Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Színes rakott piskóta

Színes rakott piskóta
Színes rakott piskóta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám találmánya ez a süti.

hozzávalók / 4 adag

Gyúrt lapokhoz:

Piskótához:

Krémhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Gyúrt lapokhoz:

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, ha szükséges, tejet adunk hozzá, hogy laza, könnyen nyújtható tészta legyen.
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk, kettévágjuk, és közepes tepsi hátán kisütjük.

Piskótához:

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Miután kemény lett a hab, hozzáadjuk a cukrot folyamatos keverés mellett, majd a tojások sárgáját, és fakanál segítségével óvatosan összeforgatjuk a sütőporral elkevert liszttel.
  3. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Krémhez:

  1. A tejet a pudingporokkal, cukorral felfőzzük, és félretesszük hűlni.
  2. Közben amíg hűl, addig felverjük a tejszínt a habpótló porral keményre.
  3. Miután a puding kihűlt, óvatosan fellazítjuk a habbal.
  4. Összeállítjuk a sütit: lap-krém-piskóta-krém-lap.
  5. Tetejét leszórhatjuk cukrozatlan kakaóporral (nem szükséges).
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 420
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges krémes szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1027
finomliszt 25 dkg
sertészsír 5 dkg
porcukor 3 ek
tojás 1 db
szalalkáli 1 késhegynyi
puncsaroma 15 csepp
tojás 6 db
finomliszt 6 ek
cukor 6 ek
sütőpor 0.5 csomag
tej 7 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 7 ek
habtejszín 2 dl
tejszínhab por 5 g