r
Nosalty Logó

Pikáns borjúragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Pikáns borjúragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2483 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1934.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 621 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7738.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2460 mg
  • Nátrium
    4498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2483 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és a hagymát kockára vágjuk, a szalonnát csíkokra, a krumplit lereszeljük a finomfogú reszelőn.
  2. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a húst.
  3. Hozzáadjuk a szalonnacsíkokat, azzal is kavarunk párat, majd felöntjük a borral és még 2 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát.
  4. Mehetnek bele a kapribogyók, a reszelt krumpli és a citromkarikák, tárkonnyal fűszerezzük.
  5. Fedő alatt puhára pároljuk. Mialatt a hús puhul, a krumpli és a kapri szétfő. Vigyázat: a reszelt krumpli könnyen odakap, kevergessük!
  6. Végül hozzákeverjük a tejfölt, borsot darálunk rá, utánízesítjük, ha kell, összeforraljuk és tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21079
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 07.

Ajánló

Párolt rizssel, vagy párolt zöldségekkel könnyű ebéd vagy vacsora. A képen vajon párolt alma a rizs mellett (feltétlenül fahéj nélkül!).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns borjúragu
Harmathy Ildikó 313 recept

Békebeli jó kis borjúragu!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek