgája 6 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
tejszínízű pudingpor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 15 dkg
tej 9 dl
tojás 2 db
étcsokoládé 15 dkg
vaj 15 dkg
víz 50 ml
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tojás 2 db