r
Nosalty Logó

Húsvéti töltött fasírt

Bodnár Évi
Húsvéti töltött fasírt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

272
Kalória
28.1g
Fehérje
12.4g
Szénhidrát
11.5g
Zsír
135.4g
Víz
209.3g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 272 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 1620 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 131 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 272 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6279.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2178 mg
  • Nátrium
    2507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    812.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    737 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    1087 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    982 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 1620 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. Az apróra vágott vörös-és fokhagymát 1 evőkanál kacsazsíron, csipet sóval, fedő alatt, lassú tűzön megpárolunk.
  2. A zsömlét beáztatjuk, jól kinyomkodjuk belőle a vizet és belemorzsoljuk a darált húsba. Fűszerezzük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a megpárolt hagymát és alaposan összegyúrjuk.
  3. Leterítünk legalább 3 réteg fólia darabot (ezzel át tudjuk majd emelni a tepsibe), rászórjuk a morzsát és ezen téglalap alakúra lapítjuk a hús 3/4 részét.

A töltelékhez

  1. Apró kockákra vágjuk a paprikákat és a főtt tojást, egyenletesen elrendezzük a húsmassza tetején, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  2. A fólia segítségével mindkét oldalon felhajtjuk a húsmassza széleit úgy, hogy kb. két ujjnyi magas legyen. Egyenletesen elosztjuk a töltelék tetején a maradék húst, és kézzel rudat formálunk. A fólia segítségével átfordítjuk a rudat, hogy szép formája legyen.
  3. Óvatosan átemeljük egy tepsibe, melyet 1 evőkanál zsírral kikenünk. A maradék zsiradékot elosztjuk a rúd tetején, és 190 fokon, légkeveréssel pirosra sütjük. Sütés közben időnként rákanalazzuk a tepsiben lévő zsiradékot, hogy ne száradjon ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek