r
Nosalty Logó

Diós-csokis fánkos torta

Csiki Piroska
Diós-csokis fánkos torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tortához

A krémhez

A fánkhoz

1083
Kalória
23.3g
Fehérje
107.6g
Szénhidrátok
63.4g
Zsír
89.2g
Víz
410.7g
Koleszterin
5.2g
Rost
76.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tortához

A krémhez

A fánkhoz

Összesen 1083 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tortához

A krémhez

A fánkhoz

Összesen 6496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tortához

A krémhez

A fánkhoz

Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 1083 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    380.1 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    2464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5832.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1631 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    631 mg
  • Foszfor
    1978 mg
  • Nátrium
    1322 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.4 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    535.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2140 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    1661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2097 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2364 micro
Összesen 6496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

A tortához

  1. A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját, rácsurgatjuk a mézet, majd óvatosan beleforgatjuk a morzsával és a citromhéjjal elvegyített diót. 25 cm átmérőjű tortaformában, előmelegített sütőben megsütjük.
  2. 5 dl tejet felteszünk forrni. A 2 tojást a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingport és a kakaót, csomómentesre kavarjuk, majd a maradék tejjel felhigítjuk és a forrásban lévő tejhez adjuk. Állandó kavarással besűrítjük. Levesszük a tűzről, beletördeljük a csokit és addig kavarjuk, míg a forró masszában elolvad. A krémet kihűtjük, vigyázzunk, hogy ne bőrözzön meg, majd hozzáadjuk a habosra kavart vajat.
  3. Ha a torta megsült hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen 3 részre vágjuk.
  4. Amíg a krém kihűl, elkészítjük a fánkokat a szokásos módon. A vizet felforraljuk, a vajat felolvasztjuk benne, majd a liszttel addig kavarjuk, amíg elválik az edénytől. Ha lehűlt, egyenként elkavarjuk benne a tojásokat, és a szokásosnál kisebb halmokat nyomunk a sütőpapírra. Kb 15 perc alatt megsütjük, közben nem nyitjuk ki a sütőajtót.
  5. Amikor a fánkok megsültek és kihűltek, félig töltjük a krémmel, a többi krémet három részre osztjuk, megkenjük az elvágott torta lapokat, egymásra helyezzük, a tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.
  6. Körbe rárakjuk a fánkokat, az előre felvert és behűtött tejszínhabból nyomunk a tetejére, majd visszarakjuk a levágott kalapjukat. A maradék tejszínhabból még kidíszíthetjük a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Tepsi mérete: 25

Ferenc napra készítettem. Kettő is van a családban. A sütési idő 25 + 15 perc. A megadott 40 perc a tortára és a fánkra értendő.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Így nevelj kaprot a kertedben, hogy bő termésű legyen

A kapor az egyik legmegosztóbb fűszernövény: vannak, akik minden ételben el tudnak képzelni egy kevéskét belőle, míg az ellentábor már az illatát (szagát?) sem bírja elviselni. Ha úgy érzed, a te kertedben ott a helye, akkor olvass tovább, hogy a lehető legtöbb teremjen belőle!

Top Receptek