Tápiókaliszt

Leírás

A maniókagyökérből kivont, szárított keményítőlisztből készül a tápióka, amelyet ma már számos különböző formában megtalálhatunk a boltok polcain, ezek egyike a tápiókaliszt. Rendkívül magas keményítőtartalmának köszönhetően a tápiókaliszt kiválóan alkalmas levesek, mártások, főzelékek sűrítésére, illetve magas víztartalmú gyümölcsökkel készített süteményekhez is használható. Glutén és laktózmentes, így liszt- és laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

Tápiókaliszt
358
Kalória
0.2g
Fehérje
88.7g
Szénhidrát
0g
Zsír
11g
Víz
-
Koleszterin
900mg
Élelmi rost
3.4g
Cukor

100 g Tápiókaliszt

fehérjetartalom

0.19 g

zsírtartalom

0.013 g

szénhidráttartalom

88.69 g

víztartalom

10.99 g

gramm tápiókaliszt?

Top ásványi anyagok

Kalcium

20 mg

Foszfor

7 mg

Vas

1.58 mg

Magnézium

1 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.008 g

Kolin

1.2 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.135 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.004 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.19 g

Zsír

telített zsírsav

0.005 g

egyszeresen telített zsírsav

0.005 g

többszörösen telített zsírsav

0.003 g

ásványi anyagok

Kalcium

20 mg

Vas

1.58 mg

Magnézium

1 mg

Foszfor

7 mg

Nátrium

1 mg

Cink

0.12 mg

Réz

0.02 mg

Mangán

0.11 mg

Szelén

0.8 µg

szénhidrát

rost

0.9 g

cukor

3.35 g

víz

10.99 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.004 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.135 mg

Folát

4 µg

Kolin

1.2 mg

B6 vitamin

0.008 g

50 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.