Nosalty Logó

Hamburger házilag Csorbusztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csorbusz
Hamburger házilag Csorbusztól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hamburger zsemléhez

A hamburger húshoz

A szószhoz

Összesen 846 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hamburger zsemléhez

A hamburger húshoz

A szószhoz

Összesen 3389 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hamburger zsemléhez

A hamburger húshoz

A szószhoz

Összesen 225 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 846 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.5 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6602.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2120 mg
  • Nátrium
    3236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 3389 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    360 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

A hamburger zsemléhez

A hamburger húshoz

A szószhoz

Elkészítés

A hamburger zsemléhez

  1. A zsemle elkészítése:
  2. A lisztet, sót, cukrot elkeverjük az élesztővel. Belegyúrjuk a tojást és a vajat. Beleöntjük a vizet, de nem mindet, adagonként. Nem vizes, lágy tésztát akarunk kapni, hanem ruganyosat, masszívat.
  3. Miután a gép összedolgozta, egy órát kelesztjük meleg helyen. Majd egy óra múlva a géppel megint átdagasztjuk kb. 5-10 percig. Sima, ruganyos tésztát kell, hogy kapjunk.
  4. Hat részre osztjuk, mérlegen kiadagoljuk a zsemléket.
  5. Gömb alakúra formázzuk, belerakjuk a sütőtpapírral kibélelt tepsibe, és lenyomjuk őket lepény formákra. Távolságot azért hagyunk közöttünk, mert egy órára megint pihentetni kell, és közben nőnek a kicsikék, és kell hely, hogy elférjenek egymás mellett.
  6. Ha letelt az egy óra, 185 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
  7. A hús elkészítése:
  8. A darált húst sózzuk, és jó erősen borsozzuk.
  9. Kerek formákat lapogatunk belőlük, vékonyat, hogy átsüljenek. Nagyobbakat, mint a zsemle, ha netán sütés közben összemennének.
  10. A végén rádobjuk a cheddar lapkasajtot, hogy ráolvadjon.
  11. A szósz elkészítése:
  12. A szószhoz a lilahagymát jó apróra az uborkával együtt felaprítjuk, a többi alapanyagot összekeverjük vele.
  13. Aztán jöhet az összeállítás:
  14. A meleg zsemléket kettévágjuk, megkenjük szósszal, rárakjuk a húspogácsát a sajttal, és máris kész a fincsi házi hamburger.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 22531
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csorbusz 19 recept

Imádom a hamburgert, de inkább szeretek mindent házilag elkészíteni, mert tudom, miből készül. Ezt a receptet a barátnőmmel együtt állítottuk össze, innen-onnan felszedett dolgokból, saját tapasztalatból.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Végre! \o/

Csorbusz

:)

Törölt felhasználó

Kiváló recept az els? bet?t?l az utolsóig! Én pl. azokat a hamburger húspogácsa recepteket, amelyek hagymát, fokhagymát, tojást, zsemlemorzsát tartalmaznak, általában végig sem olvasom. Bár biztosan finomak fasírtnak, nem az az ízvilág, amit egy házias hamburgert?l várok. Mégis, ha megengeded, két megjegyzésem lenne, nem okoskodásból, hanem tapasztalatból: ha a pénztárca engedi, érdemes marhahúst, ráadásul lehet?leg faggyús marhahúst használni sertés vagy pulyka helyett, és ami még nagyon fontos szerintem, vagy a húspogácsák zsírján, vagy ha túl sok zsírja lett, akkor egy másik serpeny?ben, amit a húsok zsírjával kenünk ki, érdemes megpirítani a félbevágott zsemlék vágott felét, miel?tt megtöltjük. Állagra is, ízre is tovább fokozzuk így az élvezetet szerintem:)

Csorbusz

Dehogy okoskodás, minden infót gy?jtök. Kipróbálom marhahúsból is legközelebb:) Igen, a zsemléket lehet pirítani is, akkor a szósz nem "áztatja" át a zsemle vágott felületét, bár én úgy szeretem, ha egy kicsit "tocsog":))

Törölt felhasználó

most nyeltem le az utolsó falatot. a recept kiváló, anyukám meg ügyes :) köszönjük a kiváló ötletet, minden jót kívánunk!

Csorbusz

Köszönöm, és egészségetekre:)

Törölt felhasználó

Mivel nem vagyok az instant éleszt? híve,én frisset használtam.Mint már oly sokszor,most is munkára fogtam egyik legjobb konyhai barátomat,a kenyérsüt? gépet,annak is a dagasztó programját.A hús készítésekor kicsit féltem,hogy az sütés közben szétesik,de nem.Csuda nagy lakmározásba csapott át a hétköznapi vacsi.

Hozzávalók

A hamburger zsemléhez

A hamburger húshoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.