r
Nosalty Logó

Zászló szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Zászló szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta sütése

Joghurtos krém elkészítése

Zselatinos tető elkészítése

Összesen 347 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta sütése

Joghurtos krém elkészítése

Zselatinos tető elkészítése

Összesen 3466 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta sütése

Joghurtos krém elkészítése

Zselatinos tető elkészítése

Összesen 196 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 347 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.3 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1007 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 3466 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

Piskóta sütése

Joghurtos krém elkészítése

Zselatinos tető elkészítése

Elkészítés

Piskóta sütése

  1. A tojások sárgáját krémesedésig kavarjuk a cukorral, majd hozzákavarjuk az olajat és a teaport. A fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, és ezt is beleforgatjuk a krémbe, majd beleszitáljuk a lisztet is. Papírral kibélelt, közepes méretű és magas falú tepsibe öntve előmelegített sütőben (180 °C) 10 perc alatt készre sütjük (nem jó, ha túlsül, mert a tészta szép zöld színe megbarnul).
  2. Kivéve a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a papírt az aljáról. A piskótát visszahelyezzük a tepsibe, félretesszük.

Joghurtos krém elkészítése

  1. A zselatinport fél dl vízben elkavarjuk, majd addig hevítjük, míg felfő, de nem hagyjuk főni, azonnal lehúzzuk a lapról, és még tovább kavargatjuk, hogy csomómentesen hűljön ki. A joghurtba elkeverjük a porcukrot, a vaníliát, majd a langyosra hűlt zselatint is kanalanként hozzákavarjuk. A tejszínből kemény habot verünk, ezt is beleforgatjuk kanalanként a joghurtos krémbe.
  2. A krémet a teljesen kihűlt piskótára öntjük.

Zselatinos tető elkészítése

  1. A szörphöz annyi szénsavas ásványvizet öntünk, hogy fél liter legyen a folyadék, és a pudingporhoz hozzáadva sűrűre főzzük. Miután besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hideg vízfürdőbe állítva kavargatjuk, hogy kihűlés közben ne csomósodjon meg, majd kézmelegen ráöntjük a joghurtos krém tetejére.
  2. Pár órára behűtjük, így szépen szeletelhetővé válik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x24x6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2937
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 25.

Ajánló

Szörp+ásványvíz helyett használhatunk bármilyen szénsavas üdítőt is, de annak a színe és íze is kevésbé lesz intenzív, mintha 100%-os gyümiszörpöt hígítanánk fel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Napok óta várta jobb sorsát a hűtőmben pár doboz joghurt, és a nemrégiben befőzött áfonyaszörpöm is kérette már magát... Ezúttal augusztus 20-a szelleme által megérintve próbáltam a magyar trikolort megidézni (ezért is neveztem zászló szeletnek), de a színekkel lehet játszadozni: a nehezen beszerezhető matcha teapor helyett kakaóval barna lehet az alsó lap, illetve más gyümiszörppel a zselatinos lap is lehet narancs, meggy, illetve málna színű és ízű, mesterséges festékek hozzáadása nélkül.

Hozzávalók

Piskóta sütése

Joghurtos krém elkészítése

Zselatinos tető elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek