r
Nosalty Logó

Húsleves-pástétom

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Húsleves-pástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A továbbiakban

Összesen 408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A továbbiakban

Összesen 1633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A továbbiakban

Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6954 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1163 micro
Összesen 408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3330.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3248 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    954 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    27818 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4653 micro
Összesen 1633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    636 micro
  • β-karotin
    1682 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A továbbiakban

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megpucoljuk (nem kell felvágni). A csirkemellet kockázzuk (nem kell apróra).
  2. A leveshez valókat feltesszük főni, forrástól számított 45 percig gyöngyöztetjük.
  3. Ha minden atopuha lett, elzárjuk alatta a gázt, leszűrjük, a fűszereket eltávolítjuk (legegyszerűbb teatojásba tenni az egészet, akkor könnyedén kiszedhető egyben).
  4. A levet bedobozoljuk, lehűtjük, fagyasztjuk, és örülünk, hogy legközelebb van alaplevünk, és nem kell kockázni.
  5. A húst és a zöldségeket aprítóba tesszük, és hagyjuk kicsit dolgozni a gépet. Nem kell nagyon pépesnek lennie, elég, ha jó darabos.
  6. Sózzuk, beleszórjuk a kakukkfüvet, a provence-i fűszert, ráöntjük a deci tejszínt.
  7. Egy serenyőben kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, és hozzáöntjük a zsírt (a sült szalonnát, ha senki nem látja, kenyérrel bekapkodjuk). Ez a lépés kihagyható, ha combbal dolgozunk, de a csirkemell elég száraz tud lenni.
  8. Hozzátesszük a két tanál tejfölt, a tojásokat, és a két kanál kukoricalisztet. Az egész masszát jól összedolgozzuk, és vajjal kikent, liszttel / zsemlemorzsával kiszórt püspökkenyér-formába öntjük, lefóliázzuk.
  9. Egy magas falú tepsibe forró vizet öntünk, és beleállítjuk a püspökkenyér formát, úgy, hogy kb. a massza 2/3-ig érjen a víz a külső tepsiben.
  10. 200 fokta előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Hústűvel ellenőrizzük, ha már nem ragad rá semmi, akkor kivesszük a vizes tepsiből, levesszük róla a fóliát, és 10 percre visszatesszük.
  11. Megvárjuk, míg kihűl, kiborítjuk, és szeleteljük. Hidegen, másnaposan még sokkal jobb.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9215
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 14.

Ajánló

A nap minden szakaszában elvagyok vele, kis rozskenyérrel és friss zöldséggel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám mindent újrafelhaszbáló receptkreációja. Még nem sikerült eldöntenem, hogy azért jobb, mert a "mellékterméke" révén van alaplé a mélyhűtőben, vagy azért érdemes előre alaplevet főznöm, hogy annak a "mellékterméke" pástétomként reinkarnálódjon. Midegy is, tiszta haszon.:)

Hozzávalók

A leveshez

A továbbiakban

Címlapról ajánljuk

További cikkek