r
Nosalty Logó

Diós krumplitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mewick
Diós krumplitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 753 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 9037 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 345 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 753 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    590 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    207 g
  • Koleszterin
    1863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5513.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    935 mg
  • Foszfor
    2645 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    897.3 g
  • Cukor
    679 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2958 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    695 micro
  • Kolin:
    1161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2907 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 9037 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 345 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjában puhára főzzük, majd még melegen átpasszírozzuk, és megvárjuk, míg kihűl.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemyén habbá verjük.
  3. Egy tálban összekeverjük a tészta alkotóit, mikor egyenletes, óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjéket.
  4. A tésztát egy kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót és a krumplit, jól összedolgozzuk.
  6. Mikor meghűlt a tortalap, háromfelé vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7997
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 28.

Ajánló

Ha nem tudunk szépen szeletelni, kerek 26 cm-es kapcsos forma helyett, használhatunk lapos tepsiket is. Ez az adag tészta 2 db 34x24 cm-es tepsibe elegendő. Így nem kell kettében elszelni a tésztákat, és a kémmel is könnyebb dolgozni, mert nem morzsolódik a tészta teteje. Viszont mivel elég sűrű a nyers tészta, ezért kicsit macerás elsimítani a lapos tepsikben. A  vajas krém miatt a sütemény igazi élveteti értékét csak hidegen nyújtja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Krumplitorta kisgyerek korom óta minden névnapomon ott díszelgett az aasztalom. Mindig ezt kértem, mivel az a kedvencem. Most is épp ebből falatoztam, hiszen Karácsony előtt ünnepeljük a Viktória napot. Valójában ősrégi féltve őrzött családi recept, ami majdnem a feledés homályába veszett, hiszen nagyikám készítette nekem egészen 20 éves koromig. Sajnos 10 éve magamnak kell elkészítenem, de a jól bevált  nagyi féle receptet ki kellett kísérletezni. Előkerült a családból az "eredeti recept", amiben a tésztalapokat baracklekvárral kenik, és a krémben van némi rum is. Nem kétlem, hogy ezzel még finomabb, de én az "egyszerű" változatot szeretem. A legérdekesebb pedig az, hogy  évekig nem tudtam, miért nem ízlik a saját tortám, hiszen úgy csinálom, ahogy le van írva. Ekkor jöttem rá, hogy tényleg mindent betartok, csak margarin helyett vajjal készítem. Csalódottan kellett tudomásul vegyem, hogy ez a sütemény nekem csak margarinnal ízlik, hiszen 20 évig úgy ettem. Az ideit is úgy készítettem, és csodák csodája, mintha megint gyerek lennék!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek