r
Nosalty Logó

Tökéletes zserbó

Nosalty
Tökéletes zserbó
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

1328
Kalória
17.1g
Fehérje
151.5g
Szénhidrát
74.8g
Zsír
63.2g
Víz
169.9g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
66.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 1328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 10628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 1328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    136.4 g

Zsír

  • Összesen
    598.5 g
  • Telített zsírsav
    260 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    1359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5308.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    884 mg
  • Foszfor
    2541 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1212.3 g
  • Cukor
    534 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    505.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2981 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    770 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2917 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 10628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 407 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk.
  2. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a hideg, kis kocákra vágott vajat, és gyorsan összemorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölt, a sót, a tojássárgáját, és összedolgozzuk. Négy egyenlő nagyságú tésztát vágunk belőle. Letakarva egy órára a hűtőbe tesszük.
  4. Közben fogjuk a tepsit, amiben sütni fogunk, és két sütőpapírt akkorára vágunk, mint az alja.
  5. Ha az egy óra letelt, kivesszük az egyik tésztagombócot, és az egyik sütőpapírra helyezve kinyújtjuk. A kilógó széleket levágjuk. A tésztát a papíros oldalával lefele a tepsibe tesszük.

A töltelékhez

  1. A diót elkeverjük a porcukorral. Ha az első tészta a tepsiben van, megkenjük a lekvár harmadával, és megszórjuk a cukros dió harmadával.
  2. Kivesszük a második tésztát is a hűtőből, ugyanúgy kinyújtjuk, mint az elsőt, a papíron. A papírral felfelé a töltelékre tesszük, majd lehúzzuk róla a papírt.
  3. Még kétszer így teszünk, a három rétegű töltelék tetejére az utolsó tésztalap kerüljön.
  4. Hústűvel jól megszurkáljuk, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre.
  5. Ha kész, kivesszük és langyosra hűtjük.

A csokimázhoz

  1. Egy edényt vízgőz fölé állítunk, beletesszük a csokit, a tejszínt és a vajat. Kevergetve összeolvasztjuk, majd a langyos sütemény tetejére öntjük.
  2. 1-2 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük, majd hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40X30

A zserbó nem egy egyszerű műfaj - sok lépésből áll, és ha csak egy is félremegy, akkor vagy kiszárad, vagy nem sül át, és így tovább. Ha ezzel a recepttel próbálkoztok, biztosan jól fog sikerülni! :)

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...