Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hús töltve hússal

Hús töltve hússal
Hús töltve hússal
105 perc / előkészület: 30 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden reggel úgy készülök el a munkába, hogy még maradjon 25 percem Buddy Valastro főzős műsorát megnézni. Ő egy New Jersey-i olasz cukrász, nagy családdal, akiknek szívesen főz is. Aztán jön a nagy falatozás. Mindezt jó kis déli temperamentummal. Szeretem azt a konyhát, amit bemutat. Édesanyjától tanult főzni, és megőrizte azokat a hagyományokat, melyeket kisfiúként ellesett a konyhában. Én itt annyit változtattam, hogy ő a töltelékbe kolbászhúst tett (sertést), és bőrös pulykamellből készítette a sültet. Ezt pótoltam én a bacon-nel.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet "kinyitjuk" úgy, hogy egy éles késsel jobbról az egyharmad vastagságánál vízszintesen szeljük, majd a másik irányba is így teszünk. A húst szétnyitjuk, és ha 1 cm-nél vastagabb, akkor óvatosan folpack alatt kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  2. A csirkemellet durvára daráljuk vagy vágjuk. Két kanál olajon elkezdjük pirítani, miközben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadhatunk még egy fél citrom reszelt héját. Fehéredésig jól átforgatjuk, fakanállal szétnyomkodjuk, hogy mindenütt átsüljön a külseje. Ekkor rádobjuk a megmosott, megszárított bébispenótot és a fél fej reszelt fokhagymát. Átforgatjuk, míg megfonnyad.
  3. Késes aprítóba beletesszük a szelet kenyeret, egy csokor petrezselymet felaprítva, sót, borsot ízlés szerint, 7 dkg parmezánt frissen reszelve, valamint 2 ek olívaolajat, és összevágjuk nem túl finomra (ez Buddy Valastro panír morzsája).
  4. A keveréket elegyítjük a csirkés spenóttal. Ráütünk egy tojást is.
  5. A kiterített pulykamellet egyenletesen beterítjük ezzel a töltelékkel, majd szépen feltekerjük. Hústűvel rögzítjük. Teljesen beborítjuk bacon szalonnával.
  6. A tűzhelyen mindkét oldalát mély serpenyőben megkapatjuk, majd felöntjük a fehérborral. Kicsit forraljuk, míg elpárolog az alkoholtartalma, aztán hozzátöltjük a csirkelevest, körberakjuk a megtisztított, felszeletelt zöldségekkel, lefedjük.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük lefedve, így sütjük egy órát, majd a tetőt levéve 10-15 perc alatt megpirítjuk a külsejét.
  8. A húst kb. 10 percig pihentetjük, mielőtt felvágnánk.
  9. A zöldségekből és a megmaradt pecsenyeléből finom szószt készíthetünk hozzá.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x27 cm
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 33 765
elküldve: 8
receptkönyvben: 236
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csirkehúsos töltelékkel töltött pulykamell, töltött pulykamell bacönbe göngyölve, szalonnába göngyölt töltött pulykamell

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

488
pulykamell 1 kg
csirkemell filé 30 dkg
spenót 20 dkg
tojás 1 db
kenyér 1 szelet
petrezselyem 1 csokor
parmezán sajt 7 dkg
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 0.5 fej
bacon 20 dkg
fehérbor 2 dl
csirke alaplé 2 dl
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
halványító zeller 3 közepes szár