r
Nosalty Logó

Három sajtos kolbászos tészta

Évi néni
Három sajtos kolbászos tészta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

Fűszeres zsemlemorzsa

1087
Kalória
45.6g
Fehérje
74.2g
Szénhidrát
66.5g
Zsír
81.4g
Víz
36.2g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

Fűszeres zsemlemorzsa

Összesen 1087 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

Fűszeres zsemlemorzsa

Összesen 6522 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

Fűszeres zsemlemorzsa

Összesen 334 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3207.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    2206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 1087 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.6 g

Zsír

  • Összesen
    399 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19242.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    2550 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    2534 mg
  • Nátrium
    13239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    445.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    488.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1379 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    659 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    3159 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    7721 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 6522 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    395 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 334 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy fazék vizet felteszünk forrni a tésztafőzéshez. Mikor felforrt, hozzáadunk egy nagy kanál sót, és 8 perc alatt megfőzzük a pennét.
  2. Egy serpenyőben felhevítünk egy kanál olajat, és a héjából kiszabadított kolbászhúst darabokra cincálva minden oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az egész koktélparadicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, rátépkedjük a kakukkfű és oregánó leveleket, ráreszeljük a citrom héját, és levesszük a tűzről.
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a sajtokat, és ebbe tesszük a leszűrt, leöblített tésztát. Jól elkeverjük, míg egyenletesen eloszlik rajta a sajt.
  4. Ekkor belekeverjük a paradicsomos kolbászdarabokat is.
  5. Kivajazott sütőtálba halmozzuk a tésztát, tetejét megszórjuk a fűszeres zsemlemorzsával, és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.

Fűszeres zsemlemorzsa

  1. A kenyér belét késes aprítóban összedaráljuk darabosra.
  2. Utána hozzátesszük a fokhagymát, petrezselymet, fűszereket, belereszeljük a parmezánt és a citrom héját, és tovább daráljuk, míg egynemű, de kissé még darabos zsemlemorzsát kapunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x20

Buddy Valastro "Konyhafőnök" című műsorában láttam ezt a receptet. A cukrász, mint igazi olasz, mindig a családtagjaival együtt főz, majd felfalnak mindent. Igazán gusztust csinál az ételek elkészítéséhez, annyi odaadással, szeretettel beszél az ételről. Az nem mondható, hogy diétás ételek készülnek a konyhájában, de nagyon finomak. Mint ez is.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek