Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diótorta Nikitől

Diótorta Nikitől
Diótorta Nikitől
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyuval túrtuk a recepteket, mikor a kezembe került egy "100 éves" Kiskegyed konyhája! Abban találtam egy 2 oldalas tortasorozatot. Több torta is tetszett, de mondtam anyunak, hogy ezt meg kell csinálnunk, hát megcsináltam, nagyon finom lett. :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

  • 2 marék felezett dió

ajánlat

Hát következőre több tojást teszek bele és sütőport is, mivel az eredeti recept nem írta. És lehet még dúsítani tejszínnel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítés: A torta méretére igazítjuk a sütőpapírt.
  2. Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy kis csipet sóval és a 8 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat habosra keverjük 4 dkg  porcukorral, apránként és felváltva hozzáadjuk a lisztet és a habot, majd a diót és a rumot óvatosan belekeverjük a masszába.
  3. Beletesszük a tortaformába, és előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig. Ha megsült kivesszük, és egy tálcán hagyjuk kihűlni teljesen.
  4. A krémhez előbb a 3 dl tejből és 6 dkg lisztből sűrű pépet főzünk, és hagyjuk kihűlni teljesen. Míg hűl, addig kikeverjük a vajat a porcukorral. Miután kihűlt a főzött krém, összedolgozzuk a vajas krémmel, majd apránként hozzákeverjük a vaníliás cukrot, diót és a rumot.
  5. A tortát felvágjuk 3-6 szeletre (attól függ, milyen nagy a torta), majd megkenjük a diós krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon. A torta tetején kijelöljük a szeleteket, és a fél diószemeket odatesszük.
  6. Tálalásig hűvös helyen tároljuk (én 3 szeletet vágtam).
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 368
elküldve: 4
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikolett

Mióta szakács: 2011.05.10.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rumos diótorta, diótorta, vajkrémes diótorta, diótorta főzött krémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

506
tojás 6 db
porcukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
dió 4 dkg
rum 1 ek
1 csipet
tej 3 dl
finomliszt 6 dkg
vaj 25 dkg
porcukor 15 dkg
dió 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
rumaroma 10 ml
dió 2 marék