r
Nosalty Logó

Diós krumplitorta

mewick
Diós krumplitorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

753
Kalória
10.6g
Fehérje
74.8g
Szénhidrát
49.2g
Zsír
62.6g
Víz
155.2g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
56.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 9037 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    590 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    207 g
  • Koleszterin
    1863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5513.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    935 mg
  • Foszfor
    2645 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    897.3 g
  • Cukor
    679 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    751.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2958 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    695 micro
  • Kolin:
    1161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2907 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 9037 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjában puhára főzzük, majd még melegen átpasszírozzuk, és megvárjuk, míg kihűl.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemyén habbá verjük.
  3. Egy tálban összekeverjük a tészta alkotóit, mikor egyenletes, óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjéket.
  4. A tésztát egy kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót és a krumplit, jól összedolgozzuk.
  6. Mikor meghűlt a tortalap, háromfelé vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Tetszés szerint díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

A Krumplitorta kisgyerek korom óta minden névnapomon ott díszelgett az aasztalom. Mindig ezt kértem, mivel az a kedvencem. Most is épp ebből falatoztam, hiszen Karácsony előtt ünnepeljük a Viktória napot. Valójában ősrégi féltve őrzött családi recept, ami majdnem a feledés homályába veszett, hiszen nagyikám készítette nekem egészen 20 éves koromig. Sajnos 10 éve magamnak kell elkészítenem, de a jól bevált  nagyi féle receptet ki kellett kísérletezni. Előkerült a családból az "eredeti recept", amiben a tésztalapokat baracklekvárral kenik, és a krémben van némi rum is. Nem kétlem, hogy ezzel még finomabb, de én az "egyszerű" változatot szeretem. A legérdekesebb pedig az, hogy  évekig nem tudtam, miért nem ízlik a saját tortám, hiszen úgy csinálom, ahogy le van írva. Ekkor jöttem rá, hogy tényleg mindent betartok, csak margarin helyett vajjal készítem. Csalódottan kellett tudomásul vegyem, hogy ez a sütemény nekem csak margarinnal ízlik, hiszen 20 évig úgy ettem. Az ideit is úgy készítettem, és csodák csodája, mintha megint gyerek lennék!

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek