r
Nosalty Logó

Hús töltve hússal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Hús töltve hússal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 484 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3876 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2814 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2626 micro
Összesen 484 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    360.5 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10648.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    1465 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    3781 mg
  • Nátrium
    4340 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1740.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2369 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    1525 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    634 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    22510 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    21004 micro
Összesen 3876 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet "kinyitjuk" úgy, hogy egy éles késsel jobbról az egyharmad vastagságánál vízszintesen szeljük, majd a másik irányba is így teszünk. A húst szétnyitjuk, és ha 1 cm-nél vastagabb, akkor óvatosan folpack alatt kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  2. A csirkemellet durvára daráljuk vagy vágjuk. Két kanál olajon elkezdjük pirítani, miközben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadhatunk még egy fél citrom reszelt héját. Fehéredésig jól átforgatjuk, fakanállal szétnyomkodjuk, hogy mindenütt átsüljön a külseje. Ekkor rádobjuk a megmosott, megszárított bébispenótot és a fél fej reszelt fokhagymát. Átforgatjuk, míg megfonnyad.
  3. Késes aprítóba beletesszük a szelet kenyeret, egy csokor petrezselymet felaprítva, sót, borsot ízlés szerint, 7 dkg parmezánt frissen reszelve, valamint 2 ek olívaolajat, és összevágjuk nem túl finomra (ez Buddy Valastro panír morzsája).
  4. A keveréket elegyítjük a csirkés spenóttal. Ráütünk egy tojást is.
  5. A kiterített pulykamellet egyenletesen beterítjük ezzel a töltelékkel, majd szépen feltekerjük. Hústűvel rögzítjük. Teljesen beborítjuk bacon szalonnával.
  6. A tűzhelyen mindkét oldalát mély serpenyőben megkapatjuk, majd felöntjük a fehérborral. Kicsit forraljuk, míg elpárolog az alkoholtartalma, aztán hozzátöltjük a csirkelevest, körberakjuk a megtisztított, felszeletelt zöldségekkel, lefedjük.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük lefedve, így sütjük egy órát, majd a tetőt levéve 10-15 perc alatt megpirítjuk a külsejét.
  8. A húst kb. 10 percig pihentetjük, mielőtt felvágnánk.
  9. A zöldségekből és a megmaradt pecsenyeléből finom szószt készíthetünk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x27
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 35401
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hús töltve hússal
Évi néni 1830 recept

Minden reggel úgy készülök el a munkába, hogy még maradjon 25 percem Buddy Valastro főzős műsorát megnézni. Ő egy New Jersey-i olasz cukrász, nagy családdal, akiknek szívesen főz is. Aztán jön a nagy falatozás. Mindezt jó kis déli temperamentummal. Szeretem azt a konyhát, amit bemutat. Édesanyjától tanult főzni, és megőrizte azokat a hagyományokat, melyeket kisfiúként ellesett a konyhában. Én itt annyit változtattam, hogy ő a töltelékbe kolbászhúst tett (sertést), és bőrös pulykamellből készítette a sültet. Ezt pótoltam én a bacon-nel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek