r
Nosalty Logó

Húsvéti répás süti

Katharosz
Húsvéti répás süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

2337
Kalória
30.6g
Fehérje
219.8g
Szénhidrát
152.8g
Zsír
182.3g
Víz
363.2g
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
138.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 9343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219.8 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    2324 micro
  • β-karotin
    5623 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 2337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.6 g

Zsír

  • Összesen
    611.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    228 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    1453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5178.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2248 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    879.1 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    729.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3749 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    1069 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1482 micro
  • α-karotin
    9294 micro
  • β-karotin
    22491 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2363 micro
Összesen 9343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    334 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálban összeforgatjuk a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, gyömbért, narancshéjat és az apróra zúzott, de azért darabos pekándiót.
  2. Egy sajtreszelőn finomra reszeljük a sárgarépát, nem kell kinyomni a levét!
  3. Közben a tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd kisebb adagokban hozzáadjuk az olajat és azzal is simára keverjük.
  4. Ezután 3-4 adagban mehet bele a lisztes keverék jól eldolgozzuk benne, legvégül eldolgozzuk benne a reszelt sárgarépát is!
  5. Sütőpapírral kibélelünk egy 30x40 cm-s tepsit, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát, ezután egy 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  6. Ha elkészült, hűlni hagyjuk!
  7. A kíhűlt lapot ketté vágjuk, majd az így kapott két lapot lapjában óvatosan kettévágjuk.
  8. Csomómentesre keverjük a tojásokat a kétféle cukorral a narancs levével és reszelt héjával valamint a keményítővel, közben a tejet felmelegítjük, majd a tojásos keverékhez adjuk folyamatos keverés közben.
  9. Az így előkészített masszát visszatesszük a tűzre és folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, végül beledolgozzuk 2-3 adagban a vajat, ezután levesszük a tűzről és átöntjük egy tálba, lefedjük és teljesen kihűtjük.
  10. A mascarponét a tejszínnel habbá verjük, majd adagonként beledolgozzuk a közben lehűlt narancsos krémet, szép selymes krémmé keverjük, 3 részre osztjuk úgy, hogy a tetejére is maradjon kb. 10 dkg belőle.
  11. Egy tálcára tesszük az első lapot, rákenjük a krém egyharmadát, majd így betöltjük a többi lapot is. Végül a tetejére kenjük a maradék krémet, folpackkal lefedjük és egy éjszakára hidegre tesszük.
  12. A grillázshoz a cukrot karamellizáljuk, majd a diós keverékre öntjük, ha teljesen kíhűlt, egy aprítógépben összezúzzuk, másnap befedjük vele a süteményünket! Ízlés szerint díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Nem víz, és nem gyümölcslé: ez a legjobb hidratáló ital...

Nyáron különösen oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, ami nem mindig könnyű, hiszen a vízre könnyen rá lehet unni, ha literszámra kell inni. Mi most egy olyan alternatívát mutatunk az idősebb korosztály számára, amely felfrissít, és segít hidratáltnak maradni!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...