Nosalty Logó

Bejgli szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Bejgli szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 1073 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 10728 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 368 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1073 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205 g

Zsír

  • Összesen
    601.8 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    242 g
  • Koleszterin
    1072 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12866.6 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    5394 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1709 mg
  • Foszfor
    4805 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1184.7 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2304 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1004 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2259 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 10728 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 368 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 tk cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a vajjal elmorzsoljuk, a tejhez hozzáadjuk a cukrot, tojást és a sót, villával felverjük, a lisztre öntjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és összegyúrjuk. Ha szükséges egy kevés tejjel, vagy liszttel javítunk az állagán. 6 cipót formálunk (érdemes lemérni, hogy egyforma legyen). Fóliával letakarjuk és 3-4 órát hideg helyen tartjuk.
  2. Töltelék: A vizet, illetve a tejet felforraljuk, feloldjuk benne a cukrot. A sziruppal leforrázzuk a mákot, a tejjel a diót, 1-2 percig kis lángon kavarjuk, ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a mákhoz a citrom levét, a reszelt héját, a vajat és a vaníliát.
  3. Ugyanígy járunk el a dióval is. Hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre. A lekvárt csak felhasználás előtt tesszük bele és annyit, amennyi szükséges, hogy jól kenhető állagot kapjunk, ugyanis hűléssel keményedik a töltelék.
  4. Ha letelt a pihenési idő, 3 cipót beviszünk a hidegből és 3 mm vastagra kinyújtjuk, az elsőt beletesszük egy szilikonos papírral bélelt tepsibe, rákenjük a máktöltelék felét, majd rátesszük a második lapot, a maradék tölteléket és ráhelyezzük a harmadik lapot. Megkenjük tojássárgával és langyos helyen kb 30-35 percet kelesztjük. Ugyanígy járunk el a másik három cipóval és a diós töltelékkel, csak ezt úgy időzítsük, hogy akkorra keljen meg, amikor a másik megsült. Mielőtt a sütőbe tennénk, villával megszurkáljuk úgy, hogy teljesen átszúrjuk a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
  5. 15 perc után mérsékeljük a lángot, a vége felé, ha szükséges sütőpapírral letakarjuk, hogy ne égjen meg a teteje. Sütés után rácsra tesszük, hogy a gőz távozhasson.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 235886
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 23.

Receptkategóriák

Csiki Piroska 228 recept

Természetesen mindenki fűszerezheti ízlése szerint, sőt készítheti a saját bevált receptje szerint. Azoknak ajánlom ezt a módszert, akiknek hozzám hasonló módon ki szokott repedni a bejglije. Ez így nem történik meg és szeletelhetjük elképzelésünk szerint.  

Hozzászólások

Ági78

Szia Piroska! Ez nagyon klassz!:) Meg kell sütnöm! Köszi a receptet! Ági

Csiki Piroska

Néha elfelejtem megnyomni a válasz gombot.

Ági78

:) A gombbal én is így vagyok néha. :) Köszönöm és viszont kívánom Neked is! Ági

Csiki Piroska

Szia Ági! Örülök, hogy tetszik. Jó sütés-f?zést kívánok az ünnepekre. Piroska

Éva-Anyóca

Kedves Piroska! Nagyon guszta a diós és a mákos bejgli szeleted, ?szintén, miel?bbi elkészítésre hívogat! :-O Éva-Anyóca

Csiki Piroska

Kedves Éva! Ha szeretitek a diós-mákos bejglit érdemes megpróbálni, mert talán így a legegyszer?bb. Piroska

pussycat

Kedves Piroska! Ezt nekem is meg kell majd sutni, nagyon szepek. Koszi az otletet. Udv. Veronika

Csiki Piroska

Kedves Veronika, a te bejglid is gyönyör?. Puszi. Piroska

Torma

Szééép! A kép is! 3 vékony lap...ügyes vagy :) Talán egyszer én is "nekimerészkedek". A csavart bejglim szerencsére ritkán reped, de akkor sem sírok ;) Nincsen messze a szent este...remélem Nektek szép havas lesz! T:)

Csiki Piroska

Ha van bevált recepted nincs miért változtass. Azért próbálkoztam, mert biztonságosabb, egyszer?bb és gyorsabb is, mert nem kell feltekerni. Igen havas és még most is havazik. Puszi:Piroska

