r
Nosalty Logó

Cock-a-Leekie

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
P.
Cock-a-Leekie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 565 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2257 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1401 micro
Összesen 565 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2766.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1387 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    3357 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5602 micro
Összesen 2257 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is fontos: kerüljük a húsleveskocka használatát!
  2. A csirkehúst fazékban feltesszük főni annyi vízzel, hogy bőven ellepje. (Én egy egész, kb. 1 kilós csirkét szoktam feldarabolni hozzá.)
  3. Egy órán keresztül főzzük magában, néha lehabozzuk. A mi húslevesünkkel ellentétben, ezt kicsit nagyobb lángon kell főzni, nem lassan gyöngyözve.
  4. Egy óra után beletesszük a fűszereket, ha lehet, kis gézcsomagba kötve, a kakukkfű kivételével - azt beleszórhatjuk. Nem sózzuk! Beletesszük a kb. fél centis karikákra vágott póréhagymát, az aszalt szilvát, a barna cukrot, és még két órán át főzzük.
  5. Kb. másfél óra után, kivesszük a csirke darabjait, leszedjük róluk a húst, ésvisszatesszük a levesbe.
  6. Az utolsó 20 percben belefőzzük az árpagyöngyöt.
  7. Tálalás előtt vegyük ki belőle a fűszercsomagot, majd szedjük forrón tányérokba, és hintsük meg friss petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13622
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 13.

Ajánló

Èlettani hatása: közepesen savasít. Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A skótok húslevese. Egy régi, tradicionális étel Skóciában, legalább annyira hagyományos, mint a mi húslevesünk. Ugyanúgy hiszik, hogy még a holtakat is feltámasztja, és lábadozáskor ezt főzik a betegeknek. Meg máskor is. Csak úgy, mint nálunk. :-) Következésképp ugyanannyi ideig kell főzni is, mint a mi húslevesünket, hogy igazán zamatos legyen. Az aszalt szilvától izgalmasan aromás leves. Csak ajánlani tudom néha a hagyományos húsleves helyett hétvégére. A neve az angol cock (kakas) és leek (póréhagyma) szóból ered. Persze manapság már javarészt csirkéből készítik, de igazán erős a kakashústól lenne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek