Hamburger házilag Csorbusztól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csorbusz

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
A hamburger zsemléhez
-
110g finomliszt400 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
7 kcal
-
45g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
A hamburger húshoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szószhoz
-
23g lilahagyma8 kcal
-
11g ketchup11 kcal
-
6g majonéz29 kcal
-
1g mustár0 kcal
-
10g csemegeuborka2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
17g lapkasajt61 kcal
Összesen
846
Kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
A hamburger zsemléhez
-
440g finomliszt1602 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
29 kcal
-
180g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
A hamburger húshoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szószhoz
-
90g lilahagyma33 kcal
-
45g ketchup45 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
68g lapkasajt243 kcal
Összesen
3389
Kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
A hamburger zsemléhez
-
29.2g finomliszt106 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
12g víz0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
A hamburger húshoz
-
33.2g darált sertéshús60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szószhoz
-
6g lilahagyma2 kcal
-
3g ketchup3 kcal
-
1.5g majonéz8 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
2.7g csemegeuborka1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
4.5g lapkasajt16 kcal
Összesen
225
Kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.9 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1650.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 809 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 188.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1357 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
846
Kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.5 g
Zsír
-
Összesen 128 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 642 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6602.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 696 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 2120 mg
-
Nátrium 3236 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 375 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 752.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 553 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 380 micro
-
Kolin: 568 mg
-
Retinol - A vitamin: 535 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 5428 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
3389
Kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 360 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
225
Kcal
Hozzávalók
A hamburger zsemléhez
-
44 dkg finomliszt
-
4 dkg vaj
-
1 db tojás
-
9 g instant élesztő
-
1 kk só
-
1 ek cukor
A hamburger húshoz
-
0.5 kg darált sertéshús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A szószhoz
-
1 db lilahagyma
-
3 ek ketchup
-
2 ek majonéz
-
1 kk mustár
-
1 db csemegeuborka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A hamburger zsemléhez
- A zsemle elkészítése:
- A lisztet, sót, cukrot elkeverjük az élesztővel. Belegyúrjuk a tojást és a vajat. Beleöntjük a vizet, de nem mindet, adagonként. Nem vizes, lágy tésztát akarunk kapni, hanem ruganyosat, masszívat.
- Miután a gép összedolgozta, egy órát kelesztjük meleg helyen. Majd egy óra múlva a géppel megint átdagasztjuk kb. 5-10 percig. Sima, ruganyos tésztát kell, hogy kapjunk.
- Hat részre osztjuk, mérlegen kiadagoljuk a zsemléket.
- Gömb alakúra formázzuk, belerakjuk a sütőtpapírral kibélelt tepsibe, és lenyomjuk őket lepény formákra. Távolságot azért hagyunk közöttünk, mert egy órára megint pihentetni kell, és közben nőnek a kicsikék, és kell hely, hogy elférjenek egymás mellett.
- Ha letelt az egy óra, 185 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
- A hús elkészítése:
- A darált húst sózzuk, és jó erősen borsozzuk.
- Kerek formákat lapogatunk belőlük, vékonyat, hogy átsüljenek. Nagyobbakat, mint a zsemle, ha netán sütés közben összemennének.
- A végén rádobjuk a cheddar lapkasajtot, hogy ráolvadjon.
- A szósz elkészítése:
- A szószhoz a lilahagymát jó apróra az uborkával együtt felaprítjuk, a többi alapanyagot összekeverjük vele.
- Aztán jöhet az összeállítás:
- A meleg zsemléket kettévágjuk, megkenjük szósszal, rárakjuk a húspogácsát a sajttal, és máris kész a fincsi házi hamburger.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 22839
- Feltöltés dátuma: 2012. október 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:

Csorbusz
19 recept
Imádom a hamburgert, de inkább szeretek mindent házilag elkészíteni, mert tudom, miből készül. Ezt a receptet a barátnőmmel együtt állítottuk össze, innen-onnan felszedett dolgokból, saját tapasztalatból.
Hozzászólások (4)
Végre! \o/
:)
Kiváló recept az els? bet?t?l az utolsóig! Én pl. azokat a hamburger húspogácsa recepteket, amelyek hagymát, fokhagymát, tojást, zsemlemorzsát tartalmaznak, általában végig sem olvasom. Bár biztosan finomak fasírtnak, nem az az ízvilág, amit egy házias hamburgert?l várok. Mégis, ha megengeded, két megjegyzésem lenne, nem okoskodásból, hanem tapasztalatból: ha a pénztárca engedi, érdemes marhahúst, ráadásul lehet?leg faggyús marhahúst használni sertés vagy pulyka helyett, és ami még nagyon fontos szerintem, vagy a húspogácsák zsírján, vagy ha túl sok zsírja lett, akkor egy másik serpeny?ben, amit a húsok zsírjával kenünk ki, érdemes megpirítani a félbevágott zsemlék vágott felét, miel?tt megtöltjük. Állagra is, ízre is tovább fokozzuk így az élvezetet szerintem:)
Dehogy okoskodás, minden infót gy?jtök. Kipróbálom marhahúsból is legközelebb:) Igen, a zsemléket lehet pirítani is, akkor a szósz nem "áztatja" át a zsemle vágott felületét, bár én úgy szeretem, ha egy kicsit "tocsog":))
most nyeltem le az utolsó falatot. a recept kiváló, anyukám meg ügyes :) köszönjük a kiváló ötletet, minden jót kívánunk!
Köszönöm, és egészségetekre:)
Mivel nem vagyok az instant éleszt? híve,én frisset használtam.Mint már oly sokszor,most is munkára fogtam egyik legjobb konyhai barátomat,a kenyérsüt? gépet,annak is a dagasztó programját.A hús készítésekor kicsit féltem,hogy az sütés közben szétesik,de nem.Csuda nagy lakmározásba csapott át a hétköznapi vacsi.