Olaszné Anci

Piroskám ! Micsoda nagyszer? ötlet ! Eszembe nem jutott volna. Gratulálok, ügyes vagy !De jó, hogy nálatok havazik ! Gyönyör? Karácsony estét kívánok, puszi: Anci

Csiki Piroska

Ancikám , köszönöm szépen. Most értünk haza , megvolt az angyaljárás az unokáinknál. Szép fehér Karácsonyunk van. Én is kívánok nagyon szép Karácsonyt. Puszi: Piroska

Olaszné Anci

Köszönöm Piroskám ! Eddig nagyon szép és tartalmas volt !Puszi: Anci

Törölt felhasználó

Szia :) Ezt mindenképpen kiprobálom o/ üdv.

Csiki Piroska

Szia, érdemes kipróbálni, mert egyszer?bb, mint a bejgli. Üdv.

GABELI THERESIA

Köszönöm, Lagzira megsüzöm,Nemetorszägban,

csatadi.nora

A glutén- és laktózmentes sütiket nagyon nehéz feltekerni, ezért nagyon örültem a receptnek. Nagyon jól sikerült. Köszönöm receptet.

Csiki Piroska

Örülök a sikerednek és köszönöm a visszajelzést.

Zsuzsamama56

Ilyen formában még nem sütöttem,de nagyon ötletes,és elkészítem a férjemnek!Köszönöm!

Csiki Piroska

Egyszer?bb így elkészíteni és nem kell attól félni, hogy kihasad. Nagyon szívesen a receptet.

Törölt felhasználó

Hogy ez mekkora ötlet!!!!!!!Üdv Csató

Csiki Piroska

Most küldök be egy bejglitortát, amiben mák és dió is van egyben. Az se rossz. Üdv. Piroska

Pecimaci

jóóóó

Csiki Piroska

Köszönöm.

Törölt felhasználó

Tetszik. Bejgli project feladva, idén ez lesz! Köszönöm.

Csiki Piroska

Ha ez tetszik nézd meg a Diós-mákos bejglitortámat is , ott kett? az egyben van. A receptjeim között megtalálod.

Törölt felhasználó

Ok. Köszönöm szépen, majd beszámolok az eredményr?l.

culiko55

szép a bejglid de nekem a hagyományos forma jön be.

Csiki Piroska

Ez csak egy ötlet, mindenki úgy készíti ahogy szereti. Az idén én a poronyó változatot készítem.

Molnár Erika

Kedves Csikipi, nagyon tetszik az ötleted és guszta is - karácsony és húsvétkor, amikor hazánkban sok családnál kerül az ünnepi asztalra a beigli, maradok a klasszikus változatnál. Mert szerintem ezen alkalmakkor, nekem a hagyományos feltekeréssel készült és felszeletelt rúd látványa, nagyban hozzá járul az ünnep klasszikus hangulatához a sok egyéb süti között! Nekem sem sikerül minden alkalommal tökéletesre a beigli rudam, de ez nálunk, egyáltalán nem ront az ünnep hangulatán! :) Hiszen - sajnos -, az életben sem tökéletes, soha semmi! :) Ezt azt érzést, sokkal nehezebb feladat elfogadni, ezért születnek manapság minden helyett, az újabb helyettesítések! Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és egy egészségben, sikerekben gazdag új esztend?t kívánok sok szerettel!

Csiki Piroska

Természetesen, ha van bevált recepted, fölösleges változtatni. Szoktam én is"rendes"bejglit is sütni. Azoknak szántam akik küszködnek vele és kevés idejük van. Nekem az újításokkal nincs semmi problémám, ami jó átveszem, a többi nem érdekel. Kívánok én is áldott kegyelmekben gazdag Karácsonyt!

E.D.

Jelentem: Megsutottem. Nagyon jol sikerult. Az ize a hagyomanyos bejgile de sokkal egyszerubb. En mar bisztosan nem meg szenvedek a hagyomanyos tekeressel. Ezzel a megoldassal nincs mi szetrepedjen :) Koszonom a receptet.

Csiki Piroska

Be örülök, hogy meg vagy elégedve vele és köszönöm, hogy visszajeleztél. Kívánok nagyon boldog új évet!

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.