r
Nosalty Logó

Baconös-fűszeres fasírtgombócok sajtmártással

NS
Baconös-fűszeres fasírtgombócok sajtmártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fasírthoz

A mártáshoz

985
Kalória
70.2g
Fehérje
11.1g
Szénhidrát
71.2g
Zsír
223.2g
Víz
271.2g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A fasírthoz

A mártáshoz

Összesen 985 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A fasírthoz

A mártáshoz

Összesen 1966 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A fasírthoz

A mártáshoz

Összesen 237 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2842.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    223.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 985 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5685.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1771 mg
  • Nátrium
    2215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    446.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 1966 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A sertéskarajt ledaráljuk, aprítjuk (kb. 30 dkg/2fő).
  2. A vöröshagymát és a fokhagymátfelkockázzuk és megdinszteljük kevés olajon.
  3. Hozzáadjuk a húshoz, majd a sót, a borsot, a borsikafüvet és a felkockázott bacont (4 csík) is, ezután tovább aprítjuk.
  4. Hozzákeverünk 1 tojást és a darált zabpelyhet (vagy prézlit), amennyit felvesz, hogy golyókká lehessen formázni.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, fóliával letakarva kb 40 percig sütjük időnként átforgatva.
  6. A mártáshoz egy serpenyőben összemelegítjük a mascarponét (2 ek), 5-5 dkg parmezánt és füstölt sajtot, kicsi tejszínnel fellazítjuk, só, bors és bacon kerül bele, és addig melegítjük, amíg kellő sűrűségű nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy újabb variáció a fasírtgolyóra... A bacon és sajt füstölt illata járja körbe tőle a konyhát.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek