Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zászló szelet

Zászló szelet
Zászló szelet
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Napok óta várta jobb sorsát a hűtőmben pár doboz joghurt, és a nemrégiben befőzött áfonyaszörpöm is kérette már magát... Ezúttal augusztus 20-a szelleme által megérintve próbáltam a magyar trikolort megidézni (ezért is neveztem zászló szeletnek), de a színekkel lehet játszadozni: a nehezen beszerezhető matcha teapor helyett kakaóval barna lehet az alsó lap, illetve más gyümiszörppel a zselatinos lap is lehet narancs, meggy, illetve málna színű és ízű, mesterséges festékek hozzáadása nélkül.

hozzávalók / 10 adag

Piskóta sütése

Joghurtos krém elkészítése

Zselatinos tető elkészítése

ajánlat

Szörp+ásványvíz helyett használhatunk bármilyen szénsavas üdítőt is, de annak a színe és íze is kevésbé lesz intenzív, mintha 100%-os gyümiszörpöt hígítanánk fel.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta sütése

  1. A tojások sárgáját krémesedésig kavarjuk a cukorral, majd hozzákavarjuk az olajat és a teaport. A fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, és ezt is beleforgatjuk a krémbe, majd beleszitáljuk a lisztet is. Papírral kibélelt, közepes méretű és magas falú tepsibe öntve előmelegített sütőben (180 °C) 10 perc alatt készre sütjük (nem jó, ha túlsül, mert a tészta szép zöld színe megbarnul).
  2. Kivéve a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a papírt az aljáról. A piskótát visszahelyezzük a tepsibe, félretesszük.

Joghurtos krém elkészítése

  1. A zselatinport fél dl vízben elkavarjuk, majd addig hevítjük, míg felfő, de nem hagyjuk főni, azonnal lehúzzuk a lapról, és még tovább kavargatjuk, hogy csomómentesen hűljön ki. A joghurtba elkeverjük a porcukrot, a vaníliát, majd a langyosra hűlt zselatint is kanalanként hozzákavarjuk. A tejszínből kemény habot verünk, ezt is beleforgatjuk kanalanként a joghurtos krémbe.
  2. A krémet a teljesen kihűlt piskótára öntjük.

Zselatinos tető elkészítése

  1. A szörphöz annyi szénsavas ásványvizet öntünk, hogy fél liter legyen a folyadék, és a pudingporhoz hozzáadva sűrűre főzzük. Miután besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hideg vízfürdőbe állítva kavargatjuk, hogy kihűlés közben ne csomósodjon meg, majd kézmelegen ráöntjük a joghurtos krém tetejére.
  2. Pár órára behűtjük, így szépen szeletelhetővé válik.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x24x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 439
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
56 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Joghurtos kocka, Trikolor szelet, Üdítős joghurt-szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

347
tojás 4 db
cukor 4 púpozott ek
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 4 csapott ek
matcha teapor 2 ek
1 csipet
görög joghurt 4 dl
habtejszín 2.5 dl
porcukor 12 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
zselatin 20 g
víz 0.5 dl
tejszínízű pudingpor 1 tasak
szörp 2 dl
ásványvíz 3 dl