r
Nosalty Logó

Baconba göngyölt csirkemáj 4. - zöldségágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Debmo
Baconba göngyölt csirkemáj 4. - zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3603 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3261 micro
  • α-karotin
    1333 micro
  • β-karotin
    3429 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1970 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    162.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4325.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1901 mg
  • Nátrium
    1585 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1444.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14414 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2516 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13045 micro
  • α-karotin
    5332 micro
  • β-karotin
    13714 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    7879 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 2393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    378 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk. A burgonyát karikára, a répát zsülienre vágjuk, majd olívaolajjal meglocsoljuk, és átkeverjük, sózzuk-borsozzuk.
  2. Egy zománcos tálba (lehet teflon tepsi is) beletesszük a burgonyás répát, majd rárétegezzük a tv-paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát. Legvégül rákarikázzuk a nagyon vékonyra felszeletelt fokhagymát.
  3. Alufóliával lefedve, közepes hőmérsékletű sütőben 1 óráig sütjük.
  4. Míg a zöldségágy párolódik a sütőben, addig a májakat begöngyöljuk a baconnel. (A májakat ízlés szerint lehet fűszerezni, én csak borssal szoktam.)
  5. Egy óra elteltével a megpárolódott zöldségeket kivesszük, és a betekert májakat ráhelyezve kb. 15 percre visszarakjuk a sütőbe. Ekkor már nem kell lefedni. Kb. 7-8 perc után érdemes a májakat megforgatni, hogy mind a két oldaluk egyformán süljön.
  6. Tálaláskor fejenkét két májat teszünk tányérra a zöldségekkel körítve.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x16
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23824
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 18.

Ajánló

A zöldségágyat tetszőlegesen el lehet készíteni bármilyen más zöldségből, csak a fantázia szabhat határt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megvettem életem első zománcos tepsijét, ezért feltétlenül ki kellett próbáljam. Így elmélkedtem ki ezt a receptem, hogy a tál is lassan melegedjen fel, és a máj is forró sütőbe kerüljön be.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